Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Rozplenica ;:167 dopiero od niedawna zaczął się wielki bum na trawy i początkowo podchodziłam do tego bardzo sceptycznie, ale jak teraz popatrzę za okno - praktycznie wszystko szare i patykowate, to tak dochodzę do wniosku, że trawy ożywiłyby rabaty..Aniu, jak długo czekałaś na rozrośnięcie się twojej rozplenicy?? Bo oferowane sadzonki wyglądają niestety dosyć smutno i zastanawiam się jak długo trzeba czekać na jakiś efekt :roll: .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach, jak te rozplenice są fotogeniczne :D
Następny skrętniczek kwitnie? Cudny! A zwykła ogrodówka wygląda niezwykle :)
U mnie Aniu w końcu pada deszcz. Jest okropnie brzydko, ale za to rośliny są bezpieczne. Życzę, aby i do Ciebie doszło ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ogrodówka raczej niezwykła, o tej porze jeszcze nie zbrązowiała ;:215
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Aniu :wit
Czy rozkwitła Tobie czekoladka? U mnie właśnie się zmobilizowała, po przerwie przymrozkowej i pączki rozkwitają. Czegoś takiego jeszcze nie mialam, myślałam, że już ostatnie kwiaty były.
Czy ta hortensja ogrodowa, to tak naparwdę teraz wygląda?
Ps. Dzisiaj dopiero sadzę swoje cebulowe. Niezwykłą jesień mamy...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu długo mnie u Ciebie nie było ale po ostatnich obrazkach widzę, że zatrzymałaś lato ;:215 , aura sprzyja naszym ogrodom i oby jak najdłużej. Ostatnio coś mnie wzięło na skrętniki bo widzę je wielu wątkach, chociaż jestem zwolenniczką tych kujących czyli kaktusów to te piękne kwiatki coraz bardziej mi się podobają.
Pochwalę jeszcze rozplenicę ;:215 u mojej kłoski już się osypują chyba przez suszę :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Witaj Aniu :wit piękna rozplenica ;:138 a róże jeszcze piękniejsze ;:138 ;:138 .Mam pytanko w części 2 Twojego wątku pokazałaś kupione w auchan róże angielskie w kartonikach, zakwitły Ci,zgodne były odmiany,masz może zdjęcia ? ;:180
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu i ja, już teraz, nie wyobrażam sobie ogrodu bez traw. :D
Rozplenica jest jak dla mnie numer jeden! Resztą dopiero zaczynam się nęcić. :D ...ale mozgi się pozbyłam... :oops:
Chyba muszę i ja postarać się o skrętnika. Piękne są... i ta mnogość odmian... jak z powojnikami. :D
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu ;:196 Dawno mnie nie było na forum, ale teraz mam nadzieję częściej zaglądać. U Ciebie jak zawsze piękne widoki, rozplenica faktycznie świeci :D Niektóre róże jeszcze nie oddają pola, ale i tak już tęsknię do czerwca...
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu róże masz niesamowite ...zobaczymy jakie będą moje , kupiłam kilka odmian ..

Świetne zdjęcie leśnej dróżki... Szałwia jaką masz to może trójbarwna?
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Aniu - moja ta zwykła ogrodowa jak ją nazwałaś też jeszcze różowa , trawy kwitną wspaniale , ona naprawdę świeci ;:138 . Piękną mamy ale strasznie suchą ;:145 jesień tego roku
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
agulina86
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 lis 2014, o 13:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, a jakie róże polecicie dla ogrodowego amatora? :) Postanowiłam założyć ogród i dopiero się uczę. Podacie mi jakieś ciekawe wskazówki od czego zacząć. Mam parę jodełek, ale chciałaby róże, wielobarwne kwiaty, rośliny pnące... Od czego zacząć? Z góry dziękuję za pomoc ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu i co udało Ci się dojechać na działeczkę?
Ja wczoraj trochę popracowałam, ale pogoda już nie była taka fajna, więc zrobiłam absolutne minimum.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

agulina86 pisze:Kochani, a jakie róże polecicie dla ogrodowego amatora? :) Postanowiłam założyć ogród i dopiero się uczę. Podacie mi jakieś ciekawe wskazówki od czego zacząć. Mam parę jodełek, ale chciałaby róże, wielobarwne kwiaty, rośliny pnące... Od czego zacząć? Z góry dziękuję za pomoc ;:167
Zacznij od bylin ,jest ich całe mnóstwo
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Remontu w pokoju dzieci mi się zachciało to i mam ;:224 Czasu na forum ukochane brakuje...
Mimo wszystko wczoraj pojechałam dosłownie na godzinkę zawieźć ziemię po pelargoniach,chociaż na chwilkę zobaczyć co słychać na rabatach.Mokra trawa ...widocznie w nocy popadało,roślinki się napiły ;:333
Już z daleka zobaczyłam jak kilka różyczek z pąkami fikuśnie się kołyszą.Winter Lodge co za mocarna róża ;:oj Bukiet jak trzymała tak trzyma,dostojna no piękna.
Magnolie już całkiem łyse,wszystkie liście opadły,poszukałam na nich pąków omszałych i znalazłam na największej.
Nawet jedna malinka zmoczona świeciła z daleka i zapraszała,abym ją skonsumowała ;:oj

Sabinkomoją rozplenicę kupowałam od Stasi z forum,ona była już rozrośnięta i zakwitła mi w pierwszym roku.
Teraz się rozrosła i zakwitła ponownie tworząc wiele kłosów ;:167 Chętnie skusiłabym się na jeszcze jeden,a może i więcej egzemplarzy tej przecudnej urody trawy.

Wandziu kolejne skrętniki tworza malutkie pączki,lubię te małe zawijaski jak nieśmiało się pokazują,by po kilkunastu dniach zakwitnąć.
Właśnie popadało ostatnio,a i dzisiaj pogoda deszczowa,pochmurna,typowo listopadowa...

Anna11 no właśnie,chyba niezwykła ;:215 Dalej zabarwiona,nie kwapi się,by zamienić się w brąz...

Justynko czekoladka ma wciąż pąki,na pewno większe niż przed 10 dniami,jednak chyba nie zdąży zakwitnąć,brak słoneczka ....
Moje cebulowe już dawno posadzone,rzeczywiście co za jesień,bez pośpiechu możemy przygotować ogród przed zimą...a może jej wcale nie będzie?

Anym rozplenica dalej ładna,zżółkła trochę,ale to naprawdę ładnie wygląda,uwielbiam tą trawę w każdej fazie ;:333
Spróbuj na początek z jednym skrętnikiem,ja właśnie tak zrobiłam.Rok temu kupiłam listek od jednej forumowiczki i tak ładnie się rozrósł,że na wiosnę jak zaczął kwitnąć,to przed dwoma tygodniami skończył:)

Bartoszu witaj:)

Róża z Auchan jedna się zgodziła,wygląda mi na Williama Scheakspeara,pachnie i zgadza mi się kolor.
Druga nie zakwitła na żółto,tylko na kremowy kolorek...Tak,czy owak przyjęły się i czekam za rok,by pokazać krzaczki:)

Aneczko z rozplenicy będziesz bardzo zadowolona,ogólnie trawy w ogrodzie mi się podobają,wszędzie ich wypatruję ;:oj
Skrętniki potrafią wciągnąć...jak zaczną kwitnąć to końca nie widać,mam tylko jednego storczyka,stoi na razie jak zaklęty...
Teraz przeleję swoją uwagę na parapetowce,by dotrwać do wiosny...

Elwi różyczki dzielnie walczą,mokre są,ubrane w krople deszczu,nie chcą iść spać...zaraz pokażę Wam kilka cudaków...
Mi też tęskno do czerwca ;:167

Violu fajnie,że kupiłaś kilka różyczek,będę zaglądać do Ciebie i podziwiać ;:333
Szałwia,którą wciąż pokazuję to trójbarwna,co roku ją sieję,ale mam jeszcze jedną,która siedzi już w gruncie 3 rok,to chyba lekarska...
Specjalnie zrobiłam wczoraj zdjęcie...

Moni popadało u Ciebie? Moje rośliny już napite czego i Tobie życzę ;:333

Agulina na początek kup sobie róże zdrowe,z certyfikatem i na pewno ze szkółki.
Piszesz,że chciałabyś wielobarwne...podobają Ci się róże żarówy? Jeśli tak to dobra będzie Rosarium Uetersen, Elmshorn, Baronesse...

Gosiu udało mi się,ale miałam radość.Co kilkanaście dni ogród się zmienia,drzewka bardziej łyse,różaneczniki po deszczu ładne się zrobiły,liście zdrowe,grube,nie zwisają smętnie:)
Gosiu czekają mnie jeszcze kopce,sąsiad wspomniał,że od piątku ma być zimniej...czekać,czy kopcować...oto jest pytanie...

Dorotko niech agulina zacznie od kilku różyczek,ja od razu startowałam z 13 różami ;:oj

Wczorajsza rozplenica wciąż mnie zachwyca ;:167

Obrazek

Miskant ubrał się w złoto i dalej elegancki...

Obrazek

Duecik całkiem,całkiem...

Obrazek

Żurawki są niezwykle dekoracyjne o każdej porze roku...

Obrazek

James Galway wielkolud dalej się trzyma...

Obrazek

The Wedgwood Rose

Obrazek

Crocus Rose

Obrazek

Niestety nie znam nazwy...

Obrazek

Maria Theresa

Obrazek

Garden of Roses to siłaczka...

Obrazek

Hot Chocolate...tak niewiele brakuje...

Obrazek

Rosarium Uetersen na pniu ...

Obrazek

Winter Lodge szaleje na maxa...

Obrazek

Szałwia prawdopodobnie lekarska

Obrazek

Pozdrawiam milutko wszystkich odwiedzających...
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

U Stasi mówisz...a wiesz, że wiosną planuję u niej zakupy powojnikowe i pewnie jarzmiankowe..więc gdyby tak zaplątała się tam jakaś rozplenica..bo wiadomo im więcej tym taniej ;:306 Aniu, nie mogę się wciąż napatrzeć na ogrody, w których nadal coś kwitnie..niby ten sam kraj, a taka różnorodność klimatyczna ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”