Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

e-babcia - wiele lat trwało, zanim takie urosły, ale wreszcie są ogromne, jak lubię ;:oj .

dorotka350 - jak sypiesz wióry, to powinna wyskoczyć w górę...i nie tylko ;:173 .
Krety mnie często nie odwiedzają, ale teraz widzę, że jest co najmniej jeden ;:174 .

Marysiu - nie kabluj, bo nieładnie :wink: . Sama kiedyś powiedziałaś, że u mnie wszystko jest XXL - no to jest ;:108 .

Wandziu - ona jest krzaczasta, tylko u mnie rosła 'samopas', ale tylko do wiosny, bo zaczepia poza ogrodzeniem. Poza tym, jak ma krótsze pędy, to lepiej kwitnie. No i panienka ma już 7 lat, chociaż bywało, że była na ścisłej diecie ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, ja nie kabluję. Ja Cię podziwiam. ;:180 Wiem jak o nie bardzo dbasz. :)
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Marysiu, wiem ;:168 . Co ja poradzę, że tak je lubię ;:167 .
Teraz jeszcze mam mnóstwo dodatkowej ziemi, tylko nie ma komu z taczką biegać ;:306 . Ale powoli ją 'ulokuję'.

Dzisiaj było biało, bo w nocy mgła zasłoniła świat w 100% i rano opadała, a złapał mróz.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Ta trawka na drugiej fotce, w prawym dolnym rogu wygląda jak wypisz, wymaluj --> Tillandsia filifolia ;:oj
Jak patrzę na te Twoje foteczki, to aż mi zimno ;:306
Naprawdę mrożą krew w żyłach, ale jak zwykle ładne :lol:
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To akurat Ewciu jest śmiałek darniowy, posadzony w tym roku. Ciekawe jaki będzie, bo dość wcześnie kwitnie, chyba w czerwcu.
No to jeszcze gałązka rozplenicy - chyba się nie pomyliłam :oops: .
Obrazek
mrozik tworzy własne dekoracje
Obrazek
trochę zielonego ;:3
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

No to ten śmiałek jest w takim razie podobny do ... ;:306
Ale to nie jest trawa ?? Bo wygląda jak trawa ...
Ile ja się u Ciebie nauczę, to normalnie ;:224
No i rozplenica, o ile to ona :lol: też cudna w szadzi ;:167
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

I ja mam już podobne widoki u siebie. Jest o wiele ładniej niż kilka dni wcześniej. Mimo to jakoś nie biorę aparatu, bo zimno strasznie i nie chce mi się wychodzić na ten mrozek i mgły.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa - śmiałek, to oczywiście, że trawa ;:108 . Rozplenicę mam jedną, ale wiosną kupię jeszcze kilka ;:223 .

Wandziu - gdzieś 'upchnęłam' wszystkie prawie zdjęcia z tego roku i nie mogę ich znaleźć, a nie lubię samej pisaniny, węc się 'poświęciłam' i wychyliłam nos do ogrodu ;:306 . Dzisiaj drzewa już są normalne, bez tej szadzi ;:174 .
'poprawione' różyczki, przez koleżankę z FO ;:168 . Ja już się nie nauczę ;:145 .
Obrazek
bokkonia sercowata w zimowej szacie
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nauczysz się, nauczysz! :wink: często w programach do obróbki zdjęć są narzędzia do korekty bardzo proste w obsłudze. Można bawić się do woli, byle nie przesadzić ;:173
A róże z korektą, czy bez wyglądają w tym szronie zjawiskowo!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy ja wiem?Te róże poprawione nie za ładne ;:173
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Pięknie różyczki wyszły .Nie jestem zwolennikiem poprawiania zdjęć chociaż nieraz zdjęcie lepiej wygląda ważne jest aby nie przesadzić z korektą.Mi obydwie wersje się podobają,nawet to drugie bardziej bo jest wyraziste
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Szronem ogród malowany ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Aniu ja tak dawno u Ciebie nie byłam,że aż mi wstyd :oops: Już się poprawiam ;:108
I zachwycam pięknymi fotkami.Masz cudne róże,rozrośnięte,zdrowe....utwierdzasz mnie w przekonaniu,że róże trzeba mieć :!: :!: Dużo :!: I super ,że je podpisujesz ;:333 Wiem czego szukać :wink:

Hodowla storczyków imponująca ;:oj Podobają mi się te kwiaty,ale tylko u kogoś. Do mnie...no sama nie wiem...tak jakoś nie pasują.....ja prosta baba ze wsi to i kwiotki muszę mieć proste ;:224 A storczyki to mi się trudne w uprawie wydają ;:219
Siostra dostała na imieniny od swoich uczniów takie cuś i do mnie po rady przybiegła,a ja tylko ;:oj i do ;:27 ją odesłałam,bo ja nic o nich nie wiem ;:185

A te roślinki ośmiornicopodobne to ja pierwszy raz na oczy widzę ;:202

I wisienka na torcie,czyli oszroniony ogród ....bajka ;:215
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Też mi się ten oszroniony ogród bardzo podoba, zwłaszcza różyczki, obie wersje szronem malowane. ;:215 ;:215
A u mnie 10 na plusie i zimy nie widać ;:154 może wcale nie przyjdzie bo nie miała nas w grafiku. ;:118
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie - żeby się czegoś nauczyć, trzeba chcieć, a ja sama nie wiem, czy na pewno chcę :oops: . Lubię się uczyć, lubię wszelkie 'nowinki', ale też jestem dość niecierpliwa i jak coś mi nie wychodzi, to czasem 'daję sobie siana'. Chciałabym wszystko już, natychmiast, albo jeszcze szybciej - cóż - taka natura :;230 .
Mnie te róże z korektą bardziej się podobają, ale ktoś mi je zakleił i nie wiem, co z tym zrobić ;:145 .

Marzena77 - co jest ładne, zawsze będzie ładne, nie? ;:168 .

chalaputkowo - wolę takie widoki, niż szarzyznę, a przyroda, faktycznie potrafi malować ;:108 .

AmeliaL - witam Cię serdecznie, bo gdzieś zniknęłaś i martwiłam się o Twoje zdrówko, bo inaczej odezwałabyś się przynajmniej w swoim wątku.
Storczyki te, które uprawiałam, faktycznie są dość trudne, a zaczynałam od zera. Miałam jednak wsparcie w doświadczonych 'storczykarach' i jakoś sobie radziłam, ale po 6 latach nagle mi przeszło i pozbyłam się kolekcji. Nie żałuję, bo energię przelałam na ogród,a tu nie trzeba być takim systematycznym ;:306 .
Teraz mam znowu 'fazę' na róże, bo te, które pokazywałam, kupiłam 7 lat temu, wszystkie w jednym czasie. Teraz też będę chciała kupić 'kompleksowo' 20 krzewów ;:oj na tzw. 'podwórkową rabatkę'. Do wiosny jeszcze trochę czasu pozostało, to 'obczytam' wszystkie "za" i "przeciw" o moich wybrankach ;:173 .

stasia_ogród - szron był - było pięknie, ale to już przeszłość. Szaro, ale na szczęście trochę pada, chociaż wg mnie za mało, bo sucho jest okropnie. Temperatura na plusie i boję się, że jak tak dłużej potrwa, to rośliny się rozhartują ;:174 . Tylko cóż można na to poradzić - najwyżej ponarzekać ;:306 .
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”