Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komuś tu odbija. cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komuś tu odbija. cz.3

Post »

Kinia hibiskusy żółciutkie masz rewelacyjne ;:63 Uwielbiam takie kolorki , od razu się jaśniej robi :) No i eszki widzę nie próżnują :)
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agus, ten eszynantus zakwitl mi po raz pierwszy, wiec czekalam na kwiatki ciekawa co pokaze. Jest podobny do Twistera, choc ma ciut inaczej wnetrze wybarwione. Hibiskusy... O tej porze roku kazde kwitnienie mile oku.

Nawet jeśli to tylko multiflora - plujka.
Obrazek

Obrazek
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Smok z jeźdźcem wymiata ;:306 a taka wykładzina była moim marzeniem kiedy byłam dzieckiem, niestety, była nieosiągalna ;:224
Piękne kwitnienia, wszystkie :D widzę że sporo masz grudników, jakie kolory?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie jest to moja ulubiona hoja ale w ten czas to dobra (i ładna) również taka. Bo przecież swój niezaprzeczalny urok ma... :wink:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Kinga ale u ciebie dużo przedszkolaków, a powiedz jak twoje sianie nasion kwiatów? Pokaż efekty.

Multiflora boska :wit
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Blueberry, my dalismy malemu tylko kawalek takiej wykladziny, raczej jako zabawke, ktora mozna zwinac gdyby co innego przyszlo dziecku do glowy. jeśli chodzi o grudniki, na pewno mam czerwonego i bialego. Co do reszty pojecia nie mam, bo kupilam miks pojedynczych czlonow do ukorzenienia. Zeby bylo smiesznie, duze w ogole nie zawiazaly pakow, a bedzie chyba kwitl jeden maluch i moze drugi... I ten jeden wyglada mi na "babciny roz". Marzy mi sie zloty.
Henryku, slusznie - cokolwiek teraz raczy kwitnac, milo z jego strony.
Filigranowa, juz sie robi.

Kaktusowate
Obrazek

Hibiskusy
Obrazek

Tutaj taka ciekawostka - mniejszy siany poczatkiem lipca, wiekszy we wrzesniu
Obrazek

A to blizniaki - ci sami rodzice, czas siania, warunki...
Obrazek
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Szkółka jak się patrzy. Mnie się bardzo podoba, przyszłość przed tymi roślinkami. ;:173
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Dziękuję, wspaniałe widoki, niech dalej tak cudownie rosną, już widzę oczami wyobraźni jak wspaniale kwitną wszystkie na raz :;230 :wit .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Niezła ilość młodzieży ;:224 Jak to wszystko wyrośnie, to chyba będziesz musiała z maczetą po domu chadzać :;230
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Super przedszkole hobkowe ;:333 Ciekawe właśnie jak będą wyglądać jak zakwitną :D
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Multiflora "plujka" , świetnie ją nazwałaś i trafiłaś w dychę z tą nawą :;230 W czasie kwitnienia mojej "plujki" wszystkie pobliskie hoye są zaplute jej nektarkiem :;230
A przedszkolaki superowe , ale ich nazbierałaś ;:63
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Kingo ..przepiękne przedszkole..już zacieram ręce na wiosenno - letnie widoki. ;:138
Będzie co oglądać u Ciebie.
Wszystko nabiera tempa,mebel,docelówka kaktusowatych,regał itd... :uszy
No i cudowna multiflora!
Mojej zachciało się wypuścić nowe pędy z ziemi ..zamiast rozwiajać pąki kwiatowe ona się rozrasta :roll:
Mały jest super z tymi stworkami i nocnymi eskapadami :D
Domyślam się ,że to Dorota zna właściwy cel istnienia pomieszczenia zwanego jak???
Conservatory room
Piękna nazwa i super jak się ma takie lokum.A Ty masz?Nie doczytałam jakoś za co przepraszam?
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Blueberry, nie jest tak zle! Mam jeszcze miejsce na siewki i podrostki. Chce jeszcze uzupelnic to, co mi zeszlo z okazji przedziorka i mam kilka zachciewajek.
Marcin, dziekuje. Pojecia nie mam jak beda wygladac kwiaty. Mam kilka roznych krzyzowek, bywa ze po dwie i trzy siewki z jednej krzyzowki, ale tez widzialam ostatnio kilka zdjec kwiatow z tego samego nasiennika i byly calkiem rozne. Sieweczki to zawsze "kot w worku" i to jedna z atrakcji wysiewu.
Aga, bo to stoi i kaapie. No, to plujka zostala! E, tam... Kilka nasionek tu, kilka tam i jakos tak wyszlo. A mam jeszcze nasiona wlasnych hibkow do wysiania na wiosne. Adonis dal dwa nasienniki i Seppe jeden. Bedzie zabawa.
KaRo, dziekuje. Chetnie sie zamienie - moja nie rosne zupelnie, tylko wszystko laduje w kwiaty. Durna jakas. Chcialabym, zeby rosla, budowala nowe pieterka, nowe szypulki, pedy, a ta ma 11 lisci, 3 pietra paczkow i ciagle kwitnie na jednym albo dwoch szypulkach.
Maly jest... zabawny. Taki wiek smieszny. Ostatnio mamy na stanie narzeczonego mojej bratanicy, wiec pozyczyl kuzynowi swoje lozko, pod warunkiem ze sam bedzie spal z nami, a teraz chodzi za kuzynem nazywajac go swoim drogim kolega. :;230
Dokladnie, Dorota. Ona ma conservatory room urzadzony cudownie i cos takiego mi sie marzy. Nie, nie mam. Mam warunki. ;:306 Czyli mam mozliwosc dobudowania takiej oranzerii do poludniowej sciany domu, ale poza sama budowa (podmurowka, wylewka, panele scian i dachu) konieczne jest przerobienie sciany domu i wstawienie w salonie drzwi laczacych z owa oranzeria. Piesn odleglej przyszlosci, bo pilniejsze sa podlogi w domu, meble, zmiana ogrzewania wody... Poki co powolutku sie meblujemy. Pokoik dziecka byl duzym krokiem do przodu.
Kinga
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Wow Kinga ale super te ;JESTEM_ WULGARNY /-NA ; hibkowe ,ciesze sie,ze to rosnie,niech rosnie nam na pocieche-Tobie bo Twoje mnie,bo bedzie co sepic :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 :;230 :;230 A wiesz, ze jak cos, to jakby jakies nasionka, to ja sie chetnie pobawie? Sama zabawa z wysiewem kreci mnie niesamowicie. Swoja droga, to ciekawa jestem, czy JESTEM_ WULGARNY /-NA beda sie pozwalaly rozmnazac wegetatywnie... Ale to temat na potem, poki co to trzeba by sie kwiatow doczekac.
Kinga
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”