Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Martuś dalie przecudnej urody. Z niecierpliwością czekam na pełen pokaz ;:167 To jedne z najulubieńszych moich kwiatów. Nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu i utykam je wszędzie gdzie się da. Jak zakwitają to nie mają sobie równych. Tylko je widać u mnie w ogrodzie. Szkoda że trzeba je wkopywać i wykopywać, w dodatku ciągle w innym miejscu, ale dla ich urody warto się potrudzić. Kocham je bardzo, zrób dla nich Martuś pokaz na fotografii :) Ja z lubością go obejrzę :)
Martuś, a z tymi wychodzącymi cebulowcami to mnie mocno uspokoiłaś, bo każdego dnia mam ich więcej. Mam nadzieję, ze jezeli będzie mróz to razem ze śniegiem. A jak nie to w czwartek po kolędzie (u nas dopiero teraz ksiądz chodzi), po rozebraniu choinki zostawię sobie gałęzie i będę rabatki osłaniać stroiszami. Dobrze, że miałam żywą, ogromną choinkę :D
Martuś, a za iryska bardzo Ci dziękuję ;:196 , przypomnieć się z adresem? ;:131
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne dalie i pysznogłówki :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś Twoje dalie to jakieś pudziany silne dorodne :tan przepięknie wygladaja. ;:138
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś nadrabiam zaległości, pospacerowałam po słonecznym ogrodzie i od razu mi lepiej ;:196 - coś mi nastrój siada, ostatnie dni przez te wiatrzyska ;:124 Do ogrodu i prac ogrodowych ciągnie a pogoda ciągle nie taka i gdzie wiosna :? Przypomniałaś mi, żebym do moich dali zajrzała :wink:

Pozdrawiam serdecznie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu,pokazuję zdjęcia po kolei jak upływa lato ,ale nie wytrzymałam i przeleciałam dalej ,żeby zobaczyć dalie ,tak je lubię ,wiec wstawiłam tylko 2 zdjęcia ,bo nie chcę już mieszać,troszkę zakątków się zrobiło,za pysznogłówką jest biała hortensja Annabell,pozdrawiam :wit ;:168

Aluś,możesz papugować ,nawet będzie mi miło,że coś podobnego będzie w Twoim ogrodzie,dalie też kocham i nawet nie przeszkadza mi ta praca przy nich,tak potrafią się odwdzięczyć to też kwiaty z ogródka mojej babci, buziaczki ;:196

Moniczko,to sprawdzaj i pisz uzupełnimy te braki,i muszę Ci powiedzieć ,że tylko z Warszawą były takie problemy,wszyscy szybciutko dostali przesyłki,a dalie zawsze warte sa zachodu ,bo są po prostu cudne,pozdrowienia dla Ciebie :wit ;:168

Aniu,ja teżz tak myślę ,że dla takiej urody jaką mają dalie warto się troszkę natrudzić ,zrobię taki daliowy pokaz ,a cebulowe u mnie też są na wierzchu,i tak jest co roku ,jak nie ma śniegu to ich widać,ale nigdy nic im sie nie dzieje,więc spoko jak się martwisz to możesz je okryć ,to nigdy nie zaszkodzi,ale ja na pewno nie będę ich okrywać,nie musisz się przypominać bo ja Ciebie mam już zapisaną na nasionka tytoniu,kleome maków i dopisałam irysy,a o adres sama się upomnę,pozdrawiam i buziaczki przesyłam

Marzenko,witaj ,byłam u Ciebie , masz zamknięty rozdział,,ale obejrzałam Twój ogród i piękne ptaki ,dużo można się nauczyć ,nawet moje wnuki z zaciekawieniem oglądały,super je uchwyciłaś :tan

Kasiu,nie wymyśliłabym takiej nazwy -pudziany,ale to do nich pasuje ;:306 ,ja ich bardzo kocham ;:306

Aniu,wiewióreczko,mnie też spada nastrój ,wszystko w tym domu takie monotonne,dzisiaj byłam co prawda w ogrodzie i obsypywałam rabaty obornikiem gołębim ,na wiosnę będzie mniej pracy ,a ja w moich daliach to grzebię dopiero na wiosnę ,w kwietniu ,wsadzam je do doniczek i rosną w pokoju,w ładny dzień idą na pole ,a na noc do pokoju,bardzo dużo przyspieszy sie wegetację i bardzo wczas zaczynają kwitnąć i nieprzerwanie kwitną do mrozów,pozdrawiami :wit ;:168
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś cieszę się bardzo, że i o nasionkach pamiętasz :) Ty to masz złote serce :) A powiedz mi-w czym sadzisz dalie w domu? Bo ja w zeszłym roku sadziłam normalnie w donicach, ale teraz niektóre karpy są bardzo duże mimo podzielenia, przede wszystkim mają długie, wąskie bulwy, które nie mieszczą mi się w tych czarnych donicach po drzewkach ze szkółki. Czy może masz na nie jakiś inny pomysł?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, rzeczywiście karpy dalii potrzebują dużych donic ,mam takie duże ,bo jak się kupuje jakieś drzewka ,to ja tych donic nigdy nie wyrzucałam ,co prawda zrobiłam aż bałagan z tych doniczek ,ale ciągle mi coś potrzebne :uszy ,a może jakieś kubły po farbach takie 10 litrowe,tylko dziury trzeba by było zrobić w dnie,a ziemię to z worków,potem po 15 maja wybijam delikatnie,dobrze podlaną to lepiej się trzyma żeby tej ziemi nie otrzepać i wsadzam w ogrodzie,ale może Twoje dalie zmieszczą Ci się do Twoich największych doniczek,bo zawsze i ziemi mniej potrzeba ,chociaż dalie lubią ziemię przepuszczalną i w ziemi z worków świetnie rosną ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę wspomnień na dobranoc

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomponella
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Marto :wit
Róże rewelacyjne. Tak się zastanawiałam, co ta Semiplena czy New Dawn musi od Ciebie dostawać, że takie kwitnienie prezentuje. No i mam odpowiedź: troskę i ciężką pracę, nawet w styczniu :shock: W życiu bym na to nie wpadła, żeby teraz biegać po ogrodzie z nawozem, nawet gołębim :wink: Efekty masz wspaniałe, ale wiem już jakim kosztem ;:108 Moje nieustające uznanie ;:180
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś ale cudne wspomnienia ;:333
Wszystkie róże masz piękne ale te na ostatnim zdjęciu przy tych pergolach po prosu rewelacja ;:180
ale łany złocieni też robią wrażenie ;:215
Ściskam i ;:196 zostawiam .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko,bardzo dziękuję za uznanie ,ale jeżeli sie podoba to chyba warto tak pracować ,nie krzywduję sobie ,bo kocham ten ogród ,taki mój wymyślony,a zimą można taki obornik kłaść na rabaty bo są niskie temperatury i nie ma możliwości spalić azotem roślin, w lecie taka czynność jest niemożliwa,a do wiosny nadmiar azotu wywietrzeje,gdyby był śnieg nie mogłabym tego robić bo ja obkładam tym obornikiem rośliny i muszę je widzieć,nie można go kłaść na rośliny,bardzo dużo dzisiaj zrobiłam ,zostały jeszcze 2 taczki ,a było 15 pozdrawiam i znowu zapraszam,na spacerek ;:65

Tereniu,ta rabata ze złocieniami i różami jest pierwszy rok wszystko sadzone było na wiosnę 2014,tylko róże w listopadzie 2013,zaraz rabata przemieni się na czerwono za sprawą maków,które rosną miedzy złocieniami ,trochę widać te maki,a teraz pokażę już z rozwiniętymi makami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marto ;:196
Jak ślicznie te maki wyglądają ;:138 ;:138 ;:138 mam nasionka rożnych maków kolorów - muszę je wysiać , tylko nie wiem czy prosto do ziemi ??? chyba tak i kiedy ?? Jaka szkoda że nie mam dostępu do obornika gołębiego, też bym sobie poobkładała roślinki :( Dużo trzeba mieć gołębi żeby mieć tyle taczek ??
Co to widać na pierwszym zdjęciu takie wysokie białe za makami ?
Miłego dnia życzę i dużo ;:3 ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No w pierwszej chwili myślałam że to róże ;:oj dopiero po założeniu okularów na kinol oświeciło mnie ;:306
Fantastycznie to wygląda. Pokażę te fotki Mamie bo ona uwielbia czerwień.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto łany margaretek zawsze mi się podobają. Różę Elmshorn mam od zeszłego sezonu, skromnie mi zakwitła, ale już była bardzo ładna.
Jaki nawóz do dalii używasz, proszę podaj nazwę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, te maki są niewiarygodne ;:oj Z daleka faktycznie wyglądają jak róże albo piwonie ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”