Nowy ogród Jacka
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Jolu i Mariolo za odwiedziny i miłe słowa. Dziś słuchałem takiej audycji w radiu o artystach, którzy z każdego przedmiotu byli wstanie zrobić dzieło sztuki. Może nie dosłownie ale i mi po głowie chodzą takie pomysły. Dziś zacząłem aranżować...butelki. Nie wiem, czy się z tego nie wycofam, ale póki co zacząłem robić murek z butelek. Ale chyba tego nie pokażę, bo się wstydzę.... 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
To pokaż chociaż kawałek.....
Wydaje mi się że gdzieś widziałam aranżację z butelek w ogrodzie. Nie pamiętam tylko gdzie ? Pewnie w telewizji, albo na jakimś zdjęciu. Ja już zaczęłam myśleć jak wiosną ( teraz mam za dużo sadzenia i przesadzania ) wykorzystać korzenie i czy czasem czegoś nie sklecić z gałęzi
Wydaje mi się że gdzieś widziałam aranżację z butelek w ogrodzie. Nie pamiętam tylko gdzie ? Pewnie w telewizji, albo na jakimś zdjęciu. Ja już zaczęłam myśleć jak wiosną ( teraz mam za dużo sadzenia i przesadzania ) wykorzystać korzenie i czy czasem czegoś nie sklecić z gałęzi

- JacekP
Witam Was wszystkich serdecznie i dziękuję za odwiedziny!
Mariolo, korzenie są super i ładnie się prezentują. Na pewno ładniej niż butelki, ale pomimo to jutro postaram się dokończyć aranżację butelkową i jak efekt będzie zadowalający, to Wam pokażę.
A wstydzę się Jolu głównie reakcji na te wszystkie butelki po alkoholu. Ale zostawił mi je jak i wiele innych rzeczy poprzedni właściciel....
Coś ucichło u Ciebie Jolu?
Dzięki Ewo za życzenia. Dziś nadbudowałem kompostownik kolejnymi deskami, bo już mi się nic nie mieściło. A gdybym trochę pomyślał, to składowałbym trawę z koszenia osobno i rzeczywiście miałbym z niej kompost za rok
Bardzo fajnie Was wszystkich gościć
Mariolo, korzenie są super i ładnie się prezentują. Na pewno ładniej niż butelki, ale pomimo to jutro postaram się dokończyć aranżację butelkową i jak efekt będzie zadowalający, to Wam pokażę.
A wstydzę się Jolu głównie reakcji na te wszystkie butelki po alkoholu. Ale zostawił mi je jak i wiele innych rzeczy poprzedni właściciel....
Coś ucichło u Ciebie Jolu?
Dzięki Ewo za życzenia. Dziś nadbudowałem kompostownik kolejnymi deskami, bo już mi się nic nie mieściło. A gdybym trochę pomyślał, to składowałbym trawę z koszenia osobno i rzeczywiście miałbym z niej kompost za rok

Bardzo fajnie Was wszystkich gościć

Witaj Jacku
Miło się spacerowało po Twoim ogrodzie
jak latem to wszystko Ci zakwitnie dopiero będzie pięknie
Ja spotkałam zaskrońce będąc na Krymie ,były takie co siedziały w morzu ale i zobaczyłam takiego co się nazywa żółtopóźnik u nas w kraju go nie ma ,więc tym bardziej byłam zadowolona ,że mogłam go obaczyć .
Miłego dnia

Miło się spacerowało po Twoim ogrodzie

Ja spotkałam zaskrońce będąc na Krymie ,były takie co siedziały w morzu ale i zobaczyłam takiego co się nazywa żółtopóźnik u nas w kraju go nie ma ,więc tym bardziej byłam zadowolona ,że mogłam go obaczyć .
Miłego dnia
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Też jestem ciekawa jak będzie wyglądała butelkowa rabata:-) i zaglądam do Twojego ogródka:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- JacekP
Witaj Aniu! Tak, zasypując dół, najszybciej się go pozbędziesz. Ale mądrala ze mniezanna pisze:Jacku, z samej trawy dobrego kompostu byś nie miał. Ale teraz doskonały moment na zrobienie kompostu z liści![]()
Właśnie wpadłam na pomysł, żeby do zasypania reszty mojego oczka użyć opadłych liści, a na to kilka centymetrów ziemi. Roboty mniej i kompost sam się zrobi

A samą trawę skoszoną to nawet można użyć do ściółkowania. Na razie wszystko u mnie ląduje na kompoście.
Dzięki Tess za odwiedziny. Właśnie wróciłem z oglądania Twojego ogrodu. Róże masz rzeczywiście piękne. Widzę, że jesteś wielką ich miłośniczką

Witaj Jadziu! Miło Cię gościć. Żółtopuziki to zdaje się beznogie jaszczurki

Też bym już chciał, żeby przyszła wiosna.... No ale póki co, cieszmy się z uroków jesieni. Oglądam teraz dużo pięknych jesiennych ogrodów tu na forum. Teraz dopiero widać całą sztukę ogrodniczą i poświęcenie ludzi, by ogród był nadal ładny, estetyczny.
- JacekP
Gbrysiu, Jolu, Ewo - bardzo sie cieszę z Waszych odwiedzin. Niestety muszę Was rozczarować - dziś z powodu deszczu i braku czasu nie zrobiłem butelkowej palisadki. Dopiero ją zacząłem wczoraj i stanąłem z robotą. Ale zachęcony Waszymi opiniami chcę to kontynuować. Więc bądźcie cierpliwe - jak tylko wejdę do ogrodu, zajmę się tym.
A póki co oglądam Wasze ładne ogrody i nabieram inspiracji na przyszłość
A póki co oglądam Wasze ładne ogrody i nabieram inspiracji na przyszłość