Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22
Marysiu gdybyś miała nadmiar nasion lub sadzonek jarzmianki podzielisz się? Jest to bardzo ładna roślina ale jej nazwa mi się z czymś kojarzy
U mnie już zaczęło wiać!

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i słoneczko do Marysi zajrzało 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko ja też w różach zakochałam się i w trzy lata z paru krzewów mam ok 60
A jarzmiankę mam jeszcze białą

Dorotko u mnie jest jeszcze biała
Pokazywałam jarzmianki kilka razy w lecie, ale widać zginęły w tłumie roślin. Jest sens pokazywania zimą naszych roślin jeszcze raz bo wtedy można zawsze coś ciekawe wypatrzyć
Alu dzięki, dzięki, dzięki
Michale muszę odszukać nasionka i jak chcesz to chętnie poślę tym bardziej, że mam jeszcze dla Ciebie obwiezione tam i z powrotem nasiona cykorii
Sadzonki będziemy oglądać wiosną. W miejscowości po podobnej nazwie mieszka też bardzo sympatyczna para
U mnie wieje od rana o zdjęcia nieba robiłeś?
Iwonko
a teraz chowa się za chmurami, których nie brakuje 

A jarzmiankę mam jeszcze białą

Dorotko u mnie jest jeszcze biała

Alu dzięki, dzięki, dzięki

Michale muszę odszukać nasionka i jak chcesz to chętnie poślę tym bardziej, że mam jeszcze dla Ciebie obwiezione tam i z powrotem nasiona cykorii

Iwonko

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu witam
życzenie Twoje się spełniło - słoneczko świeci nareszcie
U Ciebie też słoneczko piękne
Na głowaczka olbrzymiego się piszę i ustawiam się w kolejkę po jarzmiankę , mogą być nasionka
A jak dzisiaj głowa - lepiej ???
Pozdrawiam serdecznie

Na głowaczka olbrzymiego się piszę i ustawiam się w kolejkę po jarzmiankę , mogą być nasionka

A jak dzisiaj głowa - lepiej ???
Pozdrawiam serdecznie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
U nas Marysiu pochmurno, a wręcz już mżawka, czekamy na Aleksandrę 

- Maska
- Kontakt:
Tereniu mam nadzieję, że nasionka są dojrzałe
Niestety głowa jeszcze daje znak, że jest
U mnie raz za chmurki, a raz świeci po oczach
Dobrego dnia
Iwonko
Ola miała iść od zachodu, a idzie od południa
znowu się nie sprawdziło?

Niestety głowa jeszcze daje znak, że jest

U mnie raz za chmurki, a raz świeci po oczach

Dobrego dnia

Iwonko

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Marysiu...
Mnie oko wyłazi na zewnątrz, już po dwóch porcjach prochów jestem... Wygram, nie wygram...
Coś wisi w powietrzu, jest bardzo cicho, w ogrodzie jak by wiosna przychodziła...
Rano było piękne słońce, teraz się już chmurzy...
Wiesz, że jarzmianki nie mam, ale podziwiać będę u Ciebie...

Mnie oko wyłazi na zewnątrz, już po dwóch porcjach prochów jestem... Wygram, nie wygram...
Coś wisi w powietrzu, jest bardzo cicho, w ogrodzie jak by wiosna przychodziła...
Rano było piękne słońce, teraz się już chmurzy...
Wiesz, że jarzmianki nie mam, ale podziwiać będę u Ciebie...

- Maska
- Kontakt:
Witaj Dorotko
Utulam Cię i życzę, żeby poszło precz
Na palcach można policzyć tych co bez bólu
Ja nic dzisiaj nie zażyłam i nic nie jadłam, bo coś wskazuje na żołądek. Pewnie jakieś sztuczności mu nie pasują
W ogrodzie cudowne słońce, a ja jadę do Krakowa....mus!
Trzymaj się Kochana

Utulam Cię i życzę, żeby poszło precz

Na palcach można policzyć tych co bez bólu

Ja nic dzisiaj nie zażyłam i nic nie jadłam, bo coś wskazuje na żołądek. Pewnie jakieś sztuczności mu nie pasują

W ogrodzie cudowne słońce, a ja jadę do Krakowa....mus!
Trzymaj się Kochana

- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu,
Jeżeli pozwolisz, jeszcze parę słów o fotografowaniu.
Bo słońce było rozmyte i bezkształtne, na tym polegała jego niepowtarzalność i właśnie dlatego miało w sobie to "coś", co tylko utalentowany fotograf potrafi uchwycić.
Nie jesteśmy tu na konkursie fotograficznym, chcemy być w Twoim ogrodzie i w Twoich klimatach.
I jeszcze słówko na temat komentarza Jagi, w stylu "co Autor chciał przez to powiedzieć"
Chodziło pewnie o to, żeby w zaszarganym jesienią krajobrazie nie szukać na siłę niedobitków kwiatów i "pocieszać się" ich pożałowania godnym stanem. Skoro jest jesień, pokazujmy jesień, z całą jej burością i tajemniczą plątaniną gałęzi, czego w lecie nie da się zobaczyć.
Sama zresztą widzisz. Pokazałaś jesień taką, jaka jest i wszyscy wpadli w zachwyt!
Pozdrawiam serdecznie, czekając na Aleksandrę

Jeżeli pozwolisz, jeszcze parę słów o fotografowaniu.
No właśnie! Wyszłoby "profesjonalnie", ale.... nieprawdziwie.Maska pisze: takie jest słońce wśród tych szarych zimowych chmur, rozmyte, bezkształtnepewnie trzeba byłoby mieć jakiś filtr na obiektyw i wyszłoby profesjonalnie
![]()
Bo słońce było rozmyte i bezkształtne, na tym polegała jego niepowtarzalność i właśnie dlatego miało w sobie to "coś", co tylko utalentowany fotograf potrafi uchwycić.
Nie jesteśmy tu na konkursie fotograficznym, chcemy być w Twoim ogrodzie i w Twoich klimatach.
I jeszcze słówko na temat komentarza Jagi, w stylu "co Autor chciał przez to powiedzieć"

Chodziło pewnie o to, żeby w zaszarganym jesienią krajobrazie nie szukać na siłę niedobitków kwiatów i "pocieszać się" ich pożałowania godnym stanem. Skoro jest jesień, pokazujmy jesień, z całą jej burością i tajemniczą plątaniną gałęzi, czego w lecie nie da się zobaczyć.
Sama zresztą widzisz. Pokazałaś jesień taką, jaka jest i wszyscy wpadli w zachwyt!
Pozdrawiam serdecznie, czekając na Aleksandrę

Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Cóż mogę powiedzieć...polać Lisicy gdyż bardzo mądrze prawi i nie protestować! Każda pora ma swój urok, nawet znienawidzona przez mnie zima
Marysiu z góry dziękuję za nasionka
Wiatru mam niewiele, prawie cały dzień było bardzo mocne słońce, miałem dziś raczej dzień załatwiania różnych spraw więc zdjęć nie robiłem a żałuję. Gdy wróciłem do domu spojrzałem w szufladę bo była dziwnie odsunięta, zaglądam głębiej a tam śmieją się do mnie cfane sępie wąsy
Koty mnie codziennie zaskakują, nie myślałem, że potrafią otworzyć szufladę, drzwi już od dawna otwierać potrafią 

- Maska
- Kontakt:
Iwonko i powiem Ci, że nie jesteśmy odosobnione
Na razie zbieram różne róże, a potem pewnie będę wyrzucać te co nie spełniają moich wymogów, bo już jedna poszła pod płot
Oj Lisico nic nie dasz człowiekowi przygiąć przycyganić. Doskonale wiem co pokazałam wtedy i teraz i o co chodziło Jagodzie, ale tak sobie chciałam po swojemu zinterpretować jej wypowiedź. Coby wiedziała, że wzięłam sobie ją do serca. Zresztą też pewnie wie, bo przestałam pokazywać suszki...chociaż nie do końca się zgadzam z tym, że nie należy tego robić, ale to już zupełnie inna sprawa
Z fotografią to jest tak jak z dziewczyną naturalna piękna, ale jak pokolorujesz i ubierzesz to wszyscy się nią zachwycają na wybiegu. Czyli to ładne i to ładne
No to dla Ciebie dzisiejszy zachód, już bez słońca, bo wróciliśmy już jak się schowało

Michale ja też dzisiaj w rozjazdach, ale wróciliśmy na tą wspaniałą łunę
Koty mają swój rozum i nieraz nas zaskakują, a Kasia mówi że Maciek to jakby drugie wcielenie..., bo Monia to typowa kocica. Sępikowi należy się nagroda

Oj Lisico nic nie dasz człowiekowi przygiąć przycyganić. Doskonale wiem co pokazałam wtedy i teraz i o co chodziło Jagodzie, ale tak sobie chciałam po swojemu zinterpretować jej wypowiedź. Coby wiedziała, że wzięłam sobie ją do serca. Zresztą też pewnie wie, bo przestałam pokazywać suszki...chociaż nie do końca się zgadzam z tym, że nie należy tego robić, ale to już zupełnie inna sprawa

Z fotografią to jest tak jak z dziewczyną naturalna piękna, ale jak pokolorujesz i ubierzesz to wszyscy się nią zachwycają na wybiegu. Czyli to ładne i to ładne

No to dla Ciebie dzisiejszy zachód, już bez słońca, bo wróciliśmy już jak się schowało

Michale ja też dzisiaj w rozjazdach, ale wróciliśmy na tą wspaniałą łunę

Koty mają swój rozum i nieraz nas zaskakują, a Kasia mówi że Maciek to jakby drugie wcielenie..., bo Monia to typowa kocica. Sępikowi należy się nagroda

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu witaj wieczorkiem
Pierwszy raz nie żałuję, że mam tyle zaległości, ale się naoglądałam....
kiedy za oknem tak paskudnie to takie obrazki rozweselają niesamowicie a te Twoje zachody to mistrzostwo świata 

Pierwszy raz nie żałuję, że mam tyle zaległości, ale się naoglądałam....

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
O matko jakie piękne zdjęcia zachodu słońca !!!! sama robiłaś ? wyglądają jak u profesjonalnego fotografa, niesamowite !!!

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Zachód słońca energetyczny bardzo, i wróży coś niedobrego
Aleksandra nadchodzi, u mnie już wieje
I to nieźle.Ogień się dusi w kominku....Zimno się zrobiło w domku...
Jarzmianki mam od jesieni, zakupiłam małe sadzonki, w kilku kolorach. Jestem ich strasznie ciekawa. To piękne kwiatki.

Jarzmianki mam od jesieni, zakupiłam małe sadzonki, w kilku kolorach. Jestem ich strasznie ciekawa. To piękne kwiatki.
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
No, Marysiu! Te zachody....
I pytanie do Michała: a czego byś polał? Masz coś swojej roboty?

I pytanie do Michała: a czego byś polał? Masz coś swojej roboty?
Lisica