Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Jolu i Mariolo za odwiedziny i miłe słowa. Dziś słuchałem takiej audycji w radiu o artystach, którzy z każdego przedmiotu byli wstanie zrobić dzieło sztuki. Może nie dosłownie ale i mi po głowie chodzą takie pomysły. Dziś zacząłem aranżować...butelki. Nie wiem, czy się z tego nie wycofam, ale póki co zacząłem robić murek z butelek. Ale chyba tego nie pokażę, bo się wstydzę.... :oops:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

To pokaż chociaż kawałek.....

Wydaje mi się że gdzieś widziałam aranżację z butelek w ogrodzie. Nie pamiętam tylko gdzie ? Pewnie w telewizji, albo na jakimś zdjęciu. Ja już zaczęłam myśleć jak wiosną ( teraz mam za dużo sadzenia i przesadzania ) wykorzystać korzenie i czy czasem czegoś nie sklecić z gałęzi :)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pokaż Jacku ,nie daj sie prosić .My nie bedziemy krytykować ,jak już to bedziemy chwalić.Kiedyś ogladałam taki program w TV ,facet zbudował dom z butelek .Bardzo mi sie podobał ,więc Jacku trochę odwagi i pokaż to swoje dzieło .A może znów zgapię :D :D :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

to tak sobie, bez okazji życzę, żeby po tym jednorocznym kompoście wyrosło Ci duuużo drzewek szczęścia...

serdeczności Jacku...
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was wszystkich serdecznie i dziękuję za odwiedziny!

Mariolo, korzenie są super i ładnie się prezentują. Na pewno ładniej niż butelki, ale pomimo to jutro postaram się dokończyć aranżację butelkową i jak efekt będzie zadowalający, to Wam pokażę.
A wstydzę się Jolu głównie reakcji na te wszystkie butelki po alkoholu. Ale zostawił mi je jak i wiele innych rzeczy poprzedni właściciel....
Coś ucichło u Ciebie Jolu?
Dzięki Ewo za życzenia. Dziś nadbudowałem kompostownik kolejnymi deskami, bo już mi się nic nie mieściło. A gdybym trochę pomyślał, to składowałbym trawę z koszenia osobno i rzeczywiście miałbym z niej kompost za rok :?

Bardzo fajnie Was wszystkich gościć :D
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Jacku, z samej trawy dobrego kompostu byś nie miał. Ale teraz doskonały moment na zrobienie kompostu z liści :!:
Właśnie wpadłam na pomysł, żeby do zasypania reszty mojego oczka użyć opadłych liści, a na to kilka centymetrów ziemi. Roboty mniej i kompost sam się zrobi :wink:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Jacek

przyszłam pooglądałam :lol: i wiem że mam nachyłka :lol: a niezmordowany to fakt kwitnie i kwitnie :lol:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Jacku :lol:
Miło się spacerowało po Twoim ogrodzie :lol: jak latem to wszystko Ci zakwitnie dopiero będzie pięknie
Ja spotkałam zaskrońce będąc na Krymie ,były takie co siedziały w morzu ale i zobaczyłam takiego co się nazywa żółtopóźnik u nas w kraju go nie ma ,więc tym bardziej byłam zadowolona ,że mogłam go obaczyć .
Miłego dnia
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Też jestem ciekawa jak będzie wyglądała butelkowa rabata:-) i zaglądam do Twojego ogródka:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jacku ,nie musisz się wstydzić my wszyscy jesteśmy nadzwyczaj wyrozumiali :D :D :D ucichło :D ucichło :D Jacku zawsze możesz przyjść do mojego ogrodu i będzie wesoło nie tak cicho :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musiałam wrócić się z drogi, bo oczymś sobie przypomniałam a mianowicie : czekam na tą fotkę z butelkami :D już się nie wymigasz :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Jacku.
Ja też jestem ciekawa tej butelkowej rabaty.
Kiedyś miałam takie ogrodzenie z butelek plastikowych, do których sypałam piasek.
Wkopywałam je nakrętką do ziemi w taki "falisty" sposób.
Nawet ładnie to wyglądało, ale potem zrobiłam płot z siatki i butelki wyrzuciłam.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zanna pisze:Jacku, z samej trawy dobrego kompostu byś nie miał. Ale teraz doskonały moment na zrobienie kompostu z liści :!:
Właśnie wpadłam na pomysł, żeby do zasypania reszty mojego oczka użyć opadłych liści, a na to kilka centymetrów ziemi. Roboty mniej i kompost sam się zrobi :wink:
Witaj Aniu! Tak, zasypując dół, najszybciej się go pozbędziesz. Ale mądrala ze mnie :lol: - przecież to oczywiste.
A samą trawę skoszoną to nawet można użyć do ściółkowania. Na razie wszystko u mnie ląduje na kompoście.

Dzięki Tess za odwiedziny. Właśnie wróciłem z oglądania Twojego ogrodu. Róże masz rzeczywiście piękne. Widzę, że jesteś wielką ich miłośniczką :wink:

Witaj Jadziu! Miło Cię gościć. Żółtopuziki to zdaje się beznogie jaszczurki :?: A dziś się dowiedziałem, że w mojej okolicy są też żmije. Wolałbym ich nie spotkać.
Też bym już chciał, żeby przyszła wiosna.... No ale póki co, cieszmy się z uroków jesieni. Oglądam teraz dużo pięknych jesiennych ogrodów tu na forum. Teraz dopiero widać całą sztukę ogrodniczą i poświęcenie ludzi, by ogród był nadal ładny, estetyczny.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zajrzałam szybciutko by zobaczyć te zapowiadane fotki z butelkowego obrzeża, a tu ciągle nic...szkoda :cry:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gbrysiu, Jolu, Ewo - bardzo sie cieszę z Waszych odwiedzin. Niestety muszę Was rozczarować - dziś z powodu deszczu i braku czasu nie zrobiłem butelkowej palisadki. Dopiero ją zacząłem wczoraj i stanąłem z robotą. Ale zachęcony Waszymi opiniami chcę to kontynuować. Więc bądźcie cierpliwe - jak tylko wejdę do ogrodu, zajmę się tym.
A póki co oglądam Wasze ładne ogrody i nabieram inspiracji na przyszłość :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”