Witajcie, miłomi, że zaglądacie
Rosa333 - ja na pewno będę dzielić te moje iryski wiosną, bo kępy zaczynają wrastać jedne w drugie, trochę będzie na zbyciu
Bejka - to się dobrze składa, że mamy inne ;)
matt55 - ten drugi ogród dopiero zaczyna się tworzyć, w tym już za mało miejsca się zrobiło

te małe iryski są wdzięczne szybko przyrastają
Edytko, witam

- chyba się domyślam, gdzie widziałaś zdjęcia ;) Robienie gwiazdek polecam, bo to fajna zabawa i wypełnia długie wieczory ;) Może wstawisz zdjęcie Waszych gwiazdek?
Nifredil - wśród tych moich maluchów iryskowych aż się prosi, żeby jeszcze coś bordowego było, ale cóż wyższe będą musiały nadrobić brak tego kolorku. W Bolestraszycach nigdy nie byłam ale gdzieś musiałam coś takiego widzieć- może w Mai w ogrodzie? Irysy mam poupychane w różnych miejscach i nadszedł czas, żeby to uporządkować. Może się uda w przyszłym roku
Izolek - ja uwielbiam je robić

(ozdoby) ale moja choinka wszystkiego nie zmieści, więc część ozdób zostanie w pudełkach
Mati1999 - ja jakoś nie kojarzę irysów z zapachem, może za mało ich jest w jednym miejscu ? Te gwiazdki, moim zdaniem są całkiem łatwe ale to zależy od zdolności manualnych i CIERPLIWOŚCI
Michasia - widziałam Twoje dalie. Śliczne

O wile bardziej efektowne od irysów, więc masz czym cieszyć oczy

Ty mi zazdrościsz irysów a ja Tobie dalii
Chrystinkrysia - zgadzam się z Tobą w 100% i co do mieczyków i co do liliowców. Na mieczyki się skusiłam, po obejrzeniu pięknych zdjęć i faktycznie są piękne ale wolę liliowce- mniej kłopotliwe

Bardzo dużo mniej kłopotliwe: nie trzeba podwiązywać, wykopywać, szkodniki nie wyjedzą, nie zgniją jak mokro, kwitną nawet jak sucho i mnożą się pięknie

Nakupiłam sporo liliowców w tym roku więc doczekać się nie mogę lata

teraz sobie tylko fotki tych zakupionych mogę pooglądać ;)
Gwiazdki polecam i proszę pochwal się jak Ci wyjdą
Dorcia - wrzuć tu zdjęcie swojej irysowej rabatki, może coś podpatrzę