Aprilkowy las cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.6

Post »

:wit Najlepszego Aprilku ;:196 niech Ci się darzy w Nowym Roku..... linię trzymaj.... nie obżeraj się tiramisu .... :;230
Muszę sporo nadrobić po niebyciu :;230
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aprilku, no nie grzesz i zamawiaj :;230
Ale cudności masz na tej liście zakupowej :shock: Kilkoma sama chętnie bym się jeszcze zaopiekowała ! Jenny Duval już posadziłam, ale wciąż nie daje mi spokoju Hippolyte. Jak tylko zwolni się jakaś przyzwoita miejscówka, to ją muszę przygarnąć ;:108
Jolcia, te historyczne, wielkie krzaki pięknie będą wyglądały w Twoim lesie :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Jolu rozplenicę rubrum widzę jak ją zimujesz?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Jolu, wreszcie i ja się zmobilizowałam, wpadłam z noworocznymi życzeniami i nie wiem co najpierw podziwiać, wianki przepiękne, a choinka wprost bajeczna i ta tegoroczna i ta z zeszłego roku również, masz na prawdę talent ;:108.
Cudowne róże, hortensje, lilie, trawy, kociaczek i psiaki, a to zdjęcie normalnie powala na kolana
Obrazek.
Ciekawe róże zamówiłaś, myślę, że z Hippolyte będziesz zadowolona, mam ją również od Ewki od ubiegłej wiosny, kwiat ma obłędny a kolorek zjawiskowy
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:wit
Będę na róże. Dzięki.
Dobrze, że sznury poszły poziomo 8-) to też muszę zobaczyć na żywo.
A właśnie, że jesień miałaś fajną ;:oj
Nie daję rady czasowo z forum, ale dobrze, ze wpadłam. Kuliżanko, u mnie też było na Nowy Roku "Tyraj misiu". No i tyram, walka brzuszkowa rozpoczęta. Ale to ogolnie za sprawą Świąt. Może do wiosny znormalnieję :;230
M. moździerzami chciał rozwalić chałupę i samochód, szczegółów nie zdradzę, bo wstyd..... także atrakcje były ;:224
Ps. Wiedziałam, ze nie wytrzymasz i zamówisz :;230 masz za dużą działkę :;230 ja musiałabym opracować metodę wertykalnego sadzenia róż ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Jolu bardzo ładny ogród założyłaś w lasku. Z tego co widzę to u Ciebie głównie sosny rosną , a więc masz dużo słonecznych prześwitów. Róże pod drzewami to duże wyzwanie ale widzę ,że sobie świetnie radzisz. Ja też mam działkę w półcieniu i dobrze wiem ile kwiaty wymagają zabiegów. Zadbane róże, które kwitną od końca wiosny do przymrozków są główną kolorową ozdobą ogrodu ;:167
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Fajne wspomnienia w tonacji białej. Bialości świetnie rozświetlają Twój nieco zacieniony teren. Ja także dokupiłam trochę jasnych róż. Dzięki za fotki z Indigolettą. Na razie się jednak wstrzymam, bo jakoś sprawia ona na mnie wrażenie zbyt delikatnej.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu ależ spóźnienie :oops: , nie chwaliłaś się że masz nowy rozdział w życiu forumowym :;230 .
Dobrze trafiłam, na moją ukochaną biel i ten rudy na bieli też niezły( widać że masz już kota na punkcie kota :;230 ).
Tiramisu? ja robiłam na Sylwestra, jakie to kalorie ;:170 niebo w gębie i tyle, zjedzone , zapomniane a boczki spadną już wiosną.
Red Baron - widzisz musiałaś zajrzeć do zdjęć wcześniejszych żeby zobaczyć jak się rozrósł, a ja pamiętam te zdjęcia, bardzo trafiona rabata też jedna z moich ulubionych u Ciebie- :oops: u mnie jest podobna ;:224 wybacz.

Pomyślności w Nowym Roku oby był jeszcze Szczęśliwszy niż poprzedni, pełny Radości, Miłości i Kwitnienia.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Szamanko witam, zostań i rozgość się. Róż będzie sporo bo troszkę ich się nazbierało. Ale to większość jeszcze młodziaki jedno sezonowe. Bardzo liczę na nie wiosną bo sporo róż potrzebuje czasu żeby pokazać urok

Madziu, ta lilia biała z żółtym, zaraz po brzydkich jesiennych fotkach, to Devotion. Przypadkowy zakup i niestety tylko jedna cebulka i nie chce się rozmnożyć, a bardzo mi się podoba. Nie mogę jej nigdzie znaleźć bo dokupiła bym jeszcze kilka. Gdzie kupujesz swoje lilie? Pochwal się jakie odmiany kupiłaś.
Majeczko super że wpadłaś ;:65 Widziałam twoją Lawender Ice. Ja taką też będę miała na wiosnę. Ciekawa jestem ile będzie potrzebowała czasu żeby wyglądać tak jak to twoje cudo. I czy mi się ją uda tak o nią zatroszczyć.
Do nadrobienia u mnie nie masz dużo, bardzo długo byłam nieobecna...

AnaAn, nie śmiem grzeszyć, dawno zamówiłam :;230 Od kiedy masz Jenny Duval? Jak się sprawowała, pokaż fotki :D
Trochę potrwa zanim różyce urosną na tyle żeby urzekać ale poczekam ;:170

Anym, rozplenicę rubrum zimuję w pomieszczeniu gdzie mam ok 15 stopni. Przycięłam na jakieś 15 cm i czekam co z tego wyniknie. Eksperymentuję i mam spore nadzieje. Przechowuję w ten sposób też arundo ale nie wiem czy mi się z nim uda.

Ilona, jak miło że zaglądasz. Dziękuję za życzenia i pochwały moich ozdóbek. Pierwszy raz się zebrałam za robienie takich rzeczy i chyba nie ostatni. Spodobało mi się ;:306
Ta fotka jest zeszłoroczna, znaczy z poprzedniego jeszcze sezonu. Imperata fajnie się rozrosła, również niektóre żurawki już rozsadzałam i wygląda na to że z powodzeniem, więc zrobi się ich trochę gęściej. Nie pamiętałam że masz Hipppolyte ;:oj pokaż fotki, jestem bardzo ciekawa. Od dwóch lat marzyłam o tej róży i wkrótce marzenie się spełni :heja

Justi, z tymi sznurami to była zabawa i kombinowanie. Większość opowiadała się za tą drugą wersją, nie poziomą. Ale na żywo, jakoś tak nie pasowało mi.
Z tym Tyraj misiu to teraz ciężko. Brzuszek nie chce zniknąć :;230 Ty sobie ostatnio narobiłaś ogromne rezerwy więc pewnie poświątecznych nadmiarów nawet nie widać, co innego ja...
Róże zamówiłam....wstyd mi....znów działam impulsywnie.
Co do Sylwestra mnie zaciekawiłaś, zadzwonię po szczegóły ;:108

Anastazjo-Beato miło cię gościć. Tak, mam leśny ogród ale dość gęsty więc prześwitów stanowczo za mało a piachu stanowczo za dużo. Chętnie zapoznam się z twoim ogrodem, i tym jak sobie radzisz pod dębami bo to też nie jest łatwy teren.

Wando, myślę że dobra decyzja co do Indigoletty. Jest tyle pięknych i mniej kapryśnych róż. Ja nie żałuję że ją mam ale polecam ją ostrożnie. Tylko tym co mają świra na punkcie tych kolorów, bo reszta jest dość dyskusyjna.
Dziś będą wspomnienia bordowo purpurowe ;:224

Dorotko, żadne spóźnienie. Dopiero wróciłam, jakoś tak impulsywnie ;:173 No tak, z kotem to wiesz...trudno się oprzeć ;:306 Cieszę się że moją rabatką trawiastą mogłam cię zainspirować, to bardzo miłe ;:196

To teraz pójdziemy w inne kolorki. Nie przepadam za czerwienią więc mam raczej burgundy i takie tam odmiany bordo..

Obrazek żeby nie było że tylko róże....lilia Innocent Lady, a w tle no oczywiście...róża Lavender Lassie :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Souvenir du Jamain

Obrazek

Obrazek jarzmianka

Obrazek Burgundy Ice

Obrazek

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Aprilku!
Nienasycone są Twoje różane apetyty ;:218.
Ale cóż, możesz swój las nadziać różami, jak dobrą kaszę skwarkami ;:224.
I duże krzaczyska Ci nie przeszkadzają...
Cały czas mnie intrygują te instalacje ze sznurami... Co to ma być?
A kocio powinien być obowiązkowo w każdym wejściu ;:333.

;:196 Jagi
PS. Aha, tiramisu to moje popisowe danie, moja duma i, jak się domyślasz, przekleństwo ;:306.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Joluś w Nowym Roku :D Trochę mi się "omsknęło" po Sylwestrze... (spędzonym na PP czyli Pidżama Party) :;230 Ale pokornie wróciłam na forumowe łono, bo chandra mnie tłucze, że hej :( Niepotrzebnie właziłam na "zakazane" strony internetowe ;:124 W rezultacie wdziałam dzisiaj kalosze i podreptałam do Ogrodzia szukać miejsca na róże. Niestety, okazało się, że przez tą czynność miejsca nie przybyło :( Chora jestem na kilka odmian i nie mam ich gdzie wsadzić ;:145
Piękne zakupy poczyniłaś - kilka z nich i mnie wpadło w oko i w serce ;:108
Kota to Main Coon? Hm, będzie z niego kawał baby... ;:224 Biszkoptowe trio bardzo zgrane, podobnie jak JagiS - mogłabym adoptować :D Co do właścicielki w tym samym kolorze to ;:oj Każdy robi sobie podświadome wyobrażenie "wirtualnych" znajomych albo bohaterów książek. Dla mnie "April" została zaszufladkowana w kategorii: "czarna, smukła, wysoka" ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Jolu,biały i burgund w twoim lesie świetnie pasują ,wszystko fajnie masz przemyślane ,i las wygląda rewelacyjnie ;:138
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit . Wielka szkoda, że ta biała lilia nie chcę się rozmnażać. No i jest tak trudno dostępna. Kupiłabym ją od razu. Ciemne lilie też masz bardzo ładne. Ja zamówiłam w tym roku kilka ciemnych liliowców. Mam sporo jasnych a właśnie ciemnych mi brakowało.
Lilie zamawiam u Bogdana Królika. Nie mogę powiedzieć nic o zgodności odmian, bo pierwszy raz (za radą forumek) zamawiałam u niego w sierpniu. Teraz domówiłam:
LILIUM DOUBLE LILIA PEŁNA LODEWIJK
1 LILIUM DOUBLE LILIA PEŁNA DOUBLE SURPRISE
1 LILIUM LILIA OT DIZZY
1 LILIUM LILIA ORIENTALNA MUSCADET
1 LILIUM LILIA DRZEWIASTA VISA VERSA
1 LILIUM LILIA DRZEWIASTA HONEYMOON
1 IRYS SIBIRICA SYBERYJSKI ŻÓŁTY YELLOW
1 IRYS SIBIRICA SYBERYJSKI BIAŁY WHITE
1 LILIUM LILIA DRZEWIASTA FRAULEIN CORNELIA
Wybacz za duże litery. To nie krzyk tylko lenistwo. Skopiowałam z zamówienia.
Wcześniej zamawiałam cebule w Benexie i to był totalny nie wypał ;:222.
Ta Twoja lilia- prawie czarna, jest świetna.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jagi, winna jestem :oops: mea culpa, mea culpa...różane szaleństwo może zatrzymać tylko....inne szaleństwo :;230 :;230 Masz propozycje? :wink:
Duże krzaczyska róż mi nie przeszkadzają a nawet jest to atut. Maleństwa by zniknęły na tej powierzchni, albo bym zbankrutowała kupując po 10 sztuk jednej odmiany. Ale ponieważ nie lubię ani kaszy ani skwarek, (no chyba że takich baaaaardzo mocno wysmażonych, chrupiących bez nadmiernej ilości tłuszczyku.)....To z pewnością w pewnym momencie przystopuję z różami. Poza tym już doświadczyłam ogroma pracy przy tych pannicach. A ja do nadmiernie pracowitych nie należę ;:224
Intrygują cię sznury...no cóż, ja też jestem ciekawa jak to wyjdzie....jeszcze rok, dwa i będzie widać co autor miał na myśli ;:306 To podpory na róże, na jednej pnie się (znaczy się są na dolnym piętrze póki co) Gipsy Boy i Tuscany, to w części fioletowej. Na drugiej podporze jest Long John Silver i rambler Pauls Himalayan Musk. Trochę cierpliwości i zobaczymy czy pomysł trafiony ;:209 Od metalowych podpór róże podmarzają stąd poszukiwania alternatyw...
Zakładamy fanclub Tyrających Misiów ;:304 Ja wczoraj musiałam odpalić rowerek stacjonarny ;:191
Kocio, kocio...zaraz coś wyszperam...trudno mu robić zdjęcia bo jest za szybki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elwi, pozazdrościć możliwości tak długiego powracania do siebie po imprezie. Ta chandra to jak zaraza, dlatego próbuję się szczepić i założyłam wątek ;:306 W ogrodziu z pewnością coś jeszcze upchniesz, poza tym zima mimo że łagodna to jakiejś selekcji dokona. Zamów róże....martwić się będziesz później :wink:
Kota to Maine coon, kawał dłuuugiego futra ;:167 , trochę jaśniejszego od właścicielki, która, jak cofniemy się w czasy prehistoryczne, faktycznie była "czarna, smukła, wysoka" Z czasem siwiznę trzeba było maskować, smukłość zamaskowała się sama :oops: A w dowodzie, tym starym było jak byk wysoka :lol: Zostańmy przy tym wcześniejszym obrazku, będzie przyjemniej ;:333
Jestem ciekawa które to róże tak bardzo cię ukuły kolcem że zamarzyłaś o nich?

Marto dzień dobry :wit i dziękuję. U mnie kolorowy miszmasz choć staram się przynajmniej grupować kolory...Dokupiłam jedną Burgundy Ice, do tej co już mam i będę łączyć z Icebergami niewyrośniętymi. Siostrzane róże powinny się ze sobą bardzo zgrać. Jestem ciekawa jak wyjdzie w realu, bo mam wymyślone połączenie ale nie mam wymyślonej miejscówki na przesadzenie ;:14

Madziu, zaraz sobie oblukam co zamówiłaś. Z listy mam tylko Muscadet. Ja lilie zawsze zamawiam w Lilypolu i jestem bardzo zadowolona. W Benexie tylko tulipany. U Królika drogo.

To dziś będzie skromnie, na czosnkowo. jeszcze mam małe zasoby ale planuję powiększyć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam jeszcze czosnki św Krzysztofa ale nie wiem czemu w tym roku nie załapały się na fotki...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jolu, dałaś mi do myślenia, pisząc, że od metalowych podpór róże przemarzają. Byłam właśnie w wątku Edyty i zazdrościłam jej tych kutych pergoli, a nie zdawałam sobie sprawy, że mogą one mieć też wady ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”