Opowieść o moim miejscu...cdn

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu...cdn

Post »

;:196 dzięki Wandeczko komplement od osoby której ogród dla mnie jest inspiracją to miód na serce :heja a widoki po okolicy przepiękne. Otaczają nas małe wiejskie gospodarstwa i kolorowe pola przeplatane gaikami leśnymi pełnymi saren i zajęcy (ładnie mi to wyszło )
Bardzo lubię len a szczególnie dlatego, że trzeba go podziwiać rano-wtedy jest najpiękniejszy! Pozwalam mu się rozsiewać ale nie ma go zbyt wiele-zawsze znajdzie się ktoś z kim trzeba się podzielić bo jeszcze nie ma chmurki w ogrodzie. Bardzo jestem ciekawa czy uda ci się zapatyczkować Aspirynkę! Ja podsypałam gałązkę Raubritter -mojego rycerza ;:7

Czerwona (deczko wpadająca w amarant) nostalgiczna Gospel to u mnie młódka ale podbiła serce wielkością i szlachetnym kształtem kwiatu oraz niesamowitym zapachem ;:167

Obrazek

Obrazek szkoda, że nie potrafię ładnie fotografować !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I takie wspomnienie czerwcowego słonecznego dnia ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek krowy, traktory, sady..."lato ach gdzie ty"

Jeszcze zimy nie ma a ja już tęsknię do zielonej trawy Obrazek
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś ,spacerowałam po twoim ogrodzie i mnie oczarował, tyle pięknych róż,chryzantem ,Marcinków,na pewno tu wrócę,bo te sielskie krajobrazy i ogrody uwielbiam,zapraszam Cię do części VI,bo wpisałaś się do V ,to moja wina ,bo nie umiem zamknąć starego wątku a otworzyłam nowy ,ale dzisiaj to naprawię,pozdrawiam :wit i wracam :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Psiuny do wymyziania
Jak ja bym chciała już takie letnie dni :roll:
Szczególnie teraz są mi bardzo potrzebne.
Róż naprawdę uzbierałaś dużo.
Ja już przystopowałam, to znaczy miałam przystopować, ale nowe znowu sie pojawiły z zaznaczeniem, że już więcej nie kupię ani jednej
Ciekawa jak długo wytrzymam
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , gratuluję ;:167 ;:138 ;:138
szkoda, że nie potrafię ładnie fotografować
!
Jesteś pewna , ja ( pewnie nie tylko) jestem innego zdania. ;:333 A róże to okay piękność i zdrowia ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Agnieszko piękna ta Twoja Aspirynka ;:333 . A na jakim stanowisku rośnie? Czy ma dużo ;:3 ?
Ja swoją posadziłam w półcieniu i zastanawiam się jak będzie to znosiła?
Gospel istne cudeńko z tymi pełnymi kwiatami ;:224 I piękne, sielskie widoczki nam pokazałaś. Może wrzuć jeszcze kilka takich fotek...bo za oknem to szkoda gadać...buro, szaro, zimno, no dzisiaj było trochę słonka, ale zimnica.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko bardzo się cieszę i też gratuluję ;:196 ;:196 ;:196
I to nie prawda, ze nie umiesz fotografować,zdjęcia są bardzo naturalne i ciekawe.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Wołacie o zdjęcia WSI proszę taki mały wycinek :wink:

Obrazek

bose lato: Obrazek

Marta dziękuję za zaproszenie i tyle miłych słów ;:196 Marciki są bezproblemowe więc to kwiaty dla każdego, chryzantemy zdobią jesienią, rże są chyba wszędzie :roll: Ja jestem z tych co nie potrafią zdecydować się co w ogrodzie powinno rosnąć więc jest wszystkiego po troszku. Nie to co trzeba ale to co mi się podoba. Między różami rosną np. poziomki do których trzeba się poschylać podziwiając przy okazji kwiaty ;:7
Obrazek

Natasza Richardson powinna być podziwiana z bliska

Obrazek

Obrazek pachnąca róża

Gosiu muszę poczekać z tym mizianiem bo u nas psiaki mokre- a jeden to po prostu uwielbia się taplać w błocie- ble! są teraz tak puszyste jak "misie" ale nie fotogeniczne :? Z różami to mam też jak u ciebie: w tym roku to już kilka ostatnich(w pomarańczu i kremie) i obiecuje sobie, że dokupię dopiero jak mi jakaś wypadnie ;:131 chyba !

Alchymist pięknie zmieniający barwy-szkoda, że odwraca się kwiatami do sąsiada 8-)

Obrazek

Obrazek

Tadziu ;:168 muszę cię nawiedzić kiedyś w twoim ogrodzie...przyznam się, że cieszę się na spotkanie opłatkowe! Przyjedziesz i ty odstresować się od codzienności? Dzięki za dodanie mi pewności w naciskaniu spustu migawki ;:7

Dla ciebie Nevada -róża którą bardzo polubiłam

Obrazek

Dorka Aspirynka rośnie u mnie na słoneczku prawie do wieczora a ziemia gliniasta. To jeszcze młody krzaczek ale bardzo żywotny. Myślę, że prawie każdej róży lepiej kwitnie się jak ma nieco cienia dla ochłody, ona ma bardzo dobre opinie więc powinnaś być zadowolona. Gospel jest piękną różą ale u mnie jeszcze nie rozkręciła się tak jak bym tego chciała! Ja na szarość nie narzekam-stroje na Andrzejki kombinujemy, jakieś wróżby i zabawy więc ciągle się coś dzieje ;:204
kolory ? hmmm...to może Ritausma w objęciach piwonii majowej

Obrazek Wystarczająco ciepłe?

Obrazek

MonaeS ;:196 dziękuję Aniu. Staram się ale niestety mam świadomość mojej niewiedzy ;:223 ale lubię chodzić z aparatem po ogrodzie a potem w taką słotę przeglądać kolory ;:172

Tu przeważa ta piękna zieleń której długo będziemy wypatrywać...pozdrawiam :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga gratuluję serduszka bardzo na nie zasłużyłaś, już Twoje własne było ogromne i otwarte dla wszystkich a teraz to drugie to dopiero się bezie działo. ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , chętnie bym Cię widział w swoim Kwiecistym. ;:168 I nie tylko Ciebie. ;:108 ;:108 Dzięki za piękną różę. ;:180
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ;:oj oj serduszko :heja Dzięki ;:196 Ależ ja zakręcona ...nie widziałam ;:131 No gapa jak nic ;:7
Tadziu Dziękuję ;:180 M dał się namówić na "kamieniobranie" więc nasze oczko ma szansę powolutku zaistnieć...a latem mam zamiar już nie szaleć z sadzeniem i przesadzaniem (może delikatne korekty ) Czas zacząć się cieszyć tym co mam i znaleźć chwilę aby odwiedzić kilka osób :wit

Złoty kolor róż to dla mnie najpiękniejszy widok w taką mizerną pogodę
Golden Showers piękna półpełna ślicznotka, luźne jak motyle kwiaty trzyma na baczność i powtarza, powtarza, powtarza ... kwiaty rano rozwijają się w pięknym cytrynowym kolorku w południe nabierają głębi a pod wieczór przepięknie blakną i obsypują się(może dlatego, że u mnie rośnie w pełnym słońcu)

kwitnie już z orlikami Obrazek ... Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hmmm to zdjęcie też złote
Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

[quote="patkaza"]:

Róża Iceberg ??? Nie ma kolców, niewielkie kwiatuszki i lekki zapach-ciągle wiąże nowe pąki kwiatowe.

Obrazek

tak to Iceberg

Przepiękny len - czy to z siewu, czy sadzonki - nie wiem co zle robię ale mi zanika.

Jeśli chodzi o Barock musi mieć czas, w trzecim sezonie powinien pokazać swoją urodę, u mnie tez tak było.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Powiedz mi, czy w rzeczywistści twoja Golden Shower jest bardziej żółta czy bardziej biała? Mam kłopty z identyfikacją mojej nn i tak sobie myślę, że to może być ta właśnie. Kwiaty zachowują się podobnie jak u ciebie, tylko że ja mam zdecydowanie żółtą.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tara ;:196 dzięki za potwierdzenie! No to poczekam na Barock i zobaczymy czy się ruszy ;:65. Pierwsza była sadzonka ale teraz to już samosiewki lnu rozsiewa się rośnie i kwitnie ładnie na słoneczku-rozdawałam siewki sąsiadkom. Widziałam też biały ale wszystkiego mieć nie można.
Wandziu na początku sezonu jest intensywnie żółta ale latem jak już mocno ją przygrzewa popołudniu traci kolor i blednie prawie do białego. U mnie rośnie w pełnym słońcu i kwitnie cały sezon.

Pamiętam jak pięknie pachniała maciejka ;:223 a ja zapomniałam zebrać nasionek ...czy już jest za późno?

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Agnieszko,masz piękne róże aż sobie niektóre zapisałam ,interesuje mnie Aspiryna ,dzieciaczki rozkoszują się w ogrodzie na słoneczku,jakie to piękne ,u mnie też poziomki i truskawki rosną w różnych miejscach ogrodu i dzieciaki zajadają się nimi w wyższych partiach są agresty,porzeczki ,borówki amerykańskie,jagody kamczackie i niziutkie jabłonki,wszystko to między kwiatami i krzewami ozdobnymi ,bo ogród ma uruchamiać wszystkie zmysły,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Agnieszko dziękuję za zdjęcia wsi w pełnej krasie...z kotami, butami i stołkiem ;:215
Fotka Ritausmy z piwonią ;:138 Super wyglądają obie w tym zestawieniu.
Miałam Golden Schowers przez kilka lat, ale mnie zawiodła. Co roku przemarzała do poziomu gruntu i potem musiała to nadrabiać. Na obfite kwitnienie nie było już czasu. A kwiaty ma bardzo nietrwałe. Pożegnałam się z nią bez żalu. Twoja natomiast jest zachwycająca, można jej wybaczyć te nietrwałe kwiaty ;:108 skoro tak obficie u Ciebie kwitnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”