"Szpital na peryferiach" Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
krysia_w
100p
100p
Od: 16 maja 2014, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: "Szpital na peryferiach" Kasi

Post »

Cuda Kasiu masz! ;:oj eszynantusy cudownie Ci kwitną, a hoje cudnie rosną ciesząc oczy pięknymi listkami. Te oplątwy masz też super ni i podoba im się u Ciebie. Myślę, że powinnaś jeszcze spróbować z kolumneą i jacobinią też ładna roślinka :D Raczej one zniosą Twoje wyjazdy. A jak maja się Twoje listki fiołków? Świneczki cudowne ;:167 To młode chyba są bo jakieś malutkie, może siostry? Dobrze, że je przygarnełaś
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Kochani

Zaganiana jestem nieco, ale w weekend ponadrabiam zaległości i może nowości już przybędą.

Tulapku, dziękuje pięknie Obrazek Oplątwki nowe jadą. Prosiaki pokażę jeszcze, jak im willę umebluję do końca.
Mati, no coś w nich jest, że rozczula. Szczególnie uwielbiam te "kudłate"Obrazek
Pati ;:167 , dzięki Tobie się znów zagęszcza na moich hektarach :tan
Dorotko, dziękuję ;:196 Kaktusy mają tę zaletę, że wytrzymują moje wyjazdy.
Agniesiu, prosiaki znalazły się na piedestale domowym. Nawet mój A, wcześniej pukający sie w czoło na wieść o zwierzakach, chodzi dookoła klatki, zagląda i zagaduje :;230
Tesiu ;:196 Starałam się i w końcu dogodziłam kłujakom. Przykro mi z powodu Twoich oplątwek :( Osobiście cały czas zastanawiam się, czy moje też nie strzelą focha...Odpukać. A zaległości nie mogą trwać za długo, nie godzi się zezwalać na miejsce na parapetach ;:183
Ewciu, Beatko, Gosiu, Agnieszko, AniuObrazek Cieszę się, że spodobała sie wam tillandsiowa kompozycja, moje zieleniny a przede wszystkim Prosiaczki ;:167 Są przesłodkie, a jak pokwikują, albo leżingują z wywalonymi łapkami to klękajcie narody - widok bezcenny ;:215
Natalko, także w dzieciństwie posiadałam dwa prosiaki, ale nie jednocześnie. Dwie naraz - to duzo fajniejsze :heja W jednym czasie był chomik, świnka, żółw, 2 koszatniczki, kot - małe zoo. Rybki też były ;:224 Mam więc pewne doświadczenie :lol:
Gosiu!!! Raany :shock: ...40 naraz....To miałaś robotę - góry bobków do utylizacji, o reszcie nie wspomniawszy...Obrazek
Ewuniu, dziękuję ;:196 Hoje wolno, ale do przodu ruszyły. Ogródek własnym życiem teraz żyje - w ten weekend odwiedziny i grabienie liści, okrywanie krzaczków - zobaczymy, jak tam się maja roślinki.
Marcinku, dziękuję ;:196 Nie wiem, co we mnie widzą eszynantusy, ale nie przeszkadza mi to ani nie martwi ;:224 Obrazek z tillandsi jeszcze sie wzbogaci, bo paczka w drodze. Domowniczki są kochane, a taka adopcja czyni człowieka bardziej odpowiedzialnym - Staś też podpisał ze mną umowę adopcyjną. Był ( i jest) cały przejęty Obrazek
Monia - Dziewczyny przesyłają gorące i soczyste buziaki Albercikowi Obrazek
Krysieńko, dziękuję w imieniu moich zieloności ;:196 Ta kolumnea jest kozacka! - musze poszukać do mojej kolekcji. Prosiaczki są siostrami. Są młode jeszcze. Urodziły sie już w domu tymczasowym, bo uratowana świnka - ich mama, była już w ciąży, gdy trafiła do TPŚM z jakiejś pseudo chodowli.

Kochani, na dniach zajrzę do Was - muszę zorganizować sobie spokojne ze dwie, trzy godzinki, aby podziwiać i relaksować się widokami. Uraczę czymś nowym u siebie. To do zobaczenia!!! Obrazek
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2014, o 13:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:;230 :;230 Była i szybko się zmyła, aż czerwona pelerynka na wietrze powiewa. ;:154 ;:306
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Kasiula ;:196
Pięknego weekendu życzę, wracaj z fotkami i zaprezentuj co w Twoim lesie (i nie tylko) słychać. ;:215
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
KwiAnna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2010, o 10:28

Post »

Ale Ci się powiększyła kolekcja suchlubnych ;:138 Super!
I hoje ładne się pojwiły ;:215

Świneczki świetne ;:167 , ciekawe czy kot by się zgodził na takiego prosiaczka ;:204
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Tez podziwiam. Zarówno sukulenty, hoje, inne liściaste no i wreszcie świniaki. :D
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Kasiula-pozdrawiam :wit
Pieknie Ci rosną wszelkie kwiatuchy,kłujaki,oplątwy ;:215
Futerka przygarnełaś ;:196 ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
Duża różnorodność ciekawych roślin u Ciebie-sukulenty,hoje jak i liściaste-jest co podziwiać ;:138
Pozdrawiam.
ruletka
100p
100p
Od: 31 sty 2014, o 19:17

Post »

Oho, ostatnio czytałam o stratach powyjazdowych a teraz muszę napisać, że doskonale jesteś zorganizowana i skuteczna, tyle zielonych masz wokół siebie, że tylko podziwiać!
pozdrawiam, Monika
Roślinna Ruletka
nadwyżki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

No i pupa z wyjazdu... Wyglądam mniej więcej tak: Obrazek Z tą różnicą, ze kroplówki jeszcze nie mam a zielony kolor dominuje w nosie...

Agniesiu, to teraz pelerynka oklapła nieco i zamieniła się w czerwony kocyk Obrazek pod którym uprawiam leżing :;230
Ewuniu, las musi poczekać ;:145 A tak się stęskniłam... Ale napstrykałam trochę w pracy i w domu kilka.
Aniu, Iwonko ;:167 Pochwały od Takich Ekspertów to prawdziwy zaszczyt Obrazek Uczęszczam na forum świnkowe i tam w co drugim wątku jest też kot ze świnkami. Nawet przesiaduje z nimi w ich klatce ;:306 Z reguły prosiaki przejmują dowodzenie. Potwierdzam, bo w domu rodzinnym była prosiaczka i Kicia się jej bała.
Asieńko, dziękuję ;:196 A przygarnąć żywe stworzonko w potrzebie to czysta przyjemność.
Witam Cię Arku w skromnych progach Obrazek Dziękuję za komplementy, rozgość się i czuj jak u siebie. Kawki? Herbatki? ( z prądem może?) Obrazek
Monisiu, ja jestem jak UPS - "We love logistics" ;:136

No dobrze, zacznijmy od pracowych zieleninek.
Te bez zmian, Monstera na dobre się rozbujała, Szeflera nie umarła do końca, jak zielona koleżanka, po urlopowej traumie, ale stoi i nic Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Pobrązowiały dziewczynom liście... Nieładnie to wygląda ;:145 To od chloru, czy może być wina nawozu?? Bo pojawiły się niedługo po tym, jak nawiozłam je Bioponem do zielonych ( we wskazanej dawce) Nowe listki już tego nie mają, ale mam wyrzuty sumienia... :oops:

Obrazek

A te piękności trafiły pod moją opiekę :heja

Obrazek Obrazek Obrazek

Przejdźmy do domowych zieleninek. Nowinki jeszcze w drodze, więc pstrykłam co nieco. Popytam was też o kilka rzeczy.

Filek w ziemi, jak i reszta, także te duże z kufla ;:304 Ta roślinka z włoskiego rowu, po umieszczeniu w ziemi kwiatka mi wypuściła ;:oj
Nadal nie wiem, jak się nazywa...
No i TAAATAAAA!!!! Spełniłam marzenie o Nolinie ;:138 Eiwa mnie wysłuchała i zesłała słoniowe nóżki do Biedry. "Widzę Cię" - powitałam po Avatarsku moją stojącą na półce, " I Biorę Cię" :;230

Obrazek Obrazek Obrazek

Moje hoje. Jeden kwiatek przegapiłam???? ;:14 I teraz sam ma odpaść, czy jak?

Obrazek Obrazek

A te - czy coś w końcu kombinują? Pewnie niezbyt widać na zdjęciu.... :|

Obrazek Obrazek Obrazek

Mówię Wam do niedługo wystrzelonym przy kichnięciu zielonym sopelkiem Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Zdrówka ;:168 ;:196

Cuda masz w pracy szybko się zregerują pod twoją opieką ;:oj . Domkowe też :D . To może wina że najpierw korzenie były przesuszone i osłabione a potem szok w postaci nawozu :( dobrze to nie wróży ;:224 ;:185
Awatar użytkownika
KwiAnna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2010, o 10:28

Post »

To dobrze wiedzieć że zwierzaki mogą żyć w zgodzie bo myślimy (tzn ja i dzieci, bo mąż jeszcze nieświadomy ;:306 ) albo nad króliczkiem albo prosiaczkiem ;:138

Mega rośliny pokazujesz ;:215

Kwiatek hoi dopiero rośnie, nic nie przegapiłaś :wink: A jeśli przegapiłaś, to nie "tykaj" go, to zakwitnie ponownie ;:108

Avatarska nolinka od Eiwy ;:306 uśmiałam się ;:306
Piękna, moja też taka była jak ją kupowałam :tan

aha! Nie zawstydzaj mnie proszę ;:131 Gdzie mi tam do eksperta, rośliny same rosną, ja im tylko udostępniam miejsce ;:131
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Super,że w pracy mozesz miec takie cuda pod swoim okiem;).

Roslina kwitnąca to setkrezja purpurowa. :wit

Wszystko u ciebie pięknie rośnie :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

O,no brawo...
Zdrowiej!To rozkaz! ;:89
Ta nolinka wspaiała!No i kwiatek rowny :lol:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Zdrówka, Kasiu! ;:196
Bardzo lubię stópki słonia, i te niskie i te wysokie. Twoje słoniątko jest ;:167
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”