Dobry pomysł,kapitan pisze:Warto nawet posadzić sobie jakąś vv np Chrupkę Złota gdzieś trochę z boku i traktować ją jako odmianę wskaźnikową

Dobry pomysł,kapitan pisze:Warto nawet posadzić sobie jakąś vv np Chrupkę Złota gdzieś trochę z boku i traktować ją jako odmianę wskaźnikową
Pokryjesz koszty przesyłki, to Ci w marcu wyślę.Joze1802 pisze:Dobry pomysł,kapitan pisze:Warto nawet posadzić sobie jakąś vv np Chrupkę Złota gdzieś trochę z boku i traktować ją jako odmianę wskaźnikowąale moja Chrupka Złota przeobraziła się w Fredonię, no i co? Czeka mnie nowy nabytek?
Nie do końca rozumiem co chciałeś przekazać tym wpisem. Czytałem kilka razy i nadal nie jestem pewien o co ci chodziłoGrowGrow pisze:Ja to wole nie kombinować za dużo z okrywaniem , trzeba sadzić odmiany (mieszańce) które wytrzymują bez okrycia i które nawet po przymrozkach dają jakiś tam plon z zapasowych pąków nawet kosztem jakości ? czy może zdrowotności ? Opryski minimum wiosną , po co mi tyle chemii której mamy dość w supermarketach we wszystkim niestety . Ostatnio widziałem prog na planete - zbadano 20 win z całego świata i w KAŻDYM były fungicydy . Zdrowie podstawa ... na własnej działce i organizmie . Pozdrowienia dla VViniferowców - smacznego .
Mój kręgosłup też mi już nie pozwala, na okrywanie, więc nie okrywam. Nie pisałbym tego do kogoś ze wschodniej ściany, ale spojrzałem na Twoją lokalizację...flinta27 pisze:Oglądam właśnie dyskietkę z prześwietlenia mojego kręgosłupa, gdzie zamiast dysku widzę cieniutką szczelinkę i w zwiazku z tym wiem, że muszę pokombinować w przyszłości z okrywaniem moich krzaków, bo okrywanie ziemią w moim przypadku odpada.
No, z kosztami to ja nie widzę problemu, jedyny problem to, gdzie ją wsadzić bo myślę, że powinna być odseparowana od innych? Przy okazji chętnie bym zobaczył co Ci tam jeszcze zostało, czy coś by było jeszcze do wybrania do mojej lokalizacji.kapitan pisze:Pokryjesz koszty
To ostatnie, a ściślej powierzchnie gruntu, która jest do dyspozycji krzewu.jurek16a pisze:Ja to tak samo odczytuję, ale kłopot mam z ilością kg/m kw
Czy chodzi o 2kg na powierzchnię krzewu ( rzut z góry ) ?
Czy też o 2kg na powierzchnię np szpaleru ( rzut boczny)
A może powierzchnię liści ?
A może jeszcze o powierzchnię jaką zajmują korzenie?