Na parapecie u mrooofki

Zablokowany
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2012, o 21:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na parapecie u mrooofki

Post »

O mały włos wylądowałabym dzisiaj na 3 Stawach, ale było późno. Może i dobrze, bo wątpię czy coś zostało. ;:306
miszmasz jest o.k. - każdy znajdzie coś dla siebie, a czas pokaże które Ci się najbardziej podobają. Owszem - można z góry założyć - tylko te i nie zbaczać zbytnio z wytyczonej drogi o ile ma się charakter naukowca. :wink: To na pewno wartościowe!
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To trzeba mieć bardzo silny charakter, żeby powiedzieć sobie 'tylko to i żadnych skoków w bok!' :roll:
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2014, o 13:35

Post »

Zgadzam się z poprzedniczką...ale miszmasz też jest piękny :-)
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 sie 2013, o 08:57

Post »

Ja mam inne podejscie , biorę rosliny które mi wpadną w oko, dlategom mam i kaktusy i sukulenty . Słyszałam też od kogoś że powinnam się ukierunkować ale uważam że po co , na razie mam czas bo nie mam tak dużo okazów zaledwie 45 sztuk . A widziałam u szwagierki super półkę , ze starego parapetu z drewna a zamontowaną na scianie troche wyżej żeby małe dziecko nie dostało . I mojego M bedę męczyć żeby mi taką zrobił zawsze będzie na zime więcej miejsca ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 :D :D :D :D :D i oczywiscie więcej okazów można zmieścić .
Pozdrawiam Anna
Rynio2
500p
500p
Od: 11 cze 2013, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zajrzałem tu po raz kolejny i trzeba by wreszcie coś napisać, ale nie wiem co by tu napisać żeby nie było standardowo. Bo oczywiście podoba mi się to z jaką pasją podchodzisz do kaktusów. Kolekcja też już spora, i jest ta choroba każdego kaktusiarza żeby mieć więcej roślin. Każdy z nas ją zna. Podoba mi się to że nie myślisz o specjalizacji, podoba mi się prezent jaki dostałaś na święta. I podoba mi się to że będę tu regularnie zaglądał, może czasem nawet coś nagryzmolę, chociaż nie jestem mistrzem świata gawędziarzy.
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czekam tylko na potwierdzenie i numer konta. Zamówię sobie coś , pewnie jakieś echinopsisa, stapelię i coś jeszcze. tylko muszę poczekać na cieplejsze dni .
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
mrooofka
1000p
1000p
Od: 4 paź 2014, o 20:37

Post »

annaoj pisze:O mały włos wylądowałabym dzisiaj na 3 Stawach, ale było późno. Może i dobrze, bo wątpię czy coś zostało. ;:306
miszmasz jest o.k. - każdy znajdzie coś dla siebie, a czas pokaże które Ci się najbardziej podobają. Owszem - można z góry założyć - tylko te i nie zbaczać zbytnio z wytyczonej drogi o ile ma się charakter naukowca. :wink: To na pewno wartościowe!
wizyty na 3 stawach oraz w okolicach ikeii/casto należą do bardzo ryzykownych ;)
Raz wybrałam się do ikeii w poszukiwaniu doniczek idealnych (mis) a wróciłam z czterema mammillariami i ferakiem :D
onectica pisze:To trzeba mieć bardzo silny charakter, żeby powiedzieć sobie 'tylko to i żadnych skoków w bok!' :roll:
nie tyczy się miłości od pierwszego wejrzenia
brombiel pisze:Zgadzam się z poprzedniczką...ale miszmasz też jest piękny :-)
piękno w nieładzie
Aniakak pisze:Ja mam inne podejscie , biorę rosliny które mi wpadną w oko, dlategom mam i kaktusy i sukulenty . Słyszałam też od kogoś że powinnam się ukierunkować ale uważam że po co , na razie mam czas bo nie mam tak dużo okazów zaledwie 45 sztuk . A widziałam u szwagierki super półkę , ze starego parapetu z drewna a zamontowaną na scianie troche wyżej żeby małe dziecko nie dostało . I mojego M bedę męczyć żeby mi taką zrobił zawsze będzie na zime więcej miejsca ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 :D :D :D :D :D i oczywiscie więcej okazów można zmieścić .
jedyne czego jestem pewna jeśli chodzi o mój zbiór to to, że nie będę mieć żadnej "sałaty" - jakoś nie lubię sukulentów typu crassula itp itd... Podziwiać mogę ale nie widzę u siebie dla nich miejsca
Rynio2 pisze:Zajrzałem tu po raz kolejny i trzeba by wreszcie coś napisać, ale nie wiem co by tu napisać żeby nie było standardowo. Bo oczywiście podoba mi się to z jaką pasją podchodzisz do kaktusów. Kolekcja też już spora, i jest ta choroba każdego kaktusiarza żeby mieć więcej roślin. Każdy z nas ją zna. Podoba mi się to że nie myślisz o specjalizacji, podoba mi się prezent jaki dostałaś na święta. I podoba mi się to że będę tu regularnie zaglądał, może czasem nawet coś nagryzmolę, chociaż nie jestem mistrzem świata gawędziarzy.
dziękuję za wizytę i miłe słowa
choroba rozwinęła się u mnie dość szybko :)
Mam jeszcze jedno sukulentowe marzenie- chciałabym mieć donice pełną lithopsów
Aniakak pisze:Czekam tylko na potwierdzenie i numer konta. Zamówię sobie coś , pewnie jakieś echinopsisa, stapelię i coś jeszcze. tylko muszę poczekać na cieplejsze dni .
Też ostatnio choruję na echinopsisa, oglądałam ostatnio na forum zdjęcia ich kwitnień i jestem zachwycona, ale nie jest to jakieś "must have"

Patrzę dziś na jedną z moich M. polythele -i oczom nie mogę uwierzyć

Obrazek

Ciągle również zachwycam się moim nowymi nabytkami

Obrazek
oczywiście nie wiem jakie są ich imiona

A to M. decipiens

Obrazek
Na moim parapecie CZ I CZ II aktualna
AAA-Astrophytum, Ariocarpus, Aztekium
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
Andrew Be
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 14:19

Post »

mrooofka pisze:Też ostatnio choruję na echinopsisa...
A masz na myśli jakiś konkret?
Jeśli taki najbardziej popularny (eyriesii, multiplex)to coś możemy poradzić na tą chorobę ;:306
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

Tak - multiplexa spokojnie wyleczymy w razie co 8-)
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
mrooofka
1000p
1000p

Post »

BigDonn pisze:
mrooofka pisze:Też ostatnio choruję na echinopsisa...
A masz na myśli jakiś konkret?
Jeśli taki najbardziej popularny (eyriesii, multiplex)to coś możemy poradzić na tą chorobę ;:306
onectica pisze:Tak - multiplexa spokojnie wyleczymy w razie co 8-)
oj nie nie nie :!: :!: :!:
co Wy mi chcecie zrobić ;)

Ja mam silną wolę....chwilowo ;)
Pozdrawiam Magda
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja zamówię te trzy rzeczy i na razie tyle przynajmniej tak sobie mówię , dopóki mój znajomy mi coś nie przywiezie ze swojej kolekcji. I postaram się zmniejszyć ilość innych roślin , np nie potrzebna hoja, albo kalanchoe, to zamierzam rozdać tylko nie mam komu .
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
mrooofka
1000p
1000p

Post »

Też mam zamiar część roślin wydać

Wczoraj pojechałam do tesku po żwirek do kuwety dla mojego szkodnika i zostałam okropnie zaatakowana

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

efekty przesadzania:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz uwaga - ogłoszenia parafialne- nie chce zakładać osobnego wątku sprzedażowo-wymianowego

Do oddania/wymiany trzy roślinki - oddam z doniczkami, podłożem i osłonkami, biorąc pod uwagę warunki pogodowe najchętniej osobie z okolic Mysłowic, albo takiej która by po maluchy zechciała przyjechać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

gdyby ktoś chciał fotki o większej rozdzielczości prześlę na maila albo wstawię w duzym formacie na picassę
Pozdrawiam Magda
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja próbuje oddać liściaste by dla kolczastych zrobić miejsce, :D :D chętnie komuś z moich okolic oddałabym parę kwiatów , chętnego z okolic brzozowa
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
mrooofka
1000p
1000p

Post »

Więcej zdjęć moich piękności na wydaniu- komu komu :?: :?: :?:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2014, o 13:35

Post »

Magda nie kuś... proszę ;:224 chyba dziś pójdę do LM...tam zawsze pełne zagony czekają tylko by wskoczyć do koszyka z uśmiechem rozkoszy :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”