Ćmówki z PESTKĄ@
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
;:6 Witam Pestko!Piękne roślinki,Twój gigant bardzo ładnie rozkrzewiony.Też mam giganta ale pod względem kwiatów są bardzo duże -14cm,długość pędu przekracza już 110cm i to nie koniec wzrostu(kwitnie na biało).Pestko dostarczaj na bieżąco informacji o cymbidium, ja się przymierzam do jego zakupu już od jakiegoś czasu!
Ja sie dołanczam do prośby ANUSSKI.Beatko pokaz nam tego giganta i to szybciorem ;:8 Ja tez mam takiego białego gigantczne kwiaty też 14 na 13 cm na razie nie kwitnie,ale z przekwitnietego pędu wypuścił pęd boczny.na razie rośnie .na pewno się pochwalę jak zakwitnie.Zastanawiam sie czy kwiaty tez beda tak gigantyczne jak w czasie zakupu.Liście i system korzeniowy tez gigantyczny. Postaram sie zamieszczać fotki i informacje na temat cymbidium,bo bardzo mnie interesuje.Ja na razie staram sie go opanować.będę szczęsliwa jak mi zakwitnie,chociaz i tak się ciesze,ze wypuścił tyle bocznych przyrostow.Kolor ma byc cytrynowy...zobaczymy 

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pewnie była śliczna... ja raczej nie mam warunków na CattleyePESTKA@ pisze:Widzialam dziś poraz pierwszy catleyę realnie...zawsze na fotkach.Chyba nie zasne dzis spokojnie Cudoooo zołta z czerwonym środkiem bardzo rozrośnieta z trzema kwiatami bardzo bardzo duzymi za 45 zł.Ogladałam ją przez szybę sklepową ,,NA GLONOJADA,,

Zrobila na mnie oszałamiające wrażenie,Teraz dopiero wiem dlaczego niektore forumowiczki tak kochaja catleye i za co...Nie zaglebialam się w uprawę wiec nie wiem czy dała bym radę.Poczytam sobie o nich.Miejsca też niewiele
Jęsli dam rade doprowadzić do kwitnienia cymbidium i cambrię to skusze sie na taki okazik

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jakby co ja mogę wymienić za Phalaenopsisy niekwitnące Cattleye, bo mam z podziału 3 takie same. jedną sobie może zostawię. mi się bardzo Cattleye podobają, ale nie wiem, jak je skłonić do kwitnienia. słyszałam, że można je wystawić na zewnątrz albo na balkon latem, może za rok tak zrobię... moje były w szklarni.PESTKA@ pisze:Zrobila na mnie oszałamiające wrażenie,Teraz dopiero wiem dlaczego niektore forumowiczki tak kochaja catleye i za co...Nie zaglebialam się w uprawę wiec nie wiem czy dała bym radę.Poczytam sobie o nich.Miejsca też niewieleJęsli dam rade doprowadzić do kwitnienia cymbidium i cambrię to skusze się na taki okazik