Ja pomogłem sąsiadce w odzyskaniu kotki ,która spadła z 2-go pietra. Późnym wieczorem, gdy psiarze wrócili do domu, w kilku miejscach zostawiłem kawałki ligniny nasączone kroplami waleranowymi i po jakichś 2 godzinach zbiegło sie kilkanaście kotów, wśródnich "zguba', bo juz była zaprzyjaźniona z jakimiś dachowcami. Brudna, głodna (minęlo 3 dni ) ale zadowolona wrócił do właścicielki.sara44 pisze:Witam serdecznie wszystkich czy ktoś ma doświadczenie w łapaniu kotów?
Znajomemu kotka uciekła szukał je wszędzie gdzie się dało ogłoszenia wywieszał.
Dostał telefon, że była widziana pobiegł tam, ale gdy na te miejsce przyszedł nie było kotki
może gdzieś poszła dalej, a może gdzieś siedzi wystraszona..Co trzeba zrobić żeby kotka wróciła?
Pomóżcie doradźcie jakie metody są najlepsze żeby złapać kotkę?
W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
Kota najlepiej łapać ok 21-22 albo 5-6. Dobrze zabrac pachnace jedzenie
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek 
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.

Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
- Ala66
- 50p
- Od: 28 sie 2014, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak tu wielu miłośników kotów
Przedstawiam moją domową trójeczkę

Siri Tiger Emi
Mam jeszcze działkowca

Bobika

Przedstawiam moją domową trójeczkę

Siri Tiger Emi
Mam jeszcze działkowca

Bobika
Pozdrawiam
Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz. - Colin P. Sisson
Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz. - Colin P. Sisson
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Trójeczka fantastyczna, zwłaszcza burasek. Pięknie się wdzięczy do zdjęcia.
Działkowiec jest cudowny. Mam nadzieję, że będziesz go doglądać przez
trudny okres zimy...?
Wspaniałe stadko. To tylko o 3 mniej aniżeli moje: 3 domowe i 4 okoliczne.
Działkowiec jest cudowny. Mam nadzieję, że będziesz go doglądać przez
trudny okres zimy...?
Wspaniałe stadko. To tylko o 3 mniej aniżeli moje: 3 domowe i 4 okoliczne.

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Koty są zawsze głodne, ilekroć nasypiesz coś do miski to zjedzą nawet gdy są już pełne. To takie kompulsywne żarłoki z natury. Moje koty biegają po dworze, więc spalają mnóstwo kalorii ale i tak muszę pilnować aby nie jadły zbyt dużo. Często się zdarza, szczególnie jeśli jest więcej domowników, że każdy wzrusza się na kocie miauczenie i każdy sypie jedzenie do miski. Z tym trzeba zrobić porządek - karmi jeden, małymi porcjami maksymalnie 3 razy na dzień.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To prawda. Moja wychodzi tylko na balkon, a i tak jest ciągle głodna. Żebrze jak pies 

- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Znalazłam kiedyś kotkę i 2 kocięta, zgłosiłam to do TOZu w moim rodzinnym mieście, ponieważ miałam już kilka własnych kotów. Zgłosiła się do mnie dziewczyna z TOZu i prosiła o zostanie opiekunem tymczasowym. Zgodziłam się pod warunkiem sterylizacji kotki bo miałam 2 własne kocury - niekastraty. Po kilku dniach otrzymałam wstępną zgodę i adres weterynarza z którym TOZ ma podpisaną umowę. Sterylizacja została wykonana na koszt TOZ a koty po kilku tygodniach znalazły dzięki staraniom TOZu stałe domy. Proponuję poszukać tej organizacji w swoim mieście i poprosić o pomoc.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- aniag78
- 200p
- Od: 7 sie 2013, o 22:07
sara44 do nich nie trzeba dowozić - pomagają w całej PL 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 14 lis 2014, o 13:22
- Kontakt:
Macie może namiary na jakąś hurtową wagę żwirku ekologicznego, który może być utylizowany w toalecie w bloku?
_______
Poznam Regulamin Forum
_______
Poznam Regulamin Forum
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
A ja mam pytanie kiedy jest najlepsza pora na sterylizację u kotki bezrasowej, wiek, pora roku i etc.bo mój Kalafior zmienił płeć i jest Pietruszką.(imiona nadaje moja 4 letnia kocia opiekunka )
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Pora roku nie ma znaczenia, byle kotka nie miała w tym czasie rui. Jeśli chodzi o wiek, no to musi być po prostu dojrzała płciowo. O dojrzałości świadczy pierwsza rujka
.

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 18 lis 2014, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U babci na wsi mamy młodą kotkę, która w tym roku 3x miała małe - za każdym razem je odrzucała i się nimi nie zajmowała. Mimo naszych starań nie udało się odratować żadnego z nich. Czy można coś zrobić, żeby kolejnymi się już zajmowała? Czy po prostu jest w takim "głupim" wieku i sama musi dorosnąć do macierzyństwa?
Jeśli kotka jest w złej kondycji i rodzi słabe lub chore kocięta, może odrzucić cały miot.
Trochę z innej beczki ku uśmiechom na twarzy.....
Moja kicia wyszła z domu ,a raczej zwiała nam między nogami na 6 dni.Nie jadłam ,nie spałam ,kilka razy w nocy otwierałam drzwi i wołałam i nic....Żałoba w domu straszna.Czekaliśmy 5 dni aż może przyjdzie,niestety na 6-ósty dzień usiadłam z dziećmi do komputera i na fejsbuku z zapłakanymi oczami napisaliśmy ogłoszenie o zaginięciu z prośbą...KTOKOLWIEK WIDZIAŁ...KTOKOLWIEK WIE...Oczywiście rozdzwoniły się telefony od rodziny i znajomych żeby nas pocieszyć ,ale zero konkretów.Cóż trzeba było spojrzeć prawdzie w oczy,że naszą kotkę perską ktoś nam ukradł.Po dwóch godzinach dodania anonsu na fejsie nasza kicia idzie dumna przez ogród z kitą do góry!!!!!!!!!!!!!! Znowu płacz z radości i słowa męża bezcenne DODAJCIE KOTA DO ZNAJOMYCH NA FEJSIE,bo chyba siedział i przeczytała ,że ma do domu wrócić!
Moja kicia wyszła z domu ,a raczej zwiała nam między nogami na 6 dni.Nie jadłam ,nie spałam ,kilka razy w nocy otwierałam drzwi i wołałam i nic....Żałoba w domu straszna.Czekaliśmy 5 dni aż może przyjdzie,niestety na 6-ósty dzień usiadłam z dziećmi do komputera i na fejsbuku z zapłakanymi oczami napisaliśmy ogłoszenie o zaginięciu z prośbą...KTOKOLWIEK WIDZIAŁ...KTOKOLWIEK WIE...Oczywiście rozdzwoniły się telefony od rodziny i znajomych żeby nas pocieszyć ,ale zero konkretów.Cóż trzeba było spojrzeć prawdzie w oczy,że naszą kotkę perską ktoś nam ukradł.Po dwóch godzinach dodania anonsu na fejsie nasza kicia idzie dumna przez ogród z kitą do góry!!!!!!!!!!!!!! Znowu płacz z radości i słowa męża bezcenne DODAJCIE KOTA DO ZNAJOMYCH NA FEJSIE,bo chyba siedział i przeczytała ,że ma do domu wrócić!

-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Może ktoś wie co może być w puszkach z karmą dla kotów,że moje prawie 10 letnie kocisko o wdzięcznym imieniu Andrzej/nieoficjalnie Micek/ dostaje szału jak zobaczy puszkę-niekoniecznie z karmą.A już przy dawkowaniu tejże karmy zachowuje się jak kiedyś świnki u mojej babci-wyżera spod ręki,pcha się pod nogi itp.Zwykle dostaje Whiskas albo Kitkat,kocha mleko.Jest wysterylizowany przez poprzednie właścicielki,sąsiadki,na które się obraził gdy zakupiły dwa nowe psy-owczarki alzackie.Ze starym wilczurem sie wychował i nie bał się wracać po wędrówkach do domu.
Wracając do pytania z początku-myślę,że w karmach tez są afrodyzjaki.
To moje rude kocię.
Wracając do pytania z początku-myślę,że w karmach tez są afrodyzjaki.
To moje rude kocię.

Halina