Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

WoW!! Szalejesz z tymi ozdobami!!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jak Ci zazdroszczę takiej soboty :roll: U mnie zimno wietrznie i nieprzyjemnie :shock:
A powinnam jeszcze zawdziać cweterki niektórym roślinkom. Widzę że tęsknisz za śniegiem i go malujesz...przyjdzie prędzej czy później.
Jabłuszka już dla ptaszków zostawisz?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia a tej róży piennej w kokardkach przydałaby się buźka, co ty na to?. Taka dziewczynka z kokardkami ;:306 .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,ja swoje róże pienne wniosłam dzisiaj do garażu ,rosły cały czas w dużych donicach ,wyciągnęłam ,a właściwie wydarłam je ,bo wypuściły korzenie przez dziurkę ,zasapałam sie przy nich ,że hej i stoją przystrzyżone w garażu nieogrzewanym,może jakoś przetrwają ,nigdy zostawione na polu i choćby nie wiem jak były opatulone nie przetrwały zimy na polu,trochę lat nie miałam takich róż i w tym roku znowu mnie podkusiło,bo bardzo mi się podobają ,ale taki sposób przetrwania zimy im zafundowałam,pozdrawiam ;:168 :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit w kolejny słoneczny dzień.

Tulap - Śnieg by się przydał, bo te mroźne dni i noce bez śniegu nie służą naszym roślinom. :wit

Beti - A która to jodła kalifornijska? :shock:

Jadziu - Lubię takie gadżeciki ;:196

Violka - Dzięki za życzenia słoneczka, bo dzisiaj też ślicznie świeci. Mrozy będą ;:173 Moc sikorek i u mnie lata, uruchomiłam już zapasy zimowe dla nich. Latem zbierałam słoneczniki, kukurydzę, kłosy żyta, pszenicy. Słoninki jeszcze nie dawałam. Ale w takie mroźne dni to im się przyda. :wit

Piotrze - Kobitki lubią ozdoby :wink:

Marysiu - Tak, jabłuszka zostają dla ptaszków. To rajskie są, malutkie, w sam raz na małe dziobki. Z dnia na dzień coraz ich mniej. Jabłuszek, nie ptaszków...Ptaszków przybywa :wink: .Posyłam słońce do Ciebie, bo u mnie prześlicznie świeci. Mróz będzie...

Dorotko - A wiesz, że chciałam domalować oczy i resztę, ale marker gdzieś Zuza podziała. Jeszcze dorobię ;:173

Martuś - Z piennymi to masa zachodu, prawda? Ja moje dwie pierwsze straciłam, ale kupiłam kolejną. Przeżyła u mnie poprzednią zimę w gruncie, ale zima była łagodna. Ja jej usypałam kopczyk, pień ubrałam w taką rurkę - gąbkę - taką do izolacji rur. Miejsce szczepienia mocno ocieplam, i owijam kilka razy zimową włókniną. Na duże mrozy jeszcze mam przygotowany stroisz świerkowy. Oby tym razem też dała radę. ;:196

Zobaczcie co ja dzisiaj znalazłam w ogrodzie ;:oj . Wiosna idzie :wink:

Obrazek

Na parapetach, i w ogrodzie,,,,wszędzie u mnie różne ptaszki pomieszkują. A te żywe, kolorowe nieuchwytne. Tylko przez okno mogę je obfocić.

Obrazek

A ponieważ zaczął się adwent....

Obrazek

Obrazek

Na drzwiach zawisła zimowa wersja wianka

Obrazek

Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ty to wszędzie masz ślicznie ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

To niesprawiedliwe :cry: masz słońce, ptaszki, krokusa kwitnącego i wieniec...a ja tylko szarość powszechną i gdzie mi tam się kce wianki wić jak palce grabieją ;:145
Miłej niedzieli ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulapku - Czy wszędzie, to niekoniecznie raczej. Dbam jednak o otoczenie, żeby było przyjemnie. :wit

Marysiu - Ja mam naprawdę wszystko, aż nadmiar .....o nadbagażu pisałam na Wyspie :;230
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Małgosiu ,zimowo-świąteczny nastrój wprowadzasz,śliczne dekoracje robisz,ja na razie kupuję pomału prezenty pod choinkę,żeby nie na ostatnią chwilę,
potem spokojnie zajmę się domem i dekoracjami,miłego popołudnia :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu fajne ubranko dałaś piennej różyczce ;:333 .
U mnie trzeci dzień bez kreta.... ale wróci nie ma obawy :;230 . Na razie mróz w dzień i w nocy to nie kopie.
Jak zacznie to mu do dziur wrzucę jakieś śmierdzidełko. Kiedyś próbowałam wkładać śledzie, ale mój pies wygrzebywał i zjadał ze smakiem ;:306 . Może czosnku nie ruszy.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Małgoś domaluj róży buziolka i oczęta i będzie jeszcze weselek :wink:
Ile wianków skleciłaś?
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosiu, ależ ozdobnie się u Ciebie zrobiło kochana :D Ale najbardziej jestem zdziwiona kwitnącym krokusikiem ;:oj W październiku wsadziłam nowe cebulki szafirków i krokusów i zauważyłam, że zaczęły kiełkować. Jak tak dalej pójdzie, to i ja zaraz zobaczę kwiatki :wink:
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale cudne ubranka ;:oj niech ktoś zamieni mnie w różyczke i ubierze w to ;:oj :tan
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko - Dekoracje świąteczne dopiero będę popełniała. Jeszcze na nie czas. Na razie wymieniłam jesienne dyńki na zielone iglaste to tu to tam. Kwestię prezentów mam częściowo już załatwioną, zostały jeszcze upominki dla teściów. Tu mam zawsze problem. M nigdy nie doradzi, a ja jestem skazana na siebie.Wtedy pytam w pracy dziewczyn, co chciałyby dostać. I pomału, pomału coś wymyślę. Ty dostałaś taki prezencik, że każdy inny już nie błyśnie. :D

Becia - Ja zapomniałam, ze mam jodłę kalifornijską, a tyle z nią było zachodu. SKS mnie dopadł ;:223
Marnujesz się kobieto, jakbyś założyła agencję ochrony, to zobacz jaki popyt :D

Dorotko - Ja mam tyle czosnku, że żaden wampir przez najbliższe milenium do mnie nie podejdzie. Jak tylko mrozy puszczą, to działam dalej. Plus cytrynka, a właściwie jej skórka.

Ilonko - Domaluję, będzie śmiesznie.Wianek jeden na drzwiach wisi, ale taki bardziej zimowy, jeszcze nie świąteczny. Świąteczny zrobiłam dla teściowej. Zacznę stroić domek za tydzień, jeszcze za wcześnie. :wit

Iwonko - Niedawno kwitły u mnie sasanki, a latem hiacynty.Nic mnie już nie zdziwi, ale to miłe zdziwienie. Na pewno kwitnienia ulubionej róży w styczniu się nie doczekam, ale....pomarzyć można. :D

Mati - Chcesz ubranko z włókniny?To proste :;230 Z kopczykiem, czy bez? :D :wit

Pozdrawiam wieczorowo :wit
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Oj z kopczykiem bo ciepłej ;:196
Zablokowany