Ogród na śmietniku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród na śmietniku

Post »

Ewo, jestem u Ciebie po raz pierwszy, ale 4 zdjęcia od razu poznałam :wink: .
Hmm, czy były tutaj wszystkie 4 znajome :? , no w każdym razie co najmniej 3 :lol: .
Masz piękne liliowce i te gwiazdki też mnie zainspirowały. Może i ja się zmobilizuję, żeby zatrudnić mój przychówek ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:oj jakie piękności irysowe ;:152 aż wstyd się przyznać do moich 3-4 kolorów.. Widziałam na żywo taką rabatę irysową w Bolestraszycach. Ewciu, wyglądała bajecznie, aż dech zapierało. Myślę że do twojego sielskiego ogrodu będzie pasowała jak ulał ;:108
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

Uwielbiam robione ręcznie ozdoby świąteczne ;:138
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Przecudne irysy ;:oj i ten mdlący zapach ;:167 ;:173 ah rozmarzylem się :D a te makaronowe ozdoby łatwo się robi ?
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj
cudowne irysy , ja mam kilka ale to ledwie cień Twojej kolekcji :D
Super ozdoby choinkowe, szkoda,że mam więcej lewe ręce do takich prac niż prawe :D
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewciu na tym dawnym "śmietniku" jak sama piszesz kwitły już rajskie kwiaty i do tego w cudnych kolorach.
Tak określam mieczyki bo teraz te nowe odmiany maja bajeczne kolory a do tego faliste brzegi i gdy fotkę umiejętnie sie zrobi to wyglądają jak kwiaty w cudnym raju ...
Zauroczenie nimi mam już za sobą ... i owszem mam te kolorowe jak motyle odmiany ale bardziej przemawiają do mnie o dużych kwiatach i zdecydowanych kolorach ... z wiekiem gust się zmienia...
Liliowce maja nad nimi zdecydowana przewagę ... nie trzeba ich wykopywać prawda?
Mam nadzieję,że ze wszystkim zdążyłaś w ogrodzie i teraz odpoczywając od niego snujesz plany na nowy sezon.
Rewelacyjny pomysł na gwiazdki z makaronu - wikol chyba w domu mam wiec na pewno spróbuję .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja sobie w tym roku zrobiłam rabatę irysową,ale wysokie i niskie iryski mają jeszcze dla towarzystwa liliowce i lilie
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Witajcie, miłomi, że zaglądacie ;:3

Rosa333 - ja na pewno będę dzielić te moje iryski wiosną, bo kępy zaczynają wrastać jedne w drugie, trochę będzie na zbyciu :)

Bejka - to się dobrze składa, że mamy inne ;)

matt55 - ten drugi ogród dopiero zaczyna się tworzyć, w tym już za mało miejsca się zrobiło ;:306 te małe iryski są wdzięczne szybko przyrastają :)

Edytko, witam :wit - chyba się domyślam, gdzie widziałaś zdjęcia ;) Robienie gwiazdek polecam, bo to fajna zabawa i wypełnia długie wieczory ;) Może wstawisz zdjęcie Waszych gwiazdek?

Nifredil - wśród tych moich maluchów iryskowych aż się prosi, żeby jeszcze coś bordowego było, ale cóż wyższe będą musiały nadrobić brak tego kolorku. W Bolestraszycach nigdy nie byłam ale gdzieś musiałam coś takiego widzieć- może w Mai w ogrodzie? Irysy mam poupychane w różnych miejscach i nadszedł czas, żeby to uporządkować. Może się uda w przyszłym roku :)

Izolek - ja uwielbiam je robić :) (ozdoby) ale moja choinka wszystkiego nie zmieści, więc część ozdób zostanie w pudełkach :(

Mati1999 - ja jakoś nie kojarzę irysów z zapachem, może za mało ich jest w jednym miejscu ? Te gwiazdki, moim zdaniem są całkiem łatwe ale to zależy od zdolności manualnych i CIERPLIWOŚCI ;:224

Michasia - widziałam Twoje dalie. Śliczne :) O wile bardziej efektowne od irysów, więc masz czym cieszyć oczy ;:3 Ty mi zazdrościsz irysów a ja Tobie dalii ;:306

Chrystinkrysia - zgadzam się z Tobą w 100% i co do mieczyków i co do liliowców. Na mieczyki się skusiłam, po obejrzeniu pięknych zdjęć i faktycznie są piękne ale wolę liliowce- mniej kłopotliwe :) Bardzo dużo mniej kłopotliwe: nie trzeba podwiązywać, wykopywać, szkodniki nie wyjedzą, nie zgniją jak mokro, kwitną nawet jak sucho i mnożą się pięknie :) Nakupiłam sporo liliowców w tym roku więc doczekać się nie mogę lata ;:65 teraz sobie tylko fotki tych zakupionych mogę pooglądać ;)
Gwiazdki polecam i proszę pochwal się jak Ci wyjdą :)

Dorcia - wrzuć tu zdjęcie swojej irysowej rabatki, może coś podpatrzę ;:131
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Świetne te makaronowe gwiazdki ;:333
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

na razie nie ma co oglądać,sadziłam jesienią więc teraz jest pusta bo wszytko w ziemi
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ewciu Bardzo spodobał mi się Twój ogród na śmietniku . ;:138 Cala moc pięknych roślinek skutecznie zamaskowała tak zwany śmietnik .Więcej już tego słowa nie wymienię ,bo jest nie na miejscu .Pięknie wszystko urządziłaś i możesz być dumna ;:168 Iryski przecudnej urody . ;:108
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ewuś cebulki już u mnie :heja na razie poszły do doniczki i do chłodnego pomieszczenia,bo u mnie okopaniu w ogrodzie można zapomnieć :( mam nadzieję,że przetrwają,bo choruję na te małe niebieściaki :D
;:196
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, nie wiedziałam, że te moje gwiazdki tak się spodobają :) chyba rozkręcę masową produkcję i porozdaję znajomym :)

Dorcia - a miałam nadzieję, że coś zgapię ;) a tu jednak samej przyjdzie tworzyć ;:223 Ale muszę przemyśleć przemieszanie z innymi roślinami, bo jak irysy przekwitną to potem trochę smutno będzie :( może trawy??? Bo też po kątach rosną, jakoś bez ładu i składu. Muszę pomyśleć ;:218 a może coś ktoś podpowie? A może jakąś różę na środku, która dzielnie i długo kwitnie? Co wygląda dobrze jako soliter i jest długo dekoracyjne?

ewa_rozalka - właśnie sobie westchnęłam na wspomnienie tych śmieci, które musieliśmy usunąć. 7 kontenerów, tych największych, jakimi PGK dysponowało zostało zapakowane z czubkiem, żeby ziemię odkryć. Ależ to było roboty ;:223 Ale teraz miło popatrzeć, to fakt :wink:

Bejka cieszę się, że dotarły. U mnie już na drugi dzień po kopaniu, też bym łopaty nie wbiła. Miałyśmy szczęście- Ty do cebulek a ja zdążyłam z daliami :)
Jak ja swoje cebulice wykopałam z gruzów, w lutym chyba, to pojęcia nie miałam co to za cebulki i też przetrzymałam w doniczce do wiosny. Nic im się nie stało, a na wiosnę zakwitły i te w doniczce i na całej prawie działce ;:306 ale się wtedy z siebie śmiałam, że je tak pieczołowicie wyławiałam z ziemi, tam gdzie akurat kopałam a tyle tego mam na całym terenie :;230 Ale cóż wtedy, byłam zupełnie zielona w sprawie roślinek ;:131 Zabawa w ogrodnictwo zaczęła się od tego śmietnika 6 lat temu i na zawsze ten ogród będzie wzbudzał we mnie sentyment ;:204
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Ewuś to zapisz mnie na iryski chętnie kupię lub wymienię na rośliny z mojego ogrodu ;:196
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rosa333 Justynko na pewno bedę pamiętać :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”