Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Aniu piękny skrętnik - nie znałam takiego kwiatu ;:oj Maria Tereska piękna jest, bardzo się cieszę, że mnie namówiłaś na kupno. Liczę, że w sezonie 2015 da jeszcze lepszy popis niż w tym roku ;:65
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:oj Wspaniałości i w dodatku tak ładnie je opisujesz...szkoda tylko, że oczko tak śliczne a mało zdjęć do podziwiania! ;:167
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj jak dobrze na sercu się robi od takich zdjęć ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Annes 77 pisze:
Maria Theresa z czerwca z powojnikiem Roogouchi...

Obrazek
Jednak Matka Natura tworzy najpiękniejsze kompozycje..Prześliczne zdjęcie ;:167 Rozglądnę się i ja w ogrodniczych za tą werbeną. Nie wiesz czasem czy trzeba ją wysiewać każdego roku, czy ona już później sieje się sama??
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Annes, pozdrawiam jeszcze jesiennie. Ja dopiero zakończyłam w sobotę sezon, kopczykując ostatnie roże :lol: Jest ciepło więc jeszcze nic nie okrywam poza klonem palmowym.
Naparstnica i u mnie rozsiewa się jak szalona. Niestety z siewu nigdy mi nie powtórzyła cech matecznych. Podobnie orliki. Jak będziesz chciała to wiosną mogę ci przesłać siewki naparstnicy, które na 100% zakwitną, bo w tym roku miały już spore liście. Tak jak pisze Wanda, one kwitną w drugim roku. I lubią mało urodzajną glebę. Może problem u ciebie polega na zbyt dobrej ziemi?
Piękne masz te pierwiosnki ząbkowane. Chyba muszę się rozejrzeć za taką roślinką ;:167
I kurcze ta Winter Lodge uwodzi wyglądem....gdzie ją nabyłaś? Obiecałam sobie żadnych róż wiosną ale nie wiem czy będę taka silna ;:306
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Pierwiosnek ząbkowany jest cudny. Zawsze mi się podobały te koronkowe kulki, ale u mnie jakoś nie potrafiły zagościć na dłużej :(
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Za oknem temperatura na plusie i od rana jak się rozpadało tak pada do teraz.Roślinki się napiją,zwłaszcza cieszę się,że rh w końcu ugaszą pragnienie.Na działce to nie pamiętam,kiedy byłam,dziś może i bym pojechała,ale tak wieje,że chyba wiatr by mnie przewrócił ;:306
Tęsknię za tym moim kawałkiem ziemi,wiem,że nie ma co oglądać,spokojnie poczekam do wiosenki,a w tym czasie pospaceruję po Waszych wątkach ;:108

Edytko i tak trzymaj,masz zdrowe podejście :uszy Pierwiosnka mam tylko jednego,białego,za późno się na nich poznałam,bo kiedy chciałam dokupić późną wiosną w kolorze liliowym,niestety nie mogłam nigdzie znaleźć.Teraz nie przegapię ;:224

Aneczko naprawdę potrafi cieszyć taka mała,zgrabna roślinka ;:333

Elwi Maria Theresa z roku na rok u mnie jest coraz bujniejsza,wypuszcza długaśne pędy z wieloma pąkami...a jak zakwitnie to buzię rozdziawiam ;:oj

Patkaza nie wiem dlaczego,ale fotek oczka mam niewiele,chyba za bardzo skupiam się na roślinach,zamiast na moim małym akwenie wodnym ;:306 Postaram się to nadrobić w przyszłym sezonie :uszy

Ivona jak miło,że za sprawą moich zdjęć zrobiłam komuś przyjemność ;:108

Sabinko werbena podobno jak już raz zakwitnie,to potem gubi ziarenka i się rozsiewa...lubię takie kochane roślinki samoobsługowe ;:333

Jolu u mnie ciepełko się zrobiło,deszcz leje,a moje róże kopce mają,oby im za ciepło nie było ;:303
Dziękuję Ci kochana za propozycję przesłania nasion naparstnicy,ale już jedna z dziewczyn mi wysłała ;:168
Latem mam nadzieję ujrzeć więcej kwiatów naparstnicy,bo w tym roku dochowałam się chyba dwóch ,wcześniej wysianych przeze mnie.
Pierwiosnki ząbkowane polecam,u mnie zimował,ale podobno czasami giną.U mnie natomiast lewizje zagniwają i po dwóch próbach odpuściłam.
Winter Lodge swego czasu kupowałam w zbiorowym zamówieniu do Belgii.Z tego co mi wiadomo,to było to jednorazowe zamówienie,ale jeśli się mylę proszę dziewczyny o sprostowanie ;:224

Wandziu miałaś pierwiosnki ząbkowane i nie przeżyły zimy? Ciekawe,czy mój jedyny tym razem również odżyje?

Niestety nie mam aktualnych fotek z mojej działeczki,ale mam kilka wspomnieniowych,gdzie słonko wesoło przygrzewało ;:3

Naparstnica moja własna wysiana ...

Obrazek

Orlik w przetaczniku...

Obrazek

Obrazek

Lilie z hortensją

Obrazek

Miłego weekendu :wit wszystkim gościom życzę:)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu hej :wit
Chyba pierwszy raz nie żałuje, że mam zaległości....ale się naoglądałam ;:138 , śliczne i takie radosne są twoje zdjęcia ;:215 a ten bielutki pierwiosnek-bajka. Dobrze u Ciebie zimuje?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Twoja własna naparstnica ładniejsza od mojej. Moje ciemno różowe, czasem białe ale takiej lawendowej to nie widziałam. Ciekawe czy teraz też ci tak zakwitną czy zmienią kolor.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - zestawienia kolorystyczne - fantastico ;:167 , szczególnie żółty orlik z przetacznikiem
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu może to i dobrze, że nie jeździsz na działkę. Ja się tylko denerwuję widząc, ze ciągle nowe kwiatki mi wyskakują :( Dzisiaj dojrzałam narcyzy. Może jednak dadzą sobie radę, przysypałam je korą i co będzie. U mnie roślinki wybudzają się powoli bo ponadtygodniowe spore mrozy stworzyły namiastkę zimy, a teraz temperatura w dzień i w nocy jest na sporym plusie. Liczę jednak na mądrość swoich kwiatków ;:215
Ale hortensje masz piękne-nie mogę się napatrzeć na Twoje ogrodówki. Wspaniałe ;:167 No i to zjawiskowe zdjęcie róży i powojnika :) I pierwiosnek-taki elegancki, delikatny. Bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dawno nie zaglądałam, teraz za to płacę. Cały wątek przeczytałam :D Z wielką przyjemnością, ale chwilę mi to zajęło :wink:
Zaintrygowała mnie róża William Morris. Nie przeszkadzają mi zwisające kwiaty, a w dzikim gąszczu byle jaki pokrój się zamaskuje :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Dzień Dobry Aniu,
z prawdziwą przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Przecudne róże, rododendrony, hortensje w świetnych kompozycjach kolorystycznych. Bardzo mi się u Ciebie podoba. No i trawy, które pokochałam i doceniłam ich piękno w tym roku dopiero. Widziałam, że trawę Rubrum (czy to rozplenica? ) wykopałaś z gruntu. Ja ją zasadziłam od razu w donicy i teraz stoi sobie w domu, w przechowalni. W ogrodniczym mi powiedzieli, że jest wieloletnia (zapomnieli dodać, że nie w naszym klimacie) :D
A pupilek, cieszący się brakiem powojników i mat w swoim oknie na świat - boski :)
Będę Cię odwiedzać w Twoim Królestwie.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu , mam nasiona tej werbeny ...po świętach odkopię pudła z nasionami i odsypię dla Ciebie Obrazek to jest jednoroczna .. wiesz ?

Maria Theresa z powojnikiem Roogouchi przepiękne kwiaty i zdjęcie super ;:oj
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Jakoś nie zwracałam uwagi na te pierwiosnki. Teraz jak zobaczyłam u Ciebie zmieniłam zdanie, dopiero dostrzegłam te koronki, na pewno znajdzie się w moim ogrodzie i do tego są i białe. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”