Ogród ?po 30-tce?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 lis 2014, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Tak myślałam ,że o tym myślisz ale chciałam sie upewnić ,fakt,są żuraweczki które mają tendencje do zwisu,mam Cooper Cascade i Gold Cascade jednak po krótkiej przygodzie w donicy wylądowały na rabacie ,natomiast Redston Falls mam dwie ,jedna rośnie w gruncie druga w "korytku" na stojaku,ładnie wygladały pędy zwisające ,natomiast ta część w ziemi już mniej atrakcyjna,jakaś taka "wybujała" ,ta z rabaty o wiele bardziej gęsta i zwarta -ale to są tylko moje spotrzeżenia
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Toż właśnie o takie spostrzeżenia chodzi
. Te żuraweczki w poziomie rozrastają się niesamowicie; wg mnie moż to być nawet i 1m2 rocznie
. Pobawić się 'troszku' można, najwyżej skończą, jak piszesz, na grządce. Dobrze, że tyle wiem, to nie będę z nimi szaleć i lekko 'ostygłam'
. Dzięki Ci 'dobra kobieto'
. Dla Ciebie kwiatek
.

A może Tobie się uda zidentyfikować moją żurawkę; powiem tylko, że mam ją kilka dobrych lat.
dzisiejsze zdjęcie, a potem z innych miesięcy:

czerwiec

lipiec

i 'energetyczne', jak to pisze ewa321
magnolia gwiaździsta - rośnie i kwitnie nędznie, ale teraz ...

A może Tobie się uda zidentyfikować moją żurawkę; powiem tylko, że mam ją kilka dobrych lat.
dzisiejsze zdjęcie, a potem z innych miesięcy:

czerwiec

lipiec

i 'energetyczne', jak to pisze ewa321
magnolia gwiaździsta - rośnie i kwitnie nędznie, ale teraz ...

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Ostatnie energetyczne?Ono daje po oczach! 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja się do zwisających żurawek zniechęciłam, bo na rabacie się plączą i wyglądają nieładnie i trzeba je umieszczać w pojemnikach, żeby te pędy miały gdzie zwisać, a potem te pojemniki dołować na zimę. A dołowanie to niepotrzebny kłopot.
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
I to jak !Tulap pisze:Ostatnie energetyczne?Ono daje po oczach!

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żuraweczki cudne a magnolia pięknie przebarwiona.Piękna złota jesień,pozdrawiam,miłego dnia 

- Pulpa222
iga23 - bardzo Ci dziękuję za identyfikację
, bo ona najbardziej mnie frapowała tymi zmiennymi kolorami: raz cała srebrna, a w innym czasie fioletowa. Kwiatki ma za to niezbyt ładne.
Tulap -ta odblaskowa żurawka z poprzedniego postu to Citronelle. Ja lubię takie ostre kolory
.
wanda7 - dzięki za informację. Spróbuję jeden sezon, jak mnie zmęczy, to posadzę do gruntu. Szczerze mówiąc nie wiem, czy będę pamiętać o podlewaniu(SKS)
.
beacia0088 - dzięki za wizytę
.

Tulap -ta odblaskowa żurawka z poprzedniego postu to Citronelle. Ja lubię takie ostre kolory

wanda7 - dzięki za informację. Spróbuję jeden sezon, jak mnie zmęczy, to posadzę do gruntu. Szczerze mówiąc nie wiem, czy będę pamiętać o podlewaniu(SKS)

beacia0088 - dzięki za wizytę

Pozdrawiam Ania
Aniu a niech ta magnolia nawet i nie kwitnie skoro teraz taka ładna ;)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Aniu - ja to się trochę boję chwalić Twoje fotki, bo znowu mi powiesz, że czegoś od Ciebie chcę
No więc uprzedzam - niczego nie potrzebuję, przynajmniej na razie, do wiosny
No to teraz pozwolę sobie powiedzieć, że zdjęcia są śliczne
Przy takiej cudnej pogodzie, to chyba dłuuugo nam jeszcze będziesz umilała czas obrazkami z ogrodu

No więc uprzedzam - niczego nie potrzebuję, przynajmniej na razie, do wiosny

No to teraz pozwolę sobie powiedzieć, że zdjęcia są śliczne

Przy takiej cudnej pogodzie, to chyba dłuuugo nam jeszcze będziesz umilała czas obrazkami z ogrodu

Pozdrawiam i zapraszam
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, z wielką przyjemnością pospacerowałam wśród Twoich jesiennych klimatów
Żuraweczki bardzo malownicze
a plany na zwisające, ambitne i inspirujące. 

Żuraweczki bardzo malownicze

- Pulpa222
Vamila - aż tak źle nie jest, ale pąków za wiele nie ma
.
ewa321 - no dobrze, już się nie będę czepiać
. Poza tym, cóż Ty możesz ode mnie chcieć, jak ja mam 2 doniczki na parapetach na krzyż. Chyba, że kawałek aloesu, bo ten akurat mam. Pozostaje Ci oglądanie zdjęć , chyba, że dasz się namówić swojemu eM-owi na dom z ogrodem
.

stasia_ogrod -cieszę się z Twoich odwiedzin, a co do żuraweczek zwisających, to po prostu nowe wyzwanie, bo nie sadziłam nigdy takich bylin do donic
. Także, co do swojej obowiązkowości i cierpliwości mam wątpliwości
.

ewa321 - no dobrze, już się nie będę czepiać

stasia_ogrod -cieszę się z Twoich odwiedzin, a co do żuraweczek zwisających, to po prostu nowe wyzwanie, bo nie sadziłam nigdy takich bylin do donic

Pozdrawiam Ania
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Prześlicznie wszystko zasypane
to chyba ty te liście rzucasz ?
ale są o wiele piękniejsze niz te moje z orzecha 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Te żurawki utopione w liściach bajecznie wyglądają. Moje rosną ....inaczej. Nic ich nie zasypie, chyba że śnieg. Ale podrzucę im igieł, i też będzie piknie. Ładny kolor ma chryzka, ale ona chyba nie jest samokrzewiąca?