Moja działka - rydnor - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Ja też się wybieram jutro na na grzyby, choć obawiam się że grzybiarzy będzie więcej niż grzybów :D
JADZIA - apetyczne te twoje ciacho /to twoje malinki?/.....ale obawiam się że Ryszard z ciast to tylko "śledzie" preferuje :D /dlaczego mówisz Zenek?/
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Moja działka - rydnor

Post »

Jadziu;dzięki za piękny poczęstunek,oczywiście westwalka musi buzować na pełen regulator,że nie wspomnę o napitkach ,Basię,też zaprosimy,mimo że wywiozła całą taczkę owoców, niech będzie na zdrowie,myślę,że i Krzysiu też dołączy,bo lubi dobre ciasta,a kto przyjdzie pożyczyć "szklankę cukru"też dołączy do naszej kompanii.Jadła i napojów nie zbraknie.To ci będzie uczta.
Teraz troszkę serio,fakt,że czasami dajemy sobie popalić.Mówiliśmy,że jak będziemy na emeryturze,to będzie dużo czasu i wystarczy na wszystko,rzeczywistość jest inna,dalej się śpieszymy,pomagamy, jak to w rodzinie,mówimy dobrze,że nas mają.Cztery wnuczki jak się zejdą, to rajwach niemożliwy.Jest to naprawdę miły czas,chociaż tak szybko ucieka.Niedługo i Ty Jadziu Będziesz BABCIĄ ,to wyższy stopień wtajemniczenia.Basia jest najlepsza bo ma pięć wnucząt,dlatego przyjechała z taczką po owoce,nic to,starczy dla wszystkich.Rozpisałem się,a jeszcze muszę zajrzeć do Krzysia.Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam.Ryszard. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No dzień dobry, dzień dobry :lol: :lol: :lol: :lol:
Pogada chyba na grzybki w sam raz to znaczy u mnie na pewno tylko brak lasu w okolicy :;230 :;230 :;230 więc i grzybków nie ma - jak dobrze że są supermarkety :lol: :lol: :lol: :lol:
Widzę uczta tutaj się szykuję to i ja coś wieczorkiem podrzucę pysznego. Albo nawet zaraz tylko fotkę zrobię. Rysiu miał rację chętnie się dosiądę. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
A jak zwykle z Żoną na działce pracujesz, ten kompost pewnie trochę ciężki musi być, ale jakie zbiory będą i góry owoców w przyszłym roku heheheheheheh :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak jak obiecałem przynoszę coś pysznego. Jak każdy coś ma to i ja :lol: :lol: :lol: Smacznego
Obrazek Obrazek
Pierwsze ciacho to szarlotka a drugie to makowiec. Troszkę nie wyraźnie fotki mi ostatnio wychodzą. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja poproszę to z makiem Obrazek mmmm pycha...dziękuję
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

No proszę i znowu Basia mnie ubiegła :lol: ja z makiem też bardzo lubię ale trudno zadowolę się szarlotką ;:13
Rysiu pewnie z żoną na działce :shock: pracuje i zdjęcia robi .Poczekamy bo warto, może znowu takie pyszności przyniesie :lol: Tylko muszę być szybsza od Basi bo inaczej to znowu taczką zajedzie ia ja się tylko obliżę ;:8
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka - rydnor

Post »

Witam uczestników uczty,ale po kolei;byliśmy na działce w piątek,robota poszła do przodu,pół działki obłożyłem kompostem,tzn.drzewa.krzaki i miejsca gdzie nie ma trawy.Owoców tym razem przywieźliśmy mało-1wiadro i trochę winogrona.Tak,że Jadziu,Basia Cię nie wyprzedzi.W sobotę byliśmy na grzybach z dobrym skutkiem,jest wysyp "czarnych łebków".Wszyscy byli zadowoleni.Krzysiu dzięki za ciacha i Jadzia znów nie miała szczęścia,Basia jest szybka.Ważne .że wszystkim smakowało.Basiu próbowałem przesłać gify Twoim sposobem i nie wyszło.Czy trzeba się zalogować?.Ciągle mi odrzuca login lub hasło,a pod tym loginem i hasłem jestem na Forum.Nie wiem co robić!!!.Serdecznie pozdrawiam Ryszard i zapraszam na okruszki.zobaczę co słychać u Krzysia. Obrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Moja działka - rydnor

Post »

rydnor pisze:Basiu próbowałem przesłać gify Twoim sposobem i nie wyszło.Czy trzeba się zalogować?.Ciągle mi odrzuca login lub hasło,a pod tym loginem i hasłem jestem na Forum.Nie wiem co robić!!
Rysiu....w ogóle nie jestem zalogowana, ale mam w wyszukiwarce i w zakładkach -" Iv pl"....i" tapetosik. com " i z stamtąd kopiuję i następnie wklejam linki na forum "pełen rozmiar" lub "miniaturkę" ........próbuj dalej Obrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://www.iv.pl/ <--- Ten link wykorzystaj :D powodzenia!
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to pokażcie swoje zbiory. Skoro grzybów wysyp to koniecznie muszę te pełne kosze zobaczyć :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ha Basia chyba nie zauważyła tym razem tych tych pełnych wiaderek owoców :lol:
To znowu mieliście pracowite dni ,ja też pomału biorę się za okładanie drzewek i krzewów ,ja okładam skoszoną trawą .Rysiu to pokaż te zbiory grzybów , u nas w tym roku słabo obrodziły :(
Życzę miłego dnia
Obrazek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka - rydnor

Post »

Mimo późnej godziny,zajrzałem na Forum.Basiu,dziękuję za podany link ,może zaskoczy,zobaczymy.Akurat nie zrobiłem zdjęć naciętych grzybów,bo ja jechałem do syna,pomóc mu czyścić akwarium ok. 500 l.Jest co robić.A żona pojechała innym samochodem do domu.Gdy wróciłem,to były już przetwory;część w ocet,część do suszenia,część do jedzenia.I parę zdjęć zrobiłem.prześlę.Jadziu z tym okładaniem trawą,to jest dobry sposób,stosuje go moja synowa,nie ma kłopotu z zielichem.Żona chce to zrobić na naszej działce.Dzisiaj nie udało się jechać na działkę,może jutro.Oby pogoda dopisała.Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam.Ryszard. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Czy widzieliście taką fasolę?. Obrazek
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Hehehe ale śmieszna fasola, co to za odmiana? :lol:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Widzę ze zbiory udane były. Masa grzybów. Powiem że ja dzisiaj też byłem na polowaniu fotograficznym na grzybach i znalazłem piękne trujące okazy, może jadalne jakieś też ale nie znam się na grzybach więc nawet je nie dotykałem. Zdjęcia będą u mnie na wątku a tutaj wkleję takie dwie fotki żebyś zobaczył te cuda.
Obrazek Obrazek

Kolory mają po prostu nie zwykłe :) :wink: a fasola bardzo fajna - Wiesz jaka to odmiana.
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka - rydnor

Post »

Krzysiu;w lesie bardzo mi się podobają muchomorki,nigdy ich nie niszczę,są ozdobą lasu.Bardzo ładny ten Twój muchomor taki typowy i pięknie wybarwiony.Co do fasoli,to Piotr też pyta,jest to odmiana jakiejś fasoli amerykańskiej,tyle wiem,żona mi podpowiada,że już teraz można ją kupić w sklepach ogrodniczych.Pozdrawiam Ryszard
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”