Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Po moich hostach, niezależnie od odmiany, nie ma już śladu. Zostały tylko puste poletka. A Twoje jeszcze całkiem świeżutkie :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostatnie zdjęcie , z liśćmi miłorzębu w żółto - pomarańczowej tonacji - fantastyczne ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Tulap- tak, to zmarznięta para wodna. Byłam zaskoczona, bo na roślince nic nie było widać.

ASK_anulla - żurawki dla mnie, to takie kolorowe poduszki ;:173 .
Ja jestem zbyt niecierpliwa na sianie. Poza tym miejsca mam już mało i niewiele mogę poszaleć :tan . Miłorząb, to u mnie od lat Nr1.

Vamila - witaj w moim wątku. Ja mam sporo iglaków, ale żeby nie było, tak jak piszesz, wszędzie 'wrzucam' kolorowe byliny.

mati1999 - masz rację, zmroziła się para wodna ;:108 .

marpa- miło, że doceniasz moje wysiłki, ale jak to mówią "z pustego to i Salomon nie naleje". Tzw. 'repertuar' już mi się wyczerpał ;:185 .

iga23 - u mnie nie było takiego spektakularnego przymrozku; Twoje 'obrazki' cudne ;:138 .

anabuko1- fakt, królują żurawki ;:63 .

wanda7 - nie wiem od czego to zależy, ale faktycznie, niektóre jeszcze 'dziarsko' się trzymają :wink: .

chalaputkowo - dziękuję, staram się :D .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
;:174
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wrzucaj, wrzucaj, wspaniale Ci to wychodzi :)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka, co to za buźka smutna pod ostatnią fotką?? Nad czym się tak smutasz?
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale żurawki się nie dają i nadal cudnie wyglądają ;:138
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Pierwsze i ostatnie ;:173
A co to zamroziło?
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Cudnie :!: tak jeszcze nie listopadowo a wrześniowo ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu też się dzisiaj rozglądałam u siebie za kolorami, ale jest ich coraz mniej :roll: Na dodatek po przymrozkach już prawie nic nie zostało z kwitnących róż. Ot, kilka pąków, które pewnie i tak nie zakwitną. Tylko marcinki jeszcze się nie poddają i jedna ostróżka. Nawet nie wychodzę już z aparatem, bo nie bardzo jest co fotografować :( Trochę smutno i żal pięknego lata... a do wiosny jeszcze daleko.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Vamila - dziękuję za wsparcie, ale nie wiem, ile jeszcze można wcisnąć do mojego ogrodu :;230 . Chociaż znalazłam trochę 'ryzykownego' miejsca na sporą rabatę, tylko, że ona jest po stronie psów biegających. Jak się 'dogadamy' na wiosnę, jeszcze nie wiem, za to wiem, co chciałabym tam posadzić ;:173 .

PEPSI- super się bawiłam z Wami tego lata i tyle zmieniłam w ogrodzie, co przez ostatnie 10 lat. Tak się 'rozkęciłam'(słowa moich koleżanek ;:168 ), że zastanawiam się, co ja będę robić przez następne 4-5 miesięcy ;:145 . Już wymyśliłam wiszące donice z żurawkami zwisającymi i aż się boję pomyśleć, co jeszcze wykombinuję do wiosny ;:14 .

ewa321- to prawda, są niezastąpione na tę porę roku; już 'główkuję', gdzie je jeszcze rozsadzę - toż to obłęd z takim myśleniem - to choroba, a nie hobby ;:224 .

Tulap - rozumiem, że chodzi o zdjęcia?. A zmroziło oliwnik wąskolistny, posadzony tej wiosny, ale chyba go przeniosę, bo i tak 'gęstawo' się zrobiło na mojej 'sztandarowej' rabacie :D .

mati1999 - masz rację, szczególnie gdy zaświeci słońce, jest jeszcze super :!: .

dorotka350 - no cóż, nie mamy wpływu na pogodę, ale pomarzyć dobra rzecz ;:131 . Ja po raz n-ty będę wybierać róże (już dawno wybrane) i spróbuję trochę uporządkować to swoje gospodarstwo - chodzi mi o nazewnictwo. Pewnie niewiele się uda, ale czas będzie szybciej płynął i ... aby do wiosny ;:138 .
Już ich nie ma ;:145 . Panowie robili krawężnik przy wjeździe i trzeba było zrobić miejsce. A i tak co nieco podeptali ;:161
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Szkoda asterków :( ale znowu pięknie zakwitną w przyszłym roku ;:215 ale czy my dożyjemy ? ;:170 mnie odstraszają bo ten mączniak :?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateusz, o czym Ty piszesz do licha ;:188 . To kto ma dożyć, jak nie Ty :!: .
Szczerze mowiąc, nie bardzo zwracam już jesienią uwagę na mączniaka; walka z nim jest zawsze przegrana. 'Nie możesz zmienić, to polub' :;230 . A marcinki są świetne, przynajmniej dla mnie, bo lubię takie krzaczory, które kwitną, gdy wszystko usypia ;:224 .
Poza tym to rośliny niewymagające, a o takie mi teraz chodzi, bo 'siłki' coraz mniej ;:174 .
Pozdrawiam Ania
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu - a jednak wiszące żurawki ;:138
Muszę podglądać Twoje super pomysły ;:108
Astry te jesienne wykorzystuję jako ocieplinę dla innych roślin np. chryzantem. :wit
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ja też schorowany :lol: na kręgosłup ;:224 tak sobie doprawiłem przy sadzeniu róży w zimno ;:145
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ale za to one się na pewno wkurzyły,i w przyszłym roku jeszcze piękniejsze będą ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”