Mój wiejski bałagan.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wiejski bałagan.

Post »

Ale ten ostatni kot ma cudne oczy. U mnie w pracy był służbowy kot, biały, jedno oko miał właśnie takie bursztynowe, drugie błękitne.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krystian, dziękuję za odwiedziny. Faktycznie wspominki są miłe. Zwłaszcza,że za oknem zimno i buro i tyle jeszcze trzeba czekać do wiosny :?

Danusiu, Futro jest arystokratką wśród zagórkowej kociej ferajny :D i jak na arystokratkę ma swój charakterek :evil: Największe przejścia mamy z czesaniem. Bardzo tego nie lubi i wyraża to w sposób jednoznaczny- drapie i gryzie. Tak więc czesanie to niezła jazda. Razem z M. po takim zabiegu jesteśmy upoceni, a ona obrażona i prycha na nas, gdy tylko się zbliżymy. Nawet smakołyk nie jest w stanie jej udobruchać :D

No to jeszcze parę letnich widoczków Zagórka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ale się narobiliśmy!!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Anetko, oczko , super sprawa. Będę kibicowała.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ateno ja nie poznaję Zagórka ;:oj Wszystko kipi obfitością ;:138 Gorąco życzę ci tej piwniczki,żebyś miała lżej z tym wykopywaniem.Ileż tych karp dalii,cann,mieczyków :shock: Wykopać,przewieźć,podziwiam ;:138 Bardzo ciekawa jestem projektu oczka.Zdajesz się zupełnie na pomysły tego pana,czy będzie działał pod twoim nadzorem?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Witaj Anetko :)
Ale super jest pooglądać takie fotki i nacieszyć oczy tyloma kolorami . Dobrze , że chociaż zdjęcia pozostają , bo na oglądanie na żywo pięknych kwiatów przyjdzie nam trochę poczekać :)
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Danusiu, to oczko, to takie moje ciche marzenie. Zawsze uwielbiałam wodę i myślę, że oczko na działce daje wiele uroku.

Mirka :wit dzięki za odwiedziny. Faktycznie z tymi wykopkami mam trochę zamieszania. Samo wykopywanie bym przeżyła, ale to wożenie do Piotrkowa i na wiosnę znowu na Zagórek jest upierdliwe. Co do oczka, to sprawa się ma następująco. Pan był, pooglądał i zaproponował większe, niż planowałam i z kaskada. Nie 5mx4m, ale 8mx7m. Kształt ma mieć nieregularny. Dałam panu kilka fotek, które wyszperałam w necie i ma się tym wspierać przy projekcie. Ma mi kilka przesłać i z tego mam wybrać najlepszą dla Zagórka opcję. Zależy mi,żeby oczko było naturalistyczne, wtopione w klimat leśnej, zagórkowej bajki. Jak przyśle mi projekty, to wrzucę do wątku na konsultacje :D

Aguniu, :wit oj miło powspominać ogród w kolorki ubrany. Cały czas liczę dni do wiosny. Już po Nowym Roku będzie szybciej lecieć :tan ;:108 ;:65
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gorąco na to liczę ;:215 Bardzo jestem ciekawa,co zaproponuje,ale z tego,co piszesz, to pan zna się na rzeczy.A cenowo już uzgadnialiście?Bardzo ciekawa jestem tej kaskady ;:173
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Anetko :wit przyszłam z rewizytą ;:65
Jeszcze nie zdążyłam przeczytać całego wątku , ale jestem już oczarowana twoim ogrodem , cudna okolica , klimatyczny domek , śliczne rośliny i wieloletnie i jednoroczne , piękne dalie :roll:
Czytam o budowie oczka , ślicznie będzie wyglądało w ogrodzie .
Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał projekt .
Im większe tym lepiej, łatwiej utrzymać równowagę biologiczną .
Jesteś pewna co do kaskady ? Fajnie też wygląda woda spływająca z wydrążonego pniaka, albo z wylotu starej pompy... Wówczas nie potrzeba pompy która wysoko musi pompować wodę, i jest według mnie, bardziej naturalnie :wink:

Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No to przyszły rok będzie oczko a właściwie wielkie oko wodne ;:138 Cos tam przepisy mówią o wielkości oczka ale nie zgłębiałam dokładnie jaka wielkość jest dopuszczalna , pytałaś w gminie? Nie mogę sie doczekać tego widoku i jeszcze kaskada :wink:
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Witajcie dziewczyny :wit i dzięki za odwiedziny.

Ewuniu, do 30m oczka wodnego( sama tafla wody)nie trzeba pozwolenia na budowę, a jedynie zgłoszenie.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Tak zimno na dworze ;:173 , a w kompie tyle pięknych fotek z lata. Aż miło powspominać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 1 gru 2014, o 22:36 --

Proszę o poradę. Różaną rabatkę przy werandzie mam obsadzoną różami i lawendą. Róże mają już kopczyki, ale z lawendą nic nie zrobiłam. Jak myślicie ;:173 jak mam ją zabezpieczyć. Poniżej fotka tej rabatki

Obrazek
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja lawendy nie zabezpieczam,daje radę ;:333 Mam tę niebieską.Pamiętaj o wiosennym cięciu,żeby krzaczki były piekne :D
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja lawendy też nie zabezpieczam, po zimie wygląda nie ciekawie, taka szata myszka, ale też mocno przycinam i pięknie odbija.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Beatka :wit miło,że zajrzałaś. A o tym, co za oknem lepiej nie wspominać ;:202
Oby do wiosny!!!! ;:3 ;:108

Mirko i Danusiu ;:196 dzięki dziewczyny za podpowiedź. To i ja swojej opatulać nie będę :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

Ateno, ja zwykłej lawendy też nie zabezpieczam, przycinam również wiosną. Francuska zawsze mi wymarzała, więc z niej zrezygnowałam.
Cieszę się, że znalazłam ten wątek. Takie ogrody podobają mi się najbardziej. Jestem na etapie zakładania ogródka i chciałabym by był podobny do Twojego. Będę chętnie zaglądać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”