Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Garden of my dreams :) KOSTKA by Koleszko :D

Post »

Po co helikopter,jak mapy google są :D
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jej ale ty działasz :!: Tylko czy różom nie będzie za wietrznie ;:185 ? a i ta wierzba z lewej trochę za blisko i może różom podbierać wodę i papu :lol: a one lubią mieć wszystko na wyłączność ;:131
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Mateusz ale nie da się tak powiększyć mojego podwórka na google , żeby zaznaczyć rabaty np. :?

mati Teoretycznie troszkę może być za wietrznie ... ale wszystko tam się nieźle trzyma . :D Tą wierzbę to uformuję - zrobię stelaż i nie będzie już na boki szła tylko w górę .Wszystkie roślinki będę podlewał i nawoził , także damy radę . :D

Czy dobrym pomysłem jest właśnie porobienie takich sporych kilku rabat na środku? Plusy są takie , że mam dojście z każdej strony z taczką np. albo z czymś tam.Poza tym ławeczkę koło tej tujki na środku postawię i będe pił sobie kawę . ;:191
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Świetny pomysł i każdy ogródek oddzielić ścieżkami ;:215 . Ja przecież mam dość podobnie tylko kamieniami podzielone ;:191
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

No tak . :D Tak będzie dobrze . :lol: Ja chcę już wiosnę . :cry:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ma być nadzwyczaj lagodna przynajmniej w Krakowie :D
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

U mnie chyba też , jak pamiętam to zawsze jesień była deszczowa i wgl ... a teraz ? sucho .Cieszę się bardzo bo nie lubię śmigać po wodzie i błocie . :D

Ja tą thuje na środku obcinam na spiralę na wiosnę . :D Ciekawe co mi z tego wyjdzie , tak czy siak ładny wygląd będzie miała za kilka lat dopiero , jak się zagęści . :wink:
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Pawle iglaki no way! Mam cisa jagodowego i świerka srebrnego (chyba ;) ) Kilka brabantów ale na samą myśl o nich.. ;:174 wystarczy :D
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Rabata różano-berberysowa jest za duża.
No, chyba że posadzisz tam coś jeszcze.
Uprzedzam że to wszystko jest strasznie kłujące, więc wszelkie prace związane z pielęgnacją i przycinaniem będą wielkim wyzwaniem.
To że akurat jest wietrznie to różom posłuży, mniej będą łapały plamistość.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Uff, cześć Koleszko, wszystko przeczytałam od pierwszej strony, naoglądałam się i powiem Ci, że masz co robić. Terenu zazdroszczę ogromnie, okolica bajeczna, no i wieku jeszcze ci zazdroszczę, bo sama mam o 20 więcej, więc w sumie najbardziej wieku :;230 . Z Twoja werwą i zapałem do zakupów i planów ogrodowych szybko wyjdziesz na prowadzenie, będę Twoim stałym gościem, pozdrawiam serdecznie. Czemu dołujesz te zakupione rośliny zamiast sadzić? nie wymyśliłeś jeszcze dla nich miejsca? Ale masz teren ;:224 ;:224 cudny :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Milenko czyli coś tam masz . ;:138 Ale zobaczysz jak rozwinę skrzydła too się zarazisz . :lol: Sa takie piękne odmiany świerków i jodeł co np. mają różowe i niebieskie szyszki . ;:167

Comcia nie wiem jak masz na imię . :cry: Będę sadził tam kupę wszystkiego .Obrzeża tak porobię a potem mogę dosadzać . :lol: Trafna uwaga ... Ograniczę liczbę berberysów na niej , na innej też dam berberysy a resztą się podzielę z innymi chyba . :D I berberysy posadzę chyba na krawędziach i z dala od róży , żebym miał dostęp do wszystkiego . :D Dziękuję bardzo za rady , wpadnę do Ciebie w długi week . :wink:

Iwonko Oj mam ... dziękuję za odwiedziny . :D Cieszę się i bardzo mi miło . :wink: 20 więcej to prawie tyle co ja . :D Miejsca wymyśliłem , ale najpierw dam obrzeża z kostki , potem one wlecą na rabaty .W przyszłym roku to się stanie oczywiście .Nie sadzę ich teraz bo na wiosnę bym nie mógł trawy wykosić przy nich . :lol: A co do planów i zakupów to nie wyjdę na prowadzenie ponieważ w lato uaktywnia się moja zamrożona pasja - nowe drugie autko .Ale powoli będę działał i będę dążył do tego co Ty masz w swoim pięknym ogrodzie . :D
vaster
50p
50p
Od: 8 paź 2013, o 13:47

Post »

Koleszko pisze:Aniu jak dla mnie agro +kora lub kamyczki to bajka , lecz do tego trzeba mieć obrzeża żeby kosiarką nie łapać .Pięknie to wygląda . :lol: Tak więc nie będzie kory , będzie goła ziemia na rabacie z różami . :) Dziękuje za doradzenie mi . :D

EdytkoTo prawda .Nieraz trzeba podobno i chore liście obrywać .Liście z róży są małe i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie ich wybierać z kory . Będzie goła ziemia . ;:215 Pielenia troszkę będzie, ale coś za coś . :D

Agro jest dobra, ale jak każdy materiał ma swoje plusy i minusy .Ja agro będę dawał na niektórych rabatach . :wink: A co do żwiru too nie będę z nim praktykował . :lol: Jakoś mi się nie podoba takie połączenie . :) O każdą rabatę trzeba dbać i tyle . :wink:

Zrobię sobie chyba folder na kompie ze wszystkimi moimi drzewkami/krzewami i ich nazwami .Roślinek zawsze będzie przybywało i pewnie pozapominam niektóre nazwy ich z czasem, a tak to będę je miał podpisane . ;:215 Poza tym policzę wszystkie roślinki . ;:215
Witam
Gratuluję terenu i zapału. Co do nazw roślin, polecam schematycznie ułożyć w excelu. Sam tak zrobiłem z owocowymi.
------------------------------------------
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Co 50cm to będzie gęsty żywopłot. Ja mam iglaki co 2 metry. Ale jak już pisał Mati, tuje bezpieczniejsze pod względem zdrowotności :? .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Za gęsto też nie może być nawet u tuj one łapią grzyby szybko łysieją od dołu :( a chyba nie o to chodzi by nas same pnie zasłaniały ;:185
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

vaster Witam witam . :wink: Dziękuję .Dziękuję bardzo za pomysł . ;:215 Moim ulubionym programem jest Word , ale pobawię się w Excelu . :) Podzielę roślinki na ogród , podwórko i poza podwórkiem .I przy każdej roślince w następnej komórce liczba sztuk . ;:215

Edytko To co ile sadzić je mam ? 80 cm ? :wink: Teoretycznie tak , ale jakbyśmy myśleli tak o chorobach to wiesz . :lol: Thuje rosną szybko u mnie i są bardzo wysokie - zabierają światło a ja tego nie chcę w nowych nasadzeniach z racji takiej że koło nich będę robił rabaty . :D

mati tuj nie będzie , nie wiem co będzie . :wink:

A może macie jakieś ciekawe propozycje roślin na żywopłot ? Najlepiej iglaki , które wolno rosną , są ładne i w miarę tanie . :lol: Może cyprysik ivonne ? byłby idealny z racji , że bardziej rośnie w szerz .Tylko nie wiem czy nie będzie za niski . :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”