Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Małgosiu, zima u Ciebie się przywitała, ale może nie pobędzie długo... :wink:
Czytam, że Dorotka sobie komin kupiła, że do butów jej nie pasował, że facet się nie zna... I tak sobie myślę, na co komu dopasowywać komin do butów, jak tam dym ma iść, no, że tym kominem... Alem w końcu załapała... :;230 :;230 :;230
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobra jesteś :;230 :;230
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Śnieg ;:202 , u mnie nawet jeszcze przymrozków nie było , dalej sucho jak ...... ;:223 , więc ja mam jeszcze jesień a u Ciebie zimowo , różnica około 300 kilometrów , no szok ;:202
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Kanka wygląda super . Podziwiam twórczą wenę ;:63 .
Mam nadzieję, że śnieg jeszcze zobaczymy, bo nadal jest bardzo sucho ;:222 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu u Ciebie zima a u mnie dalej jesień , nawet przymrozków nie ma ;:185
Fajnie popatrzeć na pierwszy śnieg.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ktoś mnie nie lubi i nie przysyła mi powiadomień o Twoim wątku to już któryś raz z rzędu, już rezygnuję i od nowa deklaruję i guzik. Ale dobrze że Ty pamiętasz o mnie ;:196 Jaka ładna zupa dyniowa marznie :D
Kanka bardzo mi się podoba i na zimę zostawiłabym ją w tym kąciku, bo bardzo pasuje do cegieł ;:215 można w nią włożyć jakiś suchulec i będzie git!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Strasznie się cieszyłam, że mogę pobuszować w ogrodzie jak jest jasno :D . Słońca nie było, ale to nic. Było ciepło i przyjemnie. Miałam moc planów, ale życie, a właściwie odwiedzinki teściowej trochę mi te plany pokrzyżowały. No cóż, rodzina to podstawa.
Jak zwykle o tej porze roku zgrabiłam mokre liście, powiązałam kolorowymi wstążkami trawy ( Iwonka Majowa mi pomysł podsunęła), ogaciłam ( tak moja babcia mówiła :wink: ) różę pienną, kilka młodych róż okopczykowałam, wyrzuciłam dynie, i inne ozdoby jesienne. Chryzantemy z doniczek posadziłam do gruntu, może się uda....I tak się pokręciłam z ogromną przyjemnością i radością po moim ogrodzie, bo w ostatnich tygodniach mogę to robić tylko w weekendy.

Tulapku - Ten hiacynt w ogrodzie czy w domku?

Mati - To taki żarcik, bo osobiście mogłoby by nie być już tego białego jak dla mnie :;230 A Ty widzę dosłownie aż tak mnie zrozumiałeś.... ;:202

Dorotko - Coś za mało umiesz swojego eMa przekonać do Twoich pomysłów. To, że komin do butów nie pasował....to rozumiem, ale że swoich pomysłów nie przeforsujesz...tego nie pojmuję ;:173

Dorotko - Dorkowo - Tak tak, Dorotka DTJ ma specyficzny rodzaj humoru i ....sposobu ubierania się :;230 .
A u mnie po zimie ani śladu....na razie przegoniłam na Podlasie. ;:131

Monia - Ja dzisiaj zagłębiając się w niższe partie gleby w ogrodzie jestem zadowolona. Jest wilgotna, nie jest źle. Życzę Ci mokrego i wilgotnego weekendu. ;:196

Aniu - Śnieg był krótko, ale chwała mu za to ,że zostawił wilgoć, bo ja też zasuszona. :D

Marysiu - Pierwszy śnieg jest fajny, jak krótko gości. ;:196

Marysiu - Masko - Nie może stać kanka w tym rogu, bo eM się trochę foszył....ale stoi od dzisiaj koło mojej ściany ceglanej w ogrodzie właśnie z takimi różnymi suszkami co znalazłam po drodze.Ja uwielbiam takie gadżety, cóż, każdy ma jakiegoś bzika :wink:

Dzisiaj zapachniało już świętami, więc powstała taka mała ozdoba...Byłam w L kupiłam białe hiacynty, bo tak, i potem dopasowałam resztę :D

Obrazek

Obrazek

Jutro też czeka mnie jasny dzień w ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Hiacynt tak,jak Twoje :D
W domu,znaczy się.

A co ty z tego powyżej kupiłaś,ma co zaaranżowałaś?Bo ja to chyba będę kupować PRZEZ CIEBIE cebulki hurtowo na ozdoby świąteczne :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,kanka super wygląda,jak się chce ,to można wiele pięknych rzeczy zrobić ,u nas jeszcze nie było śniegu i niech go nie będzie,bo mój ogród nie dopieszczony na zimę,,hiacynty jak zakwitną to dopiero będzie cudnie w domku,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Małgosiu ale piękny ten stroik z hiacyntami WOW ! ;:oj Ja byłam dzisiaj w takim fajnym sklepie gdzie są różne duperelki takie do ozdób .. można dostać tam zawału ;:167 bynajmniej ja .. takie cudenieczka tam ... szpileczki , serduszka , suszki , naklejuszki ..wiesz o co chodzi .. ? Kupiłam duże bombki styropianowe , i do tego różne cekiny i śpilecki :) dziewczyny już mają zajęcie .

..aa mój eM kupił mi drewnianą łychę do podłoże ...miała być normalna ...

Obrazek

zabić to mało ;:306 ...ale wiesz co zrobię z nią ? pomaluję w kolorowe kwiatuszki ...

Za tydzień chyba zaczynam pierniczenie , domek i reszta ..
Ale się napracowałaś na tą kanką ... bardzo ładnie wyszła ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu widzę że prowokujesz zimę ;:oj ja jeszcze nie gotowa jestem na takie ozdoby, chociaż hiacynty to wiosna :wink:

Jak mogę Violi coś podpowiedzieć? dostałam kiedyś od mojej cioci podobną łyżkę pomalowaną w kwiatki, a na trzonku napis Bijocek na chłopa :wink:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Małgosiu u Ciebie zima a ja nadal mam szarą i burą jesień .Dobrze ,że chryzantemy jeszcze cieszą oczy.

Kana pięknie ozdobiona ;:138
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Gosia pięknie wyszła ozdoba i świetny pomysł. Wiosna z zimą się przeplata.
Co do przeforsowania pomysłów to nie jest tak źle ale ponarzekać trzeba ;:306 . Czasami udaje mi się postawić na swoim. :uszy
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Gosiaczku - no ja się powtórzę ale łapki masz zdolne ;:196 , ja siedzę nad włóczkowym bukietem dla osiołka , bo on taki smutny bez kwitnących kwiatków a sztuczyzny nie lubię ;:185
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Słoneczna niedziela ;:3 :wit

Tulapku - Hiacynty kupiłam, a reszta się dopasowała. :D

Martuś - Moje roślinki też , oprócz piennej róży, nie są jeszcze okryte. Jeszcze czas....wszak pierwszy śnieg za płoty. :D

Violka - Ja też lubię takie sklepy, ale coraz częściej w celu bardziej podpatrzenia czytaj odgapienia :wink: . Jak się człowiek uprze, to potrafi dużo fajnych rzeczy sam zrobić. Takie bombki, o których piszesz, to wiem, Zuza się bawi....od kilku tygodni wszędzie mam jakieś kolorowe cekiny porozrzucane. :;230 a bombka nieskończona.
Ta łyżka, to aż się prosi żeby ją potraktować kwiatkami na ludowo, i napis taki jak Marysia Maska proponuje ;:196

Marysiu - Pomysł z bijockiem jak najbardziej mi odpowiada, i kto wie ....tylko muszę taką większą kupić łychę, bo jak ciupnąć chłopa to tak, żeby poczuł, a ręka żeby się nie zmęczyła. :;230 ;:224
Hiacynty same się prosiły, żeby je zabrać do koszyczka....a jak już znalazły się w domu, to je zagospodarowałam.

Jadziu - Zima tylko postraszyła....już jej nie ma. Dzisiaj słoneczko, miło i przyjemnie, ale od jutra znowu będzie buro. ;:196

Dorotko - Oj wiem, droczę się trochę, bo kto jak nie my kobiety ma tyle daru w przekonywaniu ;:333
A tak na marginesie, w Twoim domu takie ludowe akcenty jak najbardziej by pasowały. No, ale to moja wizja. Ja uwielbiam takie klimaty, a Zuza narzeka, że starocie sprowadzam do domu. Ostatnio przeglądałyśmy katalog z meblami, i już wiem i znam jej gust. Taki zimny, laboratoryjny wystrój. Biało i ślisko, zero cegły, zero drewna wyglądającego jak drewno. W kwestii wystroju nie rozumiemy się z córką. ;:224

Monia - A tam zaraz zdolne, chwila taka była i kilka gadżetów i siup, stało się. O jakim osiołku piszesz??Proszę się chwalić ;:303

Dzisiejsze słoneczko wypędziło mnie na krótki spacer do ogrodu....dawno już nie spacerowałam w pidżamce :D

Obrazek

Jakieś liście jeszcze są ;:224

Obrazek

Obrazek

Tu miała być cyknięta pięknotka, ale wyszło jak wyszło

Obrazek

Nieproszeni goście :evil:

Obrazek

I proszeni ;:167 Tylko stołówka aż się prosi o lifting... ;:224

Obrazek

Gadżeciarnia...

Obrazek