W.o...Infekcjach i przeziębieniach.
Re: W.o...Infekcjach i przeziębieniach.
Proponuję ziołowe tabletki z czosnku. Mam znajomego lekarza weterynarii, który opowiedział mi o skuteczności soku z czosnku w walce z bakteriami. W laboratorium na uczelni przygotowali dwie pożywki, jedną skropili sokiem z czosnku. W rezultacie okazało się, że ta skropiona po jakimś czasie była czyściutka a druga stała się siedliskiem pleśni i bakterii.
Kuracja czosnkowa na pewno będzie skuteczna a tabletki uchronią nas od zapachu, który nie każdy dobrze toleruje.
Nie dajmy się grypie.
Kuracja czosnkowa na pewno będzie skuteczna a tabletki uchronią nas od zapachu, który nie każdy dobrze toleruje.
Nie dajmy się grypie.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 19 lis 2014, o 22:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wypróbowanym preparatem,działającym przeciwwirusowo są standaryzowane wyciągi z czarnego bzu. Zwalczają przeziębienie i grypę, można się w nie zaopatrzyć w aptece.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 18 lis 2014, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zgadzam się - regularne spożywanie czosnku zapobiega przed wszelkimi infekcjami jak przeziębienie, katar czy kaszelblizniak pisze:Proponuję ziołowe tabletki z czosnku. Mam znajomego lekarza weterynarii, który opowiedział mi o skuteczności soku z czosnku w walce z bakteriami. W laboratorium na uczelni przygotowali dwie pożywki, jedną skropili sokiem z czosnku. W rezultacie okazało się, że ta skropiona po jakimś czasie była czyściutka a druga stała się siedliskiem pleśni i bakterii.
Nie dajmy się grypie.

A ja polecam syrop z pędów sosny - pomaga ogólnie na przeziębienie, ale szczególnie na kaszel. Działa!
"Muzyka uspokaja umysł, ułatwia wzlot myśli, a gdy trzeba, pobudza do walki."
- Ogrodnik88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
1-2 ząbki świeżego czosnku dziennie dobrze zapobiegają przeziębieniom ale w tabletki z czosnkiem nie wierzę.blizniak pisze:Proponuję ziołowe tabletki z czosnku. Mam znajomego lekarza weterynarii, który opowiedział mi o skuteczności soku z czosnku w walce z bakteriami. W laboratorium na uczelni przygotowali dwie pożywki, jedną skropili sokiem z czosnku. W rezultacie okazało się, że ta skropiona po jakimś czasie była czyściutka a druga stała się siedliskiem pleśni i bakterii.
Nie dajmy się grypie.
Najlepiej zgnieść czosnek w zgniatarce do czosnku,położyć na wysmarowanym masłem chlebie albo bułce,wtedy czosnek dostaje powietrza i po 10 minutach wydziela się w nim ajoen.
Czosnek powinien być położony na pieczywie jak najcieńszą warstwą,wtedy wystarczy tylko posmarować pieczywo grubą warstwą miodu albo dżemu i czosnek jest ledwo wyczuwalny w smaku.
Na zapach wystarczy zwykłe umycie zębów i wypłukanie ust płynem do płukania.
Surowa cebula też bardzo dobrze działa na przeziębienie (I zęby) i wydaje mi się że żadne suplementy z apteki nie zapobiegną przeziębieniom tak jak surowy czosnek i cebula.
A ja się właśnie kuruję herbatką z miodem z rodzinnej pasieki z dodatkiem startego imbiru.Niestety na cytryne jestem uczulona
Czosnek powinno się jeść świeży ,a nie przetworzony.Są niestety osoby ,które nie trawią czosnku i mają problemy żoładkowo wątrobowe,wtedy można zastapić tabletkami ,bo są delikatniejsze.

Czosnek powinno się jeść świeży ,a nie przetworzony.Są niestety osoby ,które nie trawią czosnku i mają problemy żoładkowo wątrobowe,wtedy można zastapić tabletkami ,bo są delikatniejsze.