Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Kochani, nie wstawiam jeszcze archiwalnych, letnich fotek- nasycam oczy barwami jesieni i z wielką przyjemnością działam jeszcze w ogrodzie Aura sprzyja ;:108
Ogród na zdjęciach dzisiaj i efekty mojej pracy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

] Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj pracusiu ;:196 zima idzie a Ty ścieżki, murki i cały czas sadzisz rośliny...potem nie ma się co dziwić że masz śliczny, zadbany ogród z tysiącem roślin :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, u mnie jeszcze tak kusząca aura do tych prac. ;:215 Nie wyobrażam sobie siedzieć w domu cały dzień / ja z ADHD ;:306 /
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu masz rację pokazuj aktualne fotki , bo u Ciebie jest cudownie.Pracuś z Ciebie dlatego długo sobie pożyjesz ;:138 ;:138
Czekam na zakończenie ścieżki :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj Bogusiu zazdroszczę Ci Twojego zapału ;:108 Ale uwierz mi że ja w domu też mam zapał to się nazywa Amelka i inne domowe obowiązki i też się z tego cieszę ale życzę Ci z całego serca żebyś Ty też z tego powodu była zajęta a będziesz mi wdzięczna ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko! cieszę się bardzo,ze można jeszcze podziałać w ogrodzie. Mam nadzieję,ze uda mi się połozyć jeszcze przed zimą kamienie. Prognozy optymistyczne, chyba,ze okażą się chybione ;:306
Eluniu! Czekam z utęsknieniem na ten czas ;:108 Muszę doprowadzić ogród do zaplanowanego stanu, później nie będę miała czasu. Na razie to jeszcze odległa przyszłość. ;:168
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu - zimy u Ciebie nie zapowiadają , więc na pewno , czekam na ifo :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu pracusiu, pogoda faktycznie sprzyja, ja też chętnie bym coś porobiła, ale powyginało mnie i na zastrzyki tylko jeżdżę ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Bogusiu , projekt rabaty zapowiada się rewelacyjnie , ścieżka i murek ceglany, będzie pięknie ;:333
I nowe rośliny całkiem dużych rozmiarów , nie trzeba będzie długo czekać na efekty ;:333
Fajne jest to zdjęcie, gdzie widać rabatę za brzózkami, ślicznie :D
Nie dziwię ci się że masz ochotę na prace w ogrodzie , jak się ma nowy pomysł, to trudno z nim czekać , a pogoda przecież jeszcze całkiem ładna - na pewno korzystniejsza do pracy niż te letnie upały :wink:

Na zdjęciach widać jak rośliny w ogrodzie się uzupełniają , liściaste dają kolory a iglaki formę, kłosy traw dają trochę ruchu ... bergenie - uwielbiam te rośliny ...
A róże - żółte listki a pod nimi widać już nowe zawiązki pączków, już przygotowane do wiosny, tak samo rozchodniki - przy ziemi widać już młode zawiązki :roll:
Przyroda jest niesamowita :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko! jutro będzie foto mojej ścieżki ;:108 Wróciłam przed chwilą z ogrodu, chciałam jeszcze obfocić - okazało się ,że akumulatorki w aparacie rozładowane. Rano myslałam,ze nie zdołam nic zrobić . Coś mi weszło pod łopatkę , jakiś nerwoból??? Cudowna tabletka w mig mnie uzdrowiła ;:306 i szczerze pracowałam przy swojej ścieżynie. Jestem usatysfakcjonowana z efektu ;:108 Jutro syn ma wolne, poproszę o przetransportowanie do ogrodu wielkich głazów /wózkiem dwukolowym do przemieszczania ciężarów ;:108
Iwonko!ja pewne symptomy "rozbujanego" kręgoslupa tez odczuwam np. rano daje znać minimalnie rwa kulszowa.
Traktuję ją ;:306 smarowidłami . Jesienią te dolegliwości nasilają się ;:108
Kasiu!Anomalia niesamowite...kwitną fiolki, bratki, forsycja zamierza rozkwitnąć. Róże mają pąki ;:108 Rozchodniki - o tak ,wychodzą z ziemi nowe zawiązki. Dzisiaj o godz 9:30 , gdy wyszłam z domu miałam wrażenie,ze to przedwiośnie a nie końcówka listopada. Bezwietrznie, przyjemnie , temp. 6,5C a na dodatek rozgdakały się kury sąsiada. Sielsko- anielsko ;:108 W dzień momentami rozkoszowałam się ciepłymi promieniami słońca. Pogoda rewelacyjna , mam nadzieję na takową jeszcze jutro.
Wiesz , w piątek pojadę do ZG, jeśli będą jeszcze te krzewy w markecie, kupię kilka / dziurawiec i tawułę /
Są takie okazałe ;:215 Posadziłam też sporego perukowca/ uciachałam ukorzenioną sadzonkę od rośliny macierzystej/
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

;:215 zakupy .Jak Ty działasz . ;:oj Tam ścieżka , tu murek i nie wiadomo jeszcze co do zimy wymyślisz . :D Z jakiej cegły będziesz ten murek stawiała ? :lol: Chcę zobaczyć już Twoją ścieżkę i murek . :D Ale będę musiał poczekać do wiosny . :? Nie wiem po co ta zima jest ... u Ciebie tak ciepło a u mnie zimno , może to i dobrze ? Roślinki chociaż stoją w miejscu . :D
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Bogusiu, masz rację z pogodą, to raczej przedwiośnie i dobrze bo zimą ścieżki byś nie zrobiła.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Bogusiu , ''przedwiośnie'' to już się kończy , przynajmniej u mnie. rano lekka mżawka , od 9 śnieg prószył . W ciągu dnia robiło się coraz chłodniej i teraz jest mróz.
Kamolków już bym nie położył. Praca w takiej temperaturze to wątpliwa przyjemność. ;:131
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pawle! :wit ścieżkę zobaczysz już jutro , prawie dzisiaj wykończyłam! Murek będzie z cegły rozbiórkowej , solidnie wypalanej/ dopiero wiosną/no chyba ,ze zimy nie będzie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”