Maska, to już masz. Papużki to owocniki trojeści amerykańskiej w których są nasiona. Czy Twoja jeszcze nie owocuje?
Tosia1, Tosiu a co się dzieje z W-wą, że musisz ją przesadzić? pewnie za wysoko rośnie na tym dobrze wyrobionym poletku

Jesień nie poprawia nam nastroju, ale czekamy na wiosnę. Ja w zasadzie mam zrobione to co powinnam zrobić, tylko jeszcze grabienie liści, no i chwasty korzystając z wysokich temperatur rosną jak wiosną.
JAKUCH, Jadziu na wiosnę będą zmieniać miejsce, muszę im przygotować lepsze, bardziej przepuszczalne stanowiska, bo w mojej ziemi już kilka straciłam ze względu na wygniwanie korzeni.
alicjad31, Alu wcale ich nie widać, mimo takiej liczby, może jak się krzewy rozrosną to w masie pokażą swoją urodę.
RomciaW, Romciu witam Cię, powojnik jest u mnie najwcześniejszy, kwitnie już w maju, jeżeli dobrze pamiętam to w tym terminie wyjeżdżacie już na letnisko. Mam odmianę chryzantem w żółtym kolorze które już zakwitają w lipcu.
Bufo-bufo, Olu to co na cmentarzu to rzecz mody. Ja w tym roku robiłam stroiki w krwisto czerwonych róż z dodatkiem zatrwianu tatarskiego, który niestety musiałam kupić. Miałam w ogrodzie, ale zaginął, nie mogę dostać nasion.
Olu na tarasie, zrób kapelusiki dla chryzantem z gazety i zakładaj na noc jak spodziewasz się przymrozku.
Aktualnych fotek nie mam, ale jutro będą, nawet zakwitła niebieska ostróżka.