Ogród ?po 30-tce?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Po moich hostach, niezależnie od odmiany, nie ma już śladu. Zostały tylko puste poletka. A Twoje jeszcze całkiem świeżutkie 

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ostatnie zdjęcie , z liśćmi miłorzębu w żółto - pomarańczowej tonacji - fantastyczne 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Tulap- tak, to zmarznięta para wodna. Byłam zaskoczona, bo na roślince nic nie było widać.
ASK_anulla - żurawki dla mnie, to takie kolorowe poduszki
.
Ja jestem zbyt niecierpliwa na sianie. Poza tym miejsca mam już mało i niewiele mogę poszaleć
. Miłorząb, to u mnie od lat Nr1.
Vamila - witaj w moim wątku. Ja mam sporo iglaków, ale żeby nie było, tak jak piszesz, wszędzie 'wrzucam' kolorowe byliny.
mati1999 - masz rację, zmroziła się para wodna
.
marpa- miło, że doceniasz moje wysiłki, ale jak to mówią "z pustego to i Salomon nie naleje". Tzw. 'repertuar' już mi się wyczerpał
.
iga23 - u mnie nie było takiego spektakularnego przymrozku; Twoje 'obrazki' cudne
.
anabuko1- fakt, królują żurawki
.
wanda7 - nie wiem od czego to zależy, ale faktycznie, niektóre jeszcze 'dziarsko' się trzymają
.
chalaputkowo - dziękuję, staram się
.

ASK_anulla - żurawki dla mnie, to takie kolorowe poduszki

Ja jestem zbyt niecierpliwa na sianie. Poza tym miejsca mam już mało i niewiele mogę poszaleć

Vamila - witaj w moim wątku. Ja mam sporo iglaków, ale żeby nie było, tak jak piszesz, wszędzie 'wrzucam' kolorowe byliny.
mati1999 - masz rację, zmroziła się para wodna

marpa- miło, że doceniasz moje wysiłki, ale jak to mówią "z pustego to i Salomon nie naleje". Tzw. 'repertuar' już mi się wyczerpał

iga23 - u mnie nie było takiego spektakularnego przymrozku; Twoje 'obrazki' cudne

anabuko1- fakt, królują żurawki

wanda7 - nie wiem od czego to zależy, ale faktycznie, niektóre jeszcze 'dziarsko' się trzymają

chalaputkowo - dziękuję, staram się

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Wrzucaj, wrzucaj, wspaniale Ci to wychodzi 

Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Anka, co to za buźka smutna pod ostatnią fotką?? Nad czym się tak smutasz?
Pierwsze i ostatnie
A co to zamroziło?

A co to zamroziło?
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Cudnie
tak jeszcze nie listopadowo a wrześniowo 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu też się dzisiaj rozglądałam u siebie za kolorami, ale jest ich coraz mniej
Na dodatek po przymrozkach już prawie nic nie zostało z kwitnących róż. Ot, kilka pąków, które pewnie i tak nie zakwitną. Tylko marcinki jeszcze się nie poddają i jedna ostróżka. Nawet nie wychodzę już z aparatem, bo nie bardzo jest co fotografować
Trochę smutno i żal pięknego lata... a do wiosny jeszcze daleko.

- Pulpa222
Vamila - dziękuję za wsparcie, ale nie wiem, ile jeszcze można wcisnąć do mojego ogrodu
. Chociaż znalazłam trochę 'ryzykownego' miejsca na sporą rabatę, tylko, że ona jest po stronie psów biegających. Jak się 'dogadamy' na wiosnę, jeszcze nie wiem, za to wiem, co chciałabym tam posadzić
.
PEPSI- super się bawiłam z Wami tego lata i tyle zmieniłam w ogrodzie, co przez ostatnie 10 lat. Tak się 'rozkęciłam'(słowa moich koleżanek
), że zastanawiam się, co ja będę robić przez następne 4-5 miesięcy
. Już wymyśliłam wiszące donice z żurawkami zwisającymi i aż się boję pomyśleć, co jeszcze wykombinuję do wiosny
.
ewa321- to prawda, są niezastąpione na tę porę roku; już 'główkuję', gdzie je jeszcze rozsadzę - toż to obłęd z takim myśleniem - to choroba, a nie hobby
.
Tulap - rozumiem, że chodzi o zdjęcia?. A zmroziło oliwnik wąskolistny, posadzony tej wiosny, ale chyba go przeniosę, bo i tak 'gęstawo' się zrobiło na mojej 'sztandarowej' rabacie
.
mati1999 - masz rację, szczególnie gdy zaświeci słońce, jest jeszcze super
.
dorotka350 - no cóż, nie mamy wpływu na pogodę, ale pomarzyć dobra rzecz
. Ja po raz n-ty będę wybierać róże (już dawno wybrane) i spróbuję trochę uporządkować to swoje gospodarstwo - chodzi mi o nazewnictwo. Pewnie niewiele się uda, ale czas będzie szybciej płynął i ... aby do wiosny
.
Już ich nie ma
. Panowie robili krawężnik przy wjeździe i trzeba było zrobić miejsce. A i tak co nieco podeptali

PEPSI- super się bawiłam z Wami tego lata i tyle zmieniłam w ogrodzie, co przez ostatnie 10 lat. Tak się 'rozkęciłam'(słowa moich koleżanek

ewa321- to prawda, są niezastąpione na tę porę roku; już 'główkuję', gdzie je jeszcze rozsadzę - toż to obłęd z takim myśleniem - to choroba, a nie hobby

Tulap - rozumiem, że chodzi o zdjęcia?. A zmroziło oliwnik wąskolistny, posadzony tej wiosny, ale chyba go przeniosę, bo i tak 'gęstawo' się zrobiło na mojej 'sztandarowej' rabacie

mati1999 - masz rację, szczególnie gdy zaświeci słońce, jest jeszcze super

dorotka350 - no cóż, nie mamy wpływu na pogodę, ale pomarzyć dobra rzecz

Już ich nie ma

Pozdrawiam Ania
- mati1999
- 1000p
Szkoda asterków
ale znowu pięknie zakwitną w przyszłym roku
ale czy my dożyjemy ?
mnie odstraszają bo ten mączniak 

- Pulpa222
Mateusz, o czym Ty piszesz do licha
. To kto ma dożyć, jak nie Ty
.
Szczerze mowiąc, nie bardzo zwracam już jesienią uwagę na mączniaka; walka z nim jest zawsze przegrana. 'Nie możesz zmienić, to polub'
. A marcinki są świetne, przynajmniej dla mnie, bo lubię takie krzaczory, które kwitną, gdy wszystko usypia
.
Poza tym to rośliny niewymagające, a o takie mi teraz chodzi, bo 'siłki' coraz mniej
.

Szczerze mowiąc, nie bardzo zwracam już jesienią uwagę na mączniaka; walka z nim jest zawsze przegrana. 'Nie możesz zmienić, to polub'

Poza tym to rośliny niewymagające, a o takie mi teraz chodzi, bo 'siłki' coraz mniej

Pozdrawiam Ania
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu - a jednak wiszące żurawki
Muszę podglądać Twoje super pomysły
Astry te jesienne wykorzystuję jako ocieplinę dla innych roślin np. chryzantem.

Muszę podglądać Twoje super pomysły

Astry te jesienne wykorzystuję jako ocieplinę dla innych roślin np. chryzantem.

- mati1999
- 1000p
Ja też schorowany
na kręgosłup
tak sobie doprawiłem przy sadzeniu róży w zimno 

Ale za to one się na pewno wkurzyły,i w przyszłym roku jeszcze piękniejsze będą