Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

właśnie to jest jedna z rzeczy które uwielbiam u storczyków, nawet najmniejsze 'odrosty' cieszą ogromnie :)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Chce sie pochwalic tym co znalazlam podczas kąpieli....znalazlam trzeci keiki na roślince.która już nie kwitnie ,ale z pędu
kwiatowego wypuszcza boczne pędy i trzy keikiObrazek
Znalazlam także kilkanaście nowych ,,żywych,,oczek na pędach kwiatowych
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tu widać dokładniejObrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ups znowu coś nie tak....
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aldono miło że Ciebie znalazłam.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ;:80 znamy się z jakiegoś forum? Nie kojarzę nicka,no ale nicki sięz mieniają.Zapraszam na pw.jakby co Sama jestem ciekawa prze wszystkim WITAJ MILUSIO!!! ;:79
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05

Post »

;:6 Witam Pestko!Piękne roślinki,Twój gigant bardzo ładnie rozkrzewiony.Też mam giganta ale pod względem kwiatów są bardzo duże -14cm,długość pędu przekracza już 110cm i to nie koniec wzrostu(kwitnie na biało).Pestko dostarczaj na bieżąco informacji o cymbidium, ja się przymierzam do jego zakupu już od jakiegoś czasu!
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

BEATA55555 pisze:... mam giganta, ale pod względem kwiatów są bardzo duże -14cm,długość pędu przekracza już 110cm i to nie koniec wzrostu(kwitnie na biało)...
;:7 Witaj!

Może pokażesz Nam zdjęcia swojego giganta? ;:109
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja sie dołanczam do prośby ANUSSKI.Beatko pokaz nam tego giganta i to szybciorem ;:8 Ja tez mam takiego białego gigantczne kwiaty też 14 na 13 cm na razie nie kwitnie,ale z przekwitnietego pędu wypuścił pęd boczny.na razie rośnie .na pewno się pochwalę jak zakwitnie.Zastanawiam sie czy kwiaty tez beda tak gigantyczne jak w czasie zakupu.Liście i system korzeniowy tez gigantyczny. Postaram sie zamieszczać fotki i informacje na temat cymbidium,bo bardzo mnie interesuje.Ja na razie staram sie go opanować.będę szczęsliwa jak mi zakwitnie,chociaz i tak się ciesze,ze wypuścił tyle bocznych przyrostow.Kolor ma byc cytrynowy...zobaczymy :wink:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzialam dziś poraz pierwszy catleyę realnie...zawsze na fotkach.Chyba nie zasne dzis spokojnie Cudoooo zołta z czerwonym środkiem bardzo rozrośnieta z trzema kwiatami bardzo bardzo duzymi za 45 zł.Ogladałam ją przez szybę sklepową ,,NA GLONOJADA,, ;:31
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

PESTKA@ pisze:Widzialam dziś poraz pierwszy catleyę realnie...zawsze na fotkach.Chyba nie zasne dzis spokojnie Cudoooo zołta z czerwonym środkiem bardzo rozrośnieta z trzema kwiatami bardzo bardzo duzymi za 45 zł.Ogladałam ją przez szybę sklepową ,,NA GLONOJADA,, ;:31
pewnie była śliczna... ja raczej nie mam warunków na Cattleye :(((
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobila na mnie oszałamiające wrażenie,Teraz dopiero wiem dlaczego niektore forumowiczki tak kochaja catleye i za co...Nie zaglebialam się w uprawę wiec nie wiem czy dała bym radę.Poczytam sobie o nich.Miejsca też niewiele :wink: Jęsli dam rade doprowadzić do kwitnienia cymbidium i cambrię to skusze sie na taki okazik
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

PESTKA@ pisze:Zrobila na mnie oszałamiające wrażenie,Teraz dopiero wiem dlaczego niektore forumowiczki tak kochaja catleye i za co...Nie zaglebialam się w uprawę wiec nie wiem czy dała bym radę.Poczytam sobie o nich.Miejsca też niewiele :wink: Jęsli dam rade doprowadzić do kwitnienia cymbidium i cambrię to skusze się na taki okazik
jakby co ja mogę wymienić za Phalaenopsisy niekwitnące Cattleye, bo mam z podziału 3 takie same. jedną sobie może zostawię. mi się bardzo Cattleye podobają, ale nie wiem, jak je skłonić do kwitnienia. słyszałam, że można je wystawić na zewnątrz albo na balkon latem, może za rok tak zrobię... moje były w szklarni.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będe pamiętała :wink:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znalazłam dwie fotki .Kiedy latem pada kapuśniaczek wystawiam moje phalki na schody i tam sobie zażywają kąpieliObrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”