Ogród ?po 30-tce?
Re: Ogród ?po 30-tce?
Para serio jest śliczna 

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Faktycznie złapałaś
, aż miło popatrzeć

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Bardzo miło się patrzy na ogniste kolorki o tej porze roku. Żurawki są świetne. Mnie się marzy Dr Jamaine, ale czytałam, że ona na słońcu nie wygląda dobrze, więc poczekam, aż krzewy podrosną. Ty w jedną stronę masz za dużo (cienia), a ja w przeciwną. Tak trudno zadowolić ogrodniczkę 

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Aniu
jestem u ciebie pierwszy raz ale nie ostatni,jestem po spacerku po twoim ogrodzie i muszę przyznać ,masz ślicznie tak właśnie lubię takie ciekawe zakontki i bardzo kolorowo no i dużo rarytasów.Ja tez lubię jak dużo kwitnie kwiaców od wczesnej wiosny aż do zimy. Twoje chryzantemy powaliły mnie na kolana ja ich tak kocham. a szadzieć to szkoda gadać taki różowy.Kupiłam sadzca i w tym sezonie zakwitł ale taki jakiś dziwny nie kolorowy taki blady chyba to jest ten co rośnie po lasach, nie ciekawy.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, coraz więcej róż do Ciebie przybywa. No tak, jak już się zacznie, to jakoś skończyć jest bardzo trudno. Fajne odmiany wymieniłaś, do półcienia to i mnie by się przydały, bo wszystkie miejsca na słońcu już zagospodarowałam. 

- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - ostatnia fotka daje pięknie czadu
O takie kolory jesienią poproszę
A ponoć żurawki twarde są, to może zaserwują nam, przy pomocy Twojego aparatu, no i oczywiście częściowo Twojej
przez całą zimę terapię kolorami

O takie kolory jesienią poproszę

A ponoć żurawki twarde są, to może zaserwują nam, przy pomocy Twojego aparatu, no i oczywiście częściowo Twojej

przez całą zimę terapię kolorami

Pozdrawiam i zapraszam
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
mati1999 jeszcze nie kupione, dopiero wiosną. Umawiać się nie będziemy, że są ładniejsze od Gipsy Boy, bo upodobania są różne
.
Tulap -dziękuję
.
chalaputkowo- znowu jest ponuro, a tak pięknie swieciło
.
ASK_anulla - fakt, nie ma po równo
.Doczekasz się cienia, doczekasz
.
eukomis - witaj w ogródku
. Co do sadźca, to nie powinni sprzedawać gatunku, bo on faktycznie byle jaki ma kwiat, tylko pszczoły i motyle go lubią
.
Wandziu - aż się boję, jak będzie moja lista wyglądała do wiosny
. Ja się rozkręcam, jak stalowa sprężyna - trudno zatrzymać
.
ewa321 - z tą terapią, to nie wiem dokąd wytrzymają na mrozie. Sama lubię na nie patrzeć, bo są takie nierzeczywiste
.
Annes77 - fakt, tylko, jakby się tak chciało namalować, to pewnie by się nie udało
.
Ta trawka to śmiałek darniowy

Karłowy miłorząb (ok. 40cm)

Tulap -dziękuję

chalaputkowo- znowu jest ponuro, a tak pięknie swieciło

ASK_anulla - fakt, nie ma po równo

eukomis - witaj w ogródku

Wandziu - aż się boję, jak będzie moja lista wyglądała do wiosny

ewa321 - z tą terapią, to nie wiem dokąd wytrzymają na mrozie. Sama lubię na nie patrzeć, bo są takie nierzeczywiste

Annes77 - fakt, tylko, jakby się tak chciało namalować, to pewnie by się nie udało

Ta trawka to śmiałek darniowy

Karłowy miłorząb (ok. 40cm)

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Ja się na szkielet miłorzęba napatrzeć nie mogę , super wygląda a jeszcze jak go szron oszroni - widok niesamowity . Też mam takie cudo w ogrodzie i lubię go o każdej porze roku 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
Ale ta trawka wymiata 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu u ciebie chyba nie było jeszcze przymrozków, piękne zdjęcia i słoneczko
zazdroszczę
bo słońca już dawno nie widziałam 

- mmudant
- Od: 19 mar 2011, o 11:15
A czy ten karłowy miłorząb z zimowaniem u nas nie ma problemu? osłaniasz go jakoś na zimę czy sobie radzi? Bardzo mi się podoba 

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
chalaputkowo - to ciekawe drzewa i ładnie się przebarwiają. Ja jednak wolę, jak są takie
'Chris' Dwarf'

anym- nie było, faktycznie, albo takie do -2*C. Ogród jest zarośnięty i prawie cały ogrodzony płotem lamelowym , to może jest cieplej
.
mmudant - jak widzisz, posadziłam go do gruntu, dopiero w tym roku. Nie mam już siły targać donicy do domu i pilnować, żeby nie usechł
. Okryłam korzenie korą, a jak złapie mróz powyżej - 10*C, to okryję po czub stroiszem. Mam już naszykowany. Mam nadzieję, że sobie poradzi
.
Tulap trawka może i wymiata, bo wygląda, jak szczotka do butelek
. Mam zamiar zwiększyć jej ilość w ogrodzie, bo ładnie wygląda.
Jak już jesteśmy przy miłorzębach, to pokażę mój 3 miłorząb, w letniej odsłonie. Aż się oczy śmieją (przynajmniej moje) do takich widoczków (chociażby). Też wysadzony do gruntu
.

'Chris' Dwarf'

anym- nie było, faktycznie, albo takie do -2*C. Ogród jest zarośnięty i prawie cały ogrodzony płotem lamelowym , to może jest cieplej

mmudant - jak widzisz, posadziłam go do gruntu, dopiero w tym roku. Nie mam już siły targać donicy do domu i pilnować, żeby nie usechł

Tulap trawka może i wymiata, bo wygląda, jak szczotka do butelek

Jak już jesteśmy przy miłorzębach, to pokażę mój 3 miłorząb, w letniej odsłonie. Aż się oczy śmieją (przynajmniej moje) do takich widoczków (chociażby). Też wysadzony do gruntu

Pozdrawiam Ania
Witaj Aniu
Piękne te Twoje miłorzęby
Latem tego roku przygotowywałyśmy z koleżanką pod kątem scenograficznym mieszkanie jednej z dawnych prezenterek TVP II, na potrzeby kręconej w nim reklamy. notabene wyżej wymieniona pani zmieniła się nie do poznania
, pracuje ciągle w telewizji, jednak już nie na wizji,
, ale do czego zmierzam..
Jadąc na miejsce, namierzyłyśmy po drodze szkółkę w Wilanowie, do której oczywiście nie omieszkałyśmy wstąpić
I tam pierwszy raz w życiu /proszę się nie śmiać!
/, zobaczyłam szczepiony na pniu miłorząb
Zakochałam się od pierwszego wejrzenia, rzekłam: mój Ci on!
, po czym zerknęłam na cenę
, i jeszcze przed ślubem, nastąpił rozwód - 380PLN to lekka przesada! 

Piękne te Twoje miłorzęby

Latem tego roku przygotowywałyśmy z koleżanką pod kątem scenograficznym mieszkanie jednej z dawnych prezenterek TVP II, na potrzeby kręconej w nim reklamy. notabene wyżej wymieniona pani zmieniła się nie do poznania

Jadąc na miejsce, namierzyłyśmy po drodze szkółkę w Wilanowie, do której oczywiście nie omieszkałyśmy wstąpić

I tam pierwszy raz w życiu /proszę się nie śmiać!

Zakochałam się od pierwszego wejrzenia, rzekłam: mój Ci on!

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu nowości pokazujesz cudne