Ogród różany nad stawem

Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród różany nad stawem

Post »

Wandziu tak jak obejrzałam zdjęcia ,to w początkowej fazie rozwoju ma żółtawe a potem tyko u nasady.Nie masz jej zdjęć w tej fazie ,jak się rozwija:?:
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Alu, trochę mnie nie było na forum i zaległości mam ogromne, staram się powoli nadrabiać. U Ciebie jak zawsze cudne róże i ogromne ;:oj Zwracam się do Ciebie z pytaniem - czy spotkałaś się kiedyś z ciemnobrązowymi koloniami owadów przypominających tarczniki, obsiadających dolne pędy róż? U mnie pojawiły się pod koniec lata i dotąd nie udało mi się zidentyfikować ochydztwa :( Będę wdzięczna za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Georginia pisze:Wandziu tak jak obejrzałam zdjęcia ,to w początkowej fazie rozwoju ma żółtawe a potem tyko u nasady.Nie masz jej zdjęć w tej fazie ,jak się rozwija:?:
No niestety, nie mam już ani jednego, nawet najmniejszego zdjątka. :(
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, u mnie też ciągle brakuje ziemi. Tyle że przywożę sobie z pola taczką ale pewnie też zebrała by się tego przyczepa albo i więcej. U mnie niski teren więc ciągle coś, gdzieś podwyższam ;:223
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwiro dobrze by było jakbyś miała jakieś zdjęcie,bo trudno coś powiedzieć.Kiedyś ,mrówki naniosły mi jesienią czarnych mszyc na pędy róż ,ale dałam oprysk i pozbyłam się ich.Jeżeli to są jakieś szkodniki to opryskaj śr.owadobójczym.

Wandziu to ja postaram się pokazać jakieś zdjęcia.Coś poszukam i sobie porównasz :wink:

Jacku Gdybym może miała dobrą ziemię to też bym się o to pokusiła.Ale wozić piasek do piaskowego ogrodu.Byłoby bez sensu. ;:oj
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Midsummer

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dzięki Alu. Rozwinięte kwiaty zupełnie jak u mnie, ale ten żółty kolor na płatkach... No cóż, teraz nie mogę go sobie przypomnieć, a gdyby był, to chyba bym go jednak pamiętała. Muszę czekać z porównaniami do wiosny. W każdym razie tak ciemnych (prawie czarnych) przyrostów nie widziałam u żadnej róży. Flora Danica to przy niej jest jasna.
Twoje zdjęcia zachowam w celach porównawczych ;:108
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu wiosną będziemy obserwować zwłaszcza te o czerwonych młodych pędach.Ale ja skłaniam się do Midsummer.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu przyjrzałam się Twoim przyciętym wiosną różom i powiem, że jestem pod wrażeniem. Nic dziwnego, że one tak pięknie u Ciebie rosną. Teraz wiem ile jeszcze muszę się nauczyć zanim dojdę do takiej perfekcji.
Do tej pory robiłam to bardziej na wyczucie a to jest wielka sztuka, mam nadzieję, że ją kiedyś opanuję z korzyścią dla moich panienek.
Wspaniała lekcja poglądowa. Dzięki ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy,nie ma sprawy jak coś potrzeba to pytaj .Chętnie Ci podpowiem,jeżeli oczywiście tylko będę wiedziała. ;:215
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

daysy pisze:Alu przyjrzałam się Twoim przyciętym wiosną różom i powiem, że jestem pod wrażeniem. Nic dziwnego, że one tak pięknie u Ciebie rosną. Teraz wiem ile jeszcze muszę się nauczyć zanim dojdę do takiej perfekcji.
Do tej pory robiłam to bardziej na wyczucie a to jest wielka sztuka, mam nadzieję, że ją kiedyś opanuję z korzyścią dla moich panienek.
Wspaniała lekcja poglądowa. Dzięki ;:196
Ja też bardzo dziękuję bo wiele sie nauczyłem o rózach od wiosny i ciąć tez się ucze od ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Alu, mam zdjęcie, ale nie chcę zaśmiecać Ci wątku - wyślę na PW. Faktycznie mrówki też tam były... Opryskałam wszystko ... muchozolem :;230 O dziwo pomogło, zastanawiam się tylko czy na wiosnę nie powrócą?
Midsummer bardzo piękna róża, kolory bardzo wyraziste - co jej dajesz to towarzystwa? Chyba ciężko coś dobrać?
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateusz przypomnimy sobie jeszcze bliżej wiosny.

Elwiro no i super niech mrówy spadają. ;:14 Wiosną raczej nie wrócą dostały nauczkę .Moje już nie wróciły.No ale obserwować trzeba.
Obok Midsummer ,na dole rośnie lawenda ,a teraz obok posadziłam ,pysznogłówkę w kolorze lawendy.Ciekawe co z tego wyjdzie.Ale ona raczej nie potrzebuje towarzystwa i bez tego dobrze wygląda. :lol:
Awatar użytkownika
arielka
100p
100p
Od: 3 maja 2012, o 14:14
Kontakt:

Post »

Alu dziękuję! ;:333 Nie przejmuj się , pisząc zawsze łatwo o nieporozumienia :) Jestem już w 200% pewna, że mam tą samą Shropshire Lad. Jest urocza. Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie??? Masz dla niej dużo przestrzeni? Czy jest w towarzystwie jakichś róż? Moje róże już spią pod kopcami. Oby nam zima przyszła znośna. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Tak, rośnie w szpalerku róż angielskich, w szczycie domu.Mogłoby by być tu trochę więcej słońca ale na to nic nie poradzę.
Posadzona jest pomiędzy Abrachamem Darby i Colett.Tu rosną róże w kolorze różu łososiowego aż do żółtego.No... Colette jest Mailanda ale już posadzona więc nich tak zostanie.

ogród

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”