miszmasz jest o.k. - każdy znajdzie coś dla siebie, a czas pokaże które Ci się najbardziej podobają. Owszem - można z góry założyć - tylko te i nie zbaczać zbytnio z wytyczonej drogi o ile ma się charakter naukowca.

wizyty na 3 stawach oraz w okolicach ikeii/casto należą do bardzo ryzykownych ;)annaoj pisze:O mały włos wylądowałabym dzisiaj na 3 Stawach, ale było późno. Może i dobrze, bo wątpię czy coś zostało.![]()
miszmasz jest o.k. - każdy znajdzie coś dla siebie, a czas pokaże które Ci się najbardziej podobają. Owszem - można z góry założyć - tylko te i nie zbaczać zbytnio z wytyczonej drogi o ile ma się charakter naukowca.To na pewno wartościowe!
nie tyczy się miłości od pierwszego wejrzeniaonectica pisze:To trzeba mieć bardzo silny charakter, żeby powiedzieć sobie 'tylko to i żadnych skoków w bok!'
piękno w nieładziebrombiel pisze:Zgadzam się z poprzedniczką...ale miszmasz też jest piękny
jedyne czego jestem pewna jeśli chodzi o mój zbiór to to, że nie będę mieć żadnej "sałaty" - jakoś nie lubię sukulentów typu crassula itp itd... Podziwiać mogę ale nie widzę u siebie dla nich miejscaAniakak pisze:Ja mam inne podejscie , biorę rosliny które mi wpadną w oko, dlategom mam i kaktusy i sukulenty . Słyszałam też od kogoś że powinnam się ukierunkować ale uważam że po co , na razie mam czas bo nie mam tak dużo okazów zaledwie 45 sztuk . A widziałam u szwagierki super półkę , ze starego parapetu z drewna a zamontowaną na scianie troche wyżej żeby małe dziecko nie dostało . I mojego M bedę męczyć żeby mi taką zrobił zawsze będzie na zime więcej miejsca![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i oczywiscie więcej okazów można zmieścić .
dziękuję za wizytę i miłe słowaRynio2 pisze:Zajrzałem tu po raz kolejny i trzeba by wreszcie coś napisać, ale nie wiem co by tu napisać żeby nie było standardowo. Bo oczywiście podoba mi się to z jaką pasją podchodzisz do kaktusów. Kolekcja też już spora, i jest ta choroba każdego kaktusiarza żeby mieć więcej roślin. Każdy z nas ją zna. Podoba mi się to że nie myślisz o specjalizacji, podoba mi się prezent jaki dostałaś na święta. I podoba mi się to że będę tu regularnie zaglądał, może czasem nawet coś nagryzmolę, chociaż nie jestem mistrzem świata gawędziarzy.
Też ostatnio choruję na echinopsisa, oglądałam ostatnio na forum zdjęcia ich kwitnień i jestem zachwycona, ale nie jest to jakieś "must have"Aniakak pisze:Czekam tylko na potwierdzenie i numer konta. Zamówię sobie coś , pewnie jakieś echinopsisa, stapelię i coś jeszcze. tylko muszę poczekać na cieplejsze dni .
A masz na myśli jakiś konkret?mrooofka pisze:Też ostatnio choruję na echinopsisa...
BigDonn pisze:A masz na myśli jakiś konkret?mrooofka pisze:Też ostatnio choruję na echinopsisa...
Jeśli taki najbardziej popularny (eyriesii, multiplex)to coś możemy poradzić na tą chorobę
oj nie nie nieonectica pisze:Tak - multiplexa spokojnie wyleczymy w razie co