Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

I mnie bardzo podoba się Nostalgia. Pięknie się prezentuje. :D :D
Byle do wiosny. Choć z takimi zdjęciami ta tęsknota się zwiększa. :?
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Sabinko! U Ciebie tak kolorowo, wiosenno- letnio 8-) , rozmarzyłąm się.
Twoje zdjęcia są takie realistyczne. ;:63 A teraz czekam na sesję niebieskości, fioletów.
Ps. Jutro się wybieram w Twoje okolice, w gimnazjum 4 moje dziewczę ma 2 etap konkursu. W przerwie zwiedzę okoliczne ogrodki ;:173
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Mati, sprawdziłam twój różany typ i powiem jedno..chciałabym żeby to była duftfestiwal ;:173 niestety moja wygląda bardziej...hmn..pospolicie :lol:
Tara, to kulkowanie to może być całkiem fajna sprawa..może okiełznałoby moją Cornelię - ona ma takie długaśne wiotkie pędy ;:108 Licze że mój John Davis urosnie na ładne krzaczysko, w końcu posadziłam go obok Mme Plantier, więc mógłby jej trochę podokuczać, w momencie gdy ona skończy swoje kwitnienie ;:224
Grażynko, gdzież mi tam do twoich czerwoności ;:131 Za każdym razem jak pokazywałaś swoje róże to plułam sobie w brodę dlaczego nie posadziłam więcej w tym ognistym kolorze...
Tulap, staram się ;:173 Większość wątków już pozapadała w sen zimowy..ja ostatnim wysiłkiem lecę z gamą kolorów, a potem również układam się do spania..
I byle do wiosny ;:300
Wando, u mnie zapowiadają deszcz ;:183 nie wiem jakim cudem skoro temp nawet w dzień jest bliska zeru. Co więcej, są części ogrodu, w których przymrozek w ogóle nie schodzi ;:108 szczerze, wolałabym jakby już spadł śnieg i zasłonił te szarości.
Aniu, choćby nie wiem jaka była piękna jakaś róża to i tak Nostalgie darzę największym sentymentem ;:108 To moja pierwsza różyca i przez nią..dzięki niej trafiłam na strony FO..a dokładnie do Ogródka Robaczka..ech..to były czasy ;:173
Małgoś, toż to zaraz obok mnie będziesz ;:oj ...trochę nieciekawą porę wybrałaś na zwiedzanie :lol: chyba, że pasjonują cię chochoły i zwiędnięte badyle ;:306 Ja pod Królewską jestem też średnio raz na miesiąc ;:224
A tak na poważnie, musimy się kiedyś umówić w sezonie ;:108 myślę nawet, że wabić cię będę pieczonymi słodkościami.. ;:183

odgrzewane kotlety..różowe..chyba niedosmażone :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko nie zamykaj się na zimę :( Wspominaj kochana,wspominaj...ja swoje zdjecia straciłam razem z kompem,a jakoś tą zimę trzeba przetrwać ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Właśnie takich kolorków teraz potrzebowałam, aż zrobiło się cieplej na sercu, dziękuję kochana. ;:196 ;:196
Sabinko, ogromne gratulacje za tak kunsztowne arcydzieła piernikowe ;:138 ;:138 chyba ich nie zjedliście. ;:202 ;:306
Cieplutkie uściski ślę w te bardzo wietrzne i zimne dni. ;:4 :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko słodziutko ,różowiutko ,nazbierałaś cukiereczków ;:138 potrzebujemy takich kolorków,
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Przy każdym zdjęciu coraz gorzej ze mną ;:14
A te orliki...tulipany...zawilce...hiacynt :shock:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Kotlety doskonale odsmażone normalnie jak świeże ;:138 jak zima będzie taka jak w poprzednim sezonie to nic nie uśniemy ;:173
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Wspaniałe tulipany ;:167 Klimaty różowo-kremowo-białe to tak w sam raz mój gust :D Ale trzeba przyznać, że ten jeden bordowy, igiełkowy jest cudny i oryginalny. Szkoda, że nie pamiętasz nazwy...
Spróbuję wysiać naparstnicę jak radzisz. Mam nadzieję, że nie trafię na felerne nasiona, jak w zeszłym roku :evil:
Jak wysieję w lutym/ marcu to zakwitnie jeszcze tego samego roku?
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

;:196 Czyli dziś szukamy chochołów :;230
Za oknem bielutko, wszystko oblepione szronem /tylko-7/, a u Ciebie różowiaście. To lubię ;:63
Wybór wabika doskonały, przyznaję ;:108
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, jak już skończę wspominki to pewnie nazbiera się z 80 stron i pasuje zamknąć wątek. Myślę, że ładnie i całkiem odpowiednio będzie zacząć nowy wraz z wiosną. Co nie znaczy, że nie będę bywała na FO ;:173 Współczuję straty zdjęć. Wiem, że to niby nic takiego, ale jednak żal ;:108 moich również nazbierało się całkiem sporo..ostatnio liczyłam i wyszło mi, że potrzebuję14 DVD żeby to zgrać :shock:
Stasiu, moje dzieciaki tylko czekały aż któraś z budowli zacznie się "sypać" ;:306 Później jedli i jedli... i jedli..aż nie mogli patrzeć na pierniki :;230 A wiesz, że przejrzałam zdjęcia i okazuje się że najwięcej mam właśnie różowaśnych ;:224
Grażynko, cukiereczków mam dostatek, aż sama się zdziwiłam..muszę natomiast nadrobić w czymś fioletowym i niebieskim :roll:
Tulap, patrząc na twój zapał, coś czuję, że od wiosny będę się ślinić do monitora patrząc na twoje cudeńka :wink:
Mati, chyba jednak wolałabym trochę bardziej tradycyjną zimę..Rośliny dziwnie się zachowywały i kwitły w dziwnych porach..szczególnie cebulowe - tulipany podobno muszą być "zmrożone" żeby porządnie wydać kwiat. Jedyne rośliny zadowolone z lekkich zim to róże. Dla niech taka pogoda to prawdziwy rarytas.
Elwi, jak już będziesz siała to staraj się nie przykrywać jej zbytnio ziemią. Moja bratowa siała początkiem marca i roślinki zakwitły na przełomie października i listopada..mróz powstrzymał kwitnienie :lol:
Małgoś, wybór wabika był konsultowany z moim wewnętrznym ja :;230

okazuje się, że tego różowego mam więcej niż mi się wydawało...
kolejna porcja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Dzisiaj żylistek naparstnice serduszki piwonie goździki i floksy ;:oj . Rzeczywiście wole zwykle zimy normalne :D bo ta dziwna to tylko rozprasza nasze kwiatuszki :cry:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Tylko że tych cudeniek nie będzie, bo wszystkie prawie tulipany do reklamacji poszły ;:145 Ale z zeszłych lat są :tan
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

;:196 Widziałaś jak Ci machałam? :wit
Chochołów nie widziałam ;:3
Nadal czekam na niebieskości ;:168
Małgoś