Dzika skarpa i nie tylko 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzika skarpa i nie tylko 2

Post »

;:3
Chyba pierwszy raz zdarzyły mi się zaległości u Cibie Misiu. :oops:
Z pisaniem ciężko się u mnie zrobiło, nawet nie wiem dlaczego. Z "oglądaniem" znacznie lepiej, szczególnie późną nocą ale wtedy FO śpi.

Kiedyś miałam Guzmanię i wydaje mi się, że była identyczna jak Twoja. Jednak moja wiedza doniczkowa, delikatnie mówiąc, jest bardziej niż nikła.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Heleno z pisaniem to ja i ja jestem opieszała he, he lepiej oglądać a i tak mam zaległości ale mam nadzieje że trochę nadrobię o ile nie będzie w domu zawieruchy jakiejś w postaci gości.A ostatnio u mnie to worek rozpruł się he, he szkoda że to nie lato to bym ich wszystkich do ogrodu do roboty zaprosiła. ;:306

A to już wiem mam guzmanie he, he zapiszę bo skleroza zaczyna pukać he, he...
Mirko właściwie to nad kliwią nie roztkliwiam się , podlewam umiarkowanie, czasami przesuszam,
jedno jest bardzo ważne ona nie lubi zmiany miejsca i przesuwania doniczek lubi dużo słońca. Ale też potrafi być chimeryczna , obecnie z jednej zrobiłam cztery i teraz czekam czy zakwitną.
a raz w roku tylko podlewa nawozem ekologicznym.
Dorotko he, he zapomniałam że coś mi obiecałaś nie bój żaby... jeszcze jest zima a roślinki nie lubią takiej temperatury do podróży. :)
Alu ja tez potwierdzam że jest ładna...a gdzie Ty masz ogródek?
Krysiu nie żartuj mój ogród jest taki babciny wszystko w nim jest nawet i chwasty .
pokazuj swój i nie przejmuj się każdy ma taki jaki lubi i na jaki go stać . :) odwagi , odwagi ;:333
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Misiu zamknęłam watek i tak jakoś skasowałam linki ,ale jak otworzę nowy to chyba je przywrócę ,ale to już mój syn musi zrobić bo ja jeżeli chodzi o linki to noga jestem ;:306
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Misiu i mnie swędzą paluszki żeby coś kupić ale ograniczam się do sadzonek skrętników jestem chora na te roślinki.
Postanowiłam nie wysiewać w tym roku jednorocznych bo i miejsca nie mam i kiepsko mi te wysiewy wychodzą, może tylko cynie i dalie jednoroczne w warzywniaku, bo warzywka jak najbardziej wysieję no i oczywiście pomidory.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Misiu nie tylko Ty zapominasz nazw ;:224 Tez wchodziłam już parę razy w zakupy, kuszą mnie begonie ... ale poczekam może co będzie w moich sklepach, a wtedy :;230
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit oj muszę kolorki sobie i odwiedzającym przypomnieć przy tej szaro-burej pogodzie...mam cichą nadzieję ze może mrozów nie będzie dużych i młode roślinki przetrwają :)
Obrazek
a na jesieni nie posiałam bratków ...zapomniałam...a takie sobie wyhodowałam :oops:
Obrazek
Justynko sadzonki begonii kupuję nigdy nie siałam , ale kupuję te wiecznie kwitnące , szlachetniejsze nie utrzymują się ,one nie lubią przeciągów :(
Jolu w tym, roku też ograniczę wysiewy a z cyniami to mam ostatnio zły układ nie chciały pokazać się na trzy paczki nasion wyszło może z 10 ... nasiona były felerne. He, he oj kupowało by się ale zamykam szybko sklep i nie patrzę ;:306 do czasu , do czasu
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Misiu bratki pewnie się wysieją, tylko ich nie wyplew na wiosnę ;:306 , a heliotrop to raczej na pewno nie przetrwa :D
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Misiu witaj ;:196 no ciekawe jak długo będziesz się opierała zakupom :;230
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Musisz na wiosnę plewić w okularach tak jak ja bo ciągle coś niszczyłam i teraz tylko wyciągam znajome zielsko a wszystko inne rośnie do rozpoznania .. Bratki ładnie wschodzą tylko już nie powtarzają tych samych kolorów ale i tak pięknie i długo kwitną a najbardziej te drobniutkie ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Misiu pozwoliłam sobie powtórzyć Twoje zdjęcia, bo one mi do złudzenia przypominają miejscowość, w której przebywałam Xlat. Czy jest to miejscowość na literę N.......? Twoja skarpa wygląda tak jakby była przy ul.G..........?
Pozdrawiam Krystyna
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MISIU jeszcze możesz kolorków nam podać, u mnie też ni to zima ni to wiosna ale samopoczucie przy takiej pogodzie pod psem.

pozdrawiam
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Misiu jak pięknie kwitły Ci gazanie , kupiłam sporo nasion ale gazanii nie - czy to była mieszanka ? bo przeważnie to są pomarańczowo brązowe -może pamiętasz ?
pozdrawiam Ela
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witam miłych gości !
Elu na opakowaniu było nasiona gazani i nic więcej , bardzo ładnie wschodzą jeszcze nic nie kupowałam a najgorzej że ten ogrodnik gdzie kupowane były zmienił miejsce zamieszkania i nie wiem czy znajdę gdzie indziej swoich nasion nie mam . :?
Krysiu ;:196 pragniemy już słońca i kolorów w ogródku już nie długo, he, he będziemy nosem podpierać się. :)
kaja-krys witaj ! ale rozczaruję Ciebie to nie N... :wink:
Janinko he, he chyba sobie lupę kupię żeby nie wyplewić moich roślinek , o ostatnio to czekałam jak się wszystko rozrośnie a i tak wypieliłam to co nie trzeba jakieś te zielone podobne do siebie ;:306
Ewo oj ciekawa jestem Twojego ogródka pisałaś o zmianach.
Maryś heliotrop mógłby zrobić niespodziankę i wbrew swojej naturze pokazać się ...ale mam wymagania ;:306
Troszkę kolorków :) Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Misiu ja z=swojego wykopałam i rokował nadzieje, ale niestety ususzyłam go ;:145 ale już nie będę siać ;:185
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś siać też nie będę sadzonki trzeba kupować i już. Oj coś Fotosik pochrzanił ;:oj
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”