Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
solshine
200p
200p
Od: 16 gru 2014, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2

Post »

Przepiękne tu.. wszystko :)))
Storczyki - to jak powiew luksusu :) I to na takich pięknych zdjęciach zwłaszcza :)
A sansewerię gwinejską to wpisuję na moją listę WANTED ;:306
Ala
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko - ;:196 Hippeastrum już rozkwita a drugi pęd już go dogania :tan a w pełnym rozkwicie na pewno go pokażę ;:108

Frodo1 - ;:180 Co prawda już wcześniej poinformowałem Cię o kupnie szklanego stroika w L...ale dodam jeszcze,że była to jak mnie poinformowano sprzedaż limitowana i nie rozprowadzono ich do wszystkich L...

Natalko - Bardzo dziękuję za życzenia ;:196 hippeastrum natomiast okazało się nie być karłowatym jak mi się wydawało o czym sądziłem po zdjęciu na opakowaniu ;:185 -sorki,że wprowadziłem niechcący w błąd ;:180 Obiecuję,że na pewno pokażę początek i pełnię kwitnienia hippeastrum.

Żanetko - ;:180 Ja Tobie również więcej lepszego w tym roczku ;:136

Fraszko 1 - Mnie też się spodobał ten pomysł na stroik.Obiecałem sobie,że jak tylko hippeastrum przekwitnie to kielich wyczyszczę,wymyję,zdezynfekuję,naleję do niego wina i wypiję za zdrowie Was Wszystkich z F.O. ;:306

Grażynko - A Tobie dużo dobrego życzę ;:138

Kasiu - ;:196 ;:180 ano widzisz,nie wszystkie markety w te stroiki zaopatrywano ;:145

Lucy - Hippeastrum już rozkwita ale niestety nie jest to wersja mini-sorki ;:180

Za bardzo sympatyczne odwiedziny i jeszcze sympatyczniejsze posty Wszystkim Wam bardzo a to bardzo dziękuję ;:180
Pozdrawiam bardzo serdecznie i ponownie zapraszam Wszystkich łącznie z Gośćmi do odwiedzenia mego wątku :wit

Już miałem wkleić zdjęcia i zakończyć wątek aż tu nagle w moim wątku pojawił się nowy Gość-Solshine-Ala,którego bardzo serdecznie witam-witaj Alu ;:138 .Miło mi,że zajrzałaś do mego wątku i mam nadzieję,że odwiedzisz go jeszcze nie raz?

Gdy za naszymi oknami szaro-ciemno i smutno to dla rozweselenia się i poprawienia sobie nastroju proponuję spojrzeć na te zielone i kwitnące jakie spotykałem w trakcie moich wędrówek po kraju i świecie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chorwacja-bugenvilla,figowiec,fikus.Bośnia Hercegowina/Medjugorie/-akacja.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Częstochowa Jasna Góra-Olsztyn k/Częstochowy-komarzyca mix,pelargonie,lipy,tuje,kwiaty polne.

Obrazek

Obrazek

Falkirk-Szkocja- juka ogrodowa-maki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grecja u podnóża Akropolu i na Wyspie Skiathos-oleandry,palmy,granaty,mikołajek madmorski.

Obrazek

Obrazek[/URL]

Obrazek

Hiszpania-Lorett de Mare-Barcelona-palmy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kołobrzeg Gmina Ustronie Morskie-Dąb Bolesław 800 lat-poszycie leśne-krzewy,dęby.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kołobrzeg-rozchodniki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kudowa Zdrój Park Zdrojowy-klomby.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niechorze-Motylarnia-tuje,tatarak.hortensje...

Obrazek

Obrazek

Wrocław-bluszcz na ścianie Rotundy Panoramy Racławickiej oraz na pergoli przed wejściem do Ogrodu Japońskiego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zachodniopomorskie-przegorzan z rodziny ostów.

Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze,życząc miłych wrażeń :wit
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p
Od: 26 sie 2013, o 16:50

Post »

O łał ;:oj ;:oj Zacznijmy od Chorwacji - Bugenvilla przepiękna. Częstochowa - na 1 zdjęciu to Szałwia błyszcząca bo wygladają te krzaki jak małe drzewka :). Grecja- uwielbiam oleandry, palmy, granaty, egzotyka, ciepło wakacje :). A co do Wrocławia, to ściana rotundy porośnięta bluszczem wygląda zjawiskowo, jak opuszczone miasto, można sobie wyobrazić, jak rośliny sobie poradzą, gdy nas nie będzie i wszystko porosną. :D Reszta zdjęć wspaniała i życzę kolejnych wycieczek tych bliskich i dalekich. :) :wit
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Cudowne wspomnienia aż by się chiało już tam być :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękne, piękne zdjęcia ;:63 miło się ogląda takie kolorowe widoki gdy za oknem zimno i mokro ;:108 aż by się chciało wiosny już teraz... ;:173
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ale cudne widoki ;:333 Zdjęcia jak zawsze przepiękne ;:433 ;:433 wróciły wspomnienia z Hiszpanii :D
Dziękuję i pozdrawiam :wit :wit
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arku - super wspomnień czar w super fotkowej oprawie ;:138
Mnie najbradziej wzruszyła Grecja i kołobrzeskie rozchodniki na rowerach ;:167
Z przyjemnością z Tobą powspominam, do wiosny czas szybciej i milej zleci :lol:
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Oj, Areczku, jak mi miło, że wśród Twoich wspomnień jest również moje miasto... ;:167 Ja też lubię patrzeć na kolorowe klomby i nie tylko "rowerzystów" pokrytych roślinnością - takie same figurki - kwietniki mamy w kształcie łabędzi, żaby, ba: nawet latarni morskiej ;:306 I piękno roślinności pokazałeś w całości, cudowne zdjęcia. Ślicznie dziękuję i ślę gorące pozdrowionka!
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Arku :)
Mijamy się juz dość dawno wpisami u mojej miłej znajomej z forum - Tereski (TerDob) więc dziś prosto od niej postanowiłam wpaść do Ciebie .
I .... wpadłam na bardzo długi czas po same uszy. :D Cóż ja mogę napisać - buzia rozdziawiona i oczy najszerzej jak tylko można podziwiały Twoje rośliny bardzo zadbane bo widać to na zdjęciach.
"Wrażliwy Stefek" najpierw zamarudził ale dość szybko dogadaliście się bo obsypany kwiatami.
Pięknie wybarwione liście Fitonii i do tego sprytnie zrobione kolaże umilały mi czas spędzony u Ciebie.
Na zimowe wieczory taki spacer to miła odmiana - dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Madziu -
orzechovvy pisze:O łał ;:oj ;:oj"... A co do Wrocławia, to ściana rotundy porośnięta bluszczem wygląda zjawiskowo, jak opuszczone miasto, można sobie wyobrazić, jak rośliny sobie poradzą, gdy nas nie będzie i wszystko porosną..."
Bardzo ciekawe i trafne spostrzeżenie ;:333 a za końcówkę postu ;:196

Pati - Miło mi,że zdjęciami z ciepłych stron przywołałem Twoje wspomnienia-dziękuję ;:180

Natalko - ;:196

Tereniu - Mam nadzieję,że wróciły miłe a może nawet bardzo miłe wspomnienia ;:196

Ewka - ;:180 ;:196

Żanetko -
piasek pustyni pisze:"...Ja też lubię patrzeć na kolorowe klomby i nie tylko "rowerzystów" pokrytych roślinnością - takie same figurki - kwietniki mamy w kształcie łabędzi, żaby, ba: nawet latarni morskiej ;:306
Wiem,wiem,że macie w Kołobrzegu jeszcze kwietniki w kształcie łabędzi,fok i latarni morskiej bo te właśnie miałem okazję uwiecznić na zdjęciach dlatego,że są bardzo oryginalne i bardzo mi się spodobały.Zaprezentowałem je na zdjęciach w swoim wątku w cz.I-szej Cytrusy,fiołki...na stronie 25 w dniu 21.07.2012. o godz.21:53 ale myśmy wtedy chyba jeszcze nie odwiedzali swoich wątków a żebyś nie musiała się trudzić i tracić swego drogocennego czasu na szukaniu tego postu wklejam ponownie zdjęcia kwietników z wyjątkiem tego w kształcie żaby bo takiego w Twoim mieście jeszcze nie spotkałem :?:Pod latarnią morską-na nabrzeżu portu są jeszcze kwietniki w kształcie pławikoników/koniki morskie/ale nie robiłem im zdjęć bo w tym czasie były bardzo oskubane przez turystów ;:145 Podaj proszę namiary na żabę bo chyba i w tym roku zawitam do "mojego" też Kołobrzegu-a co?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krysiu - Witam Cię bardzo serdecznie w swoim wątku ;:138 Swoimi odwiedzinami sprawiłaś mi multum radości-bardzo dziękuję ;:180 ;:196 Zajrzałem tylko na chwilę z ciekawości do Twego ogrodowego wątku i zaniemówiłem z wrażenia-to rajski wprost ogród ;:oj Obiecuję,że jak tylko się odrobię spędzę w nim więcej czasu i po swoich odwiedzinach pozostawię w nim swój ślad ;:108 ..

Bardzo a to bardzo dziękuję Wam Wszystkim za przemiłe odwiedziny i posty ;:180 Pozdrawiam serdecznie Was,Forumowiczów i Gości i zapraszam do kolejnych odwiedzin :wit

Obiecałem i słowa dotrzymuję pokazując dzisiaj zdjęcia świątecznego stroika w kielichu z kwitnącym hippeastrum,które zakwitło dokładnie w święto Trzech Króli.

Obrazek

Obrazek

Tak wyglądał przed świętami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozwijający się pierwszy pąk hippeastrum.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu już z dwoma kwiatami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimo,że hippeastrum ma już wszystkie trzy rozwinięte kwiaty,to nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa bo do kwitnięcia przygotowuje się już drugi pęd.

Życząc miłych wrażeń pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Arku Cudne to hipeastrum ;:333 Kwietniki w Kołobrzegu śliczne ;:63 ;:63 chciałabym mieć takie w swoim ogrodzie .
Wspomnienia bardzo miele wróciły ;:108 ;:108
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia :wit :wit
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arku,
piękne te kompozycje kwiatowe z Kołobrzegu.

Ale i Twoje hippeastrum zachwyca, i to jak.
Aż chyba pozwolę sobie na następne Święta, coś podobnego stworzyć, jeśli Pozwolisz ;:108

Jak duże były kwiaty tego hippeastrum (średnica kwiatu), bo to chyba koliberek jakiś. Przynajmniej na takowy wygląda...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Arku - ślicznie porobiłeś te zdjęcia ;:138 Takie są energiczne, pełne słońca i radości, aż się zatęskniło za ciepłymi dniami :D
A żabę specjalnie dla Ciebie zrobię na najbliższym spacerku. Jest na tzw. "Starej Starówce" (wiem, że to brzmi głupio, ale podzieliliśmy sobie naszą starówkę na "starą" część i logicznie ciągnąc dalej - na "nową", która została dobudowana później i zaczyna się od Baszty Prochowej. W skrócie określamy więc Starówkę na "starą" i "nową". i I żaba jest na starej części, czyli ulicy Dubois :D I jak mówiłam, zrobię jej zdjecie przy najbliższej okazji, tylko ona teraz taka łysa jest ;:306
Natomiast kwiaty rosną ślicznie na tych kwietnikach, ja sama patrzę naprawdę z podziwem, gdy sa obsypane kwieciem i pielęgnowane. I dziękuję Ci za to, że pokazałeś je tutaj ;:168
I zapraszam, nawet na kawę ;:333
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Dostojny amarylis, uwielbiam pokazywanie zdjęć na czarnym tle- sama nie posiadam takowego :wit
Awatar użytkownika
nusia
1000p
1000p
Od: 3 mar 2007, o 18:43

Post »

Arku
Przeurocze zdjęcia z różnych zakątków ziemi,nawet jest mój Wrocław ;:oj
Sesja hippeastrum oczarowała mnie ;:138
Zablokowany