Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

Moniko witaj
Dobrze, że możesz w pracy przezimować pelargonie i fuksje i nie narzekaj że masz ich zbyt wiele. U Ciebie wszystkie są śliczne, a pewnie jak każda z nas ma ochotę na nowe piękne odmiany. Moniko, chyba Ci nie zameldowałam, że z Twoich sadzonek pelargonii wszystkie się ukorzeniły :heja, oby tylko ładnie przezimowały to będzie wiele radości na przyszły rok. Fuksje od Tereni nie wszystkie mi się ukorzeniły, ale i tak sporo - a jak u Ciebie. Ja sporo donic przeniosłam na taras i jeszcze mam kolorowo, bo sporo roślin kwitnie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś :wit
Same perełki na Twojej działeczce rosną ;:oj
Nie była bym w stanie wybrać która roślina piękniejsza ;:224
I tak mi się zrobiło słonecznie, cieplutko, zapachniało różami ;:173
Będę miała dzięki Tobie dzisiaj bardzo piękne sny ;:19
Szefa namów żeby jakieś auto służbowe po Ciebie rano wysłał, to zapakujesz wszystkie pelargonie na raz i hajda do roboty ;:306
Mnie się wydawało, że już sadzonek z pelargonii w tym roku nie będę robić bo wszystkie swoje pocięłam ale odwiedziłam dziś sąsiadkę i przytargałam garść szczepek ;:223 no przecież szkoda było wyrzucić ;:306 ;:306 ;:306
Fotki z balkoniku bym obejrzała ;:108 proszę ;:180 ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Moniko..z transportem kwiatków do pracy poradzisz na pewno. ;:168 . A gdybyś tak większą torbę ;:224 , szybciej byś się uwinęła. ;:306 . Pokaż balkonik...proszę. Oczywiście twoje piękne pelargonie także, zwłaszcza te o kolorowych listkach. Uwielbiam wszystko co pstrokate. :;230 . Pozdrawiam serdecznie. ;:167
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Hejka kochani :wit

Aguś - czekam na zimę z utęsknieniem bo mam zaległości nie tylko forumkowe ale i domowe - trzeba porządnie odgruzować mieszkanko ;:224
Anetko - jeszcze masz sukulenty na zewnątrz?? Nie zaszkodzą im przymrozki, nawet jak są w szklarence?? Zgadłaś - to Eden Rose - mam ją dopiero od wiosny ale już ja kocham całym sercem ;:167 cudna jest ;:108
Uleńko - no nawet ponarzekać nie można sobie troszkę no ;:224 przecież i tak je kocham (tzn. pelargonie i fuksje) i nie zrezygnuję z nich za żadne skarby świata ale pomarudzić zawsze fajnie ;:306 cieszę się że szczepki ci się przyjęły, będziesz mieć kolorowy busz latem ;:168 u mnie też kilka pelargonii kwitnie ale do przewożenia muszę ścinać bo bym po jednej sztuce woziła do stycznia chyba :;230
Monisiu - i jak tam? sny były kolorowe? Bo mi się znowu śnili kosmici ;:306 jeszcze przytargałaś szczepek ;:oj no kochana ja nie wiem jak twoja rodzinka sobie z tym radzi ;:306 a ja na balkoniku mam .... bałagan ;:224 Kwiatki i kwietniki czekają na wywiezienie i tyle. Nie ma co focić ;:185 W poniedziałek mój M. mnie zawozi do pracy to wykorzystam go i zawiezie mi skrzynki - nie będę musiała przesadzać do mniejszych doniczek ;:138 ale tych to mi najbardziej szkoda ściąć - kocham stellary miłością szaloną i chyba będę płakać z nożyczkami w ręku ;:145
Zeniu - no z większą torbą to mam problem bo ja jeżdżę z koleżanką i mnie wysadza "na rogatkach" i dygam z pelaśkami na obcasikach do biura :;230 większą torbę to bym musiała mieć chyba na kółkach :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Moniś
Ty się kochana bałaganem na balkoniku nie wykręcaj ;:185
Ja chciałam zobaczyć foteczki z lata Twoich fuksji i pelargonii. Wiem, że je masz porobione, więc do roboty ;:303
Sny dziś były przerywane przez moje koty bo się wściekały że okropna pańcia wszystkie parapety sadzonkami pozastawiała ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Najważniejsze Moniczko, że masz gdzie przechować swoje roślinki przez zimę. ;:108
Ale noszenia i tak nie zazdroszczę. ;:306 A balkonu to i owszem, ;:224
Wracając do działeczkowych zdjęć to jak dla mnie różyczki numer jeden. ;:167
Nawiasem mówiąc skoro jesteśmy przy lipcu to pewnie tegoroczny sezon zakończymy gdzieś w styczniu. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Moniczko czy Ty może nadal sadzonkujesz pelargonie?
Już chyba pora byś nas zaprosiła na sierpniowy przegląd zdjęć z dzialeczki? ;:180

Piękna jest jesień aż trudno usiedzieć na miejscu lece zaraz doglądać moje skarbeńki na zimowisku.
Nie umiem przestać się nimi cieszyć choć już widać jak bardzo już dokucza im zimowanie w mieszkaniu ;:306
A Ty? Już zakończyłaś "akcję doniczki"
Milego dnia życzę ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Siemanko :wit

Monisiu Kiruniu - na razie zaprezentuję sierpień na działce ;:173 w takim tempie to do lata akurat będzie fotek a wtedy będą już aktualne kwitnienia balkonowe ;:306
Elciu - ja obstawiam że skończę fotki wstawiać zaległe w marcu :;230 a balkonik to fajna rzecz ;:215
Krysiu - kochana zaraz będzie sierpień ;:196 "Akcja doniczki" na ukończeniu, na jutro mam przygotowane ostatnie 4 sztuki do zabrania do pracy ;:138 , na sobotę mam zaplanowane generalne sprzątanie balkonu, wyniesienie doniczek do piwnicy i .... czekamy na wiosnę :uszy

No to lecim sierpień :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Moniko,miło się wspomina letnie klimaty :D
A co to jest? Chyba nie znam tej rośliny,kwiat piękny! http://images69.fotosik.pl/341/b78c45cd2052411b.jpg

Dziś zaprosiłam na moje "pelargowisko " Tesię i Olka,którzy mnie odwiedzili ... ;:306
ich miny na widok tego co zobaczyli i komentarz do tego był przedni... :;230
Ale ja mam satysfakcję,że ..że ... że mam piękne sadzonki cudownych pelargoni...
Teraz niechże szybko minie zima ;:65
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Moniś, przepiękne lato pokazałaś ;:138 ;:138 I ja tez jestem ciekawa co to za kwiatek...
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Miło sobie pooglądać takie letnie, kwitnące widoki w ten zimny, ciemny, listopadowy wieczór ;:173 ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

No siostra - kwiatki piękne. Super że już się uporałaś z pelargoniami, masz już święty spokój. :uszy
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Moniczko ;:196 "...A mnie jest szkoda lata..."
Dobrze, że zostały piękne zdjęcia letnich kwitnień, z wielka przyjemnością je oglądam i będę wracać w chłodne długie wieczory, żeby szybciej wiosna nastała....
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Tak jest dołączam się i ja do czekania na wiosnę i wystawiania roslin na balkon :heja
Pozdrawiam!! :wit
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowne kwitnienia miałaś w tym sezonie letnim na działce :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”