Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Alu, twoja trzmielina jest ogromna ;:oj Ile ona ma lat? Bo u mnie mam posadzoną i tą z żółtą obwódką i tą z białą (wybacz nie znam nazw) i od dwóch lat urosły może z kilkanaście cm..I raczej się płożą niż mają ochotę wzbić się do nieba ;:173
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

A ja dzisiaj zaglądałem do cudzego ogródka i zachwycałem się trzmieliną taką jak pokazujesz na pierwszej fotce.Ona miała piękne,czerwone owocniki bardzo
kontrastujące z pstrymi liśćmi.Ciekawe jest po ilu latach coś takiego zdarza się.U mnie na działkach jest jej sporo ale owocującą jeszcze nie widziałem.Jutro wezmę aparat i pstryknę fotkę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu witaj ;:196
Obejrzałam zdjęcia Geni i jestem pod ogromnym wrażeniem porządku jaki ma w ogrodzie ;:oj Żadnego zażółconego listka, zielska no i te chryzantemy- bajka ;:215
Alu prymulki masz śliczne i runianka fajna, ja mam całą zieloną i też ma pączki.
U mnie też nie powycinane byliny nawet jednoroczne sterczą, przed domem mało wiele posprzątałam ale za domem masakra ;:222
Buziaczki ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam miłych gości. I to jeszcze jakich. Dziękuję i zapraszam ponownie, choć już pewnie nic nie będzie kwitło.

No cóż zimno ,ale bez przymrozku. Jak Wam wiadomo we wrześniu przeszłam zabieg operacyjny i nie pracuje w ogrodzie.
Mam dużo liści do zagrabienia i zbierania ręcznego. Wiele roślin do pościnania. Nic też jesienią nie przesadzałam.
Zyję , wracam do zdrowia ,a to dla mnie jest najważniejsze. Choć serce mnie boli,że wszyscy wsadzają ,coś przesadzają a ja tylko mogę to podziwiać na forum. Obiecuję,że jak szybko minie zima . Nastanie moja ulubiona pora roku WIOSNA i ja też będę mogła się pochwalić szaleństwem ogrodowym. ;:108

Lidziu prawdę powiedziawszy nie wiem z skąd mam trzmieliny i ile lat. Ponieważ mojemu mężowi przeszkadzały w koszeniu trawy to je podwiązał. Pewnie też są płożące , ale jak na tę chwilę idą w górę.
U Ciebie widziałam kwitnącą . Pięknie to wyglądało. U mnie , choć mają sporo lat nigdy , żadna mi nie zakwitła.

Gieniu nie bądź skromna,ale masz ład, czego u mnie brakuje. Nie wiem ile masz areału do obróbki.
Ja niestety dużo bo, jakieś 3 hektary i jakieś 70 arów. Ponadto pracuję zawodowo. Nie krzywduję sobie , ale na wszystko jednak brakuje mi czasu ,a przede wszystkim sił i zdrowia. Masz pięknie i tak trzymaj.
Ja do zabiegu też starałam się być na bieżąco, ale dla mnie zdrowie w tej chwili jest najważniejsze. Nie chciałabym w tym wieku żegnać się ze światem zostawiając na pastwę losu tyle zgromadzonych roślin.

Iwonko być kolekcjonerem to nie oznacza mieć w swoim ogrodzie roślin , których masz w nadmiarze i jeszcze , których Ci szkoda wyrzucić. Obiecuję ,że to się zmieni.

Gienie już Ci odpowiedziała na pytanie.

Sabinko nie pamiętam ile ma lat i gdzie ją nabyłam. Kiedyś mi się podobała i ją posadziłam. Na pewno więcej niż 10 lat ma,ale nigdy mi nie kwitły. Zaś u Lidzi widziałam kwitnącą i była piękna. Moje i może są płożące, ale jak pisałam wcześniej są podwiązywane, bo przeszkadzają przy koszeniu trawy.

Janku spójrz w wątek Lidzi . U niej też kwitnie. U mnie też jeszcze ani raz nie zakwitła . a Szkoda , bo jest bardzo ładna.

Aniu tak to prawda Gienia ma pięknie o każdej porze roku, w ogrodzie. Jednak z tego co pamiętam nie pracuje, to też jej duży plus.
Aniu niestety ja z super porządkiem czekam do wiosny. Może jak dam radę z bez szkodliwością dla zdrowia to pozbieram liście. Na wiosnę może dam radę wiele zrobić.
Dla Was mój jesienny perukowiec. Jeszcze nie zgubił liści.

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

="Biedronka641]"Gieniu nie bądź skromna,ale masz ład, czego u mnie brakuje. Nie wiem ile masz areału do obróbki.
Ja niestety dużo bo, jakieś 3 hektary i jakieś 70 arów. Ponadto pracuję zawodowo. Nie krzywduję sobie , ale na wszystko jednak brakuje mi czasu ,a przede wszystkim sił i zdrowia. Masz pięknie i tak trzymaj.
Ja do zabiegu też starałam się być na bieżąco, ale dla mnie zdrowie w tej chwili jest najważniejsze. Nie chciałabym w tym wieku żegnać się ze światem zostawiając na pastwę losu tyle zgromadzonych roślin.
ożące, ale jak pisałam wcześniej są podwiązywane, bo przeszkadzają przy koszeniu trawy.
Alu podziwiam Cię ja nie dałabym sobie rady na takiej powierzchni jak masz TY .

Ja mam malutki ogród , działka z domem 500m2 do tego ja nie pracuję zawodowo i sporo wyśiłku kosztuje mnie pielęgnacja mojego ogrodu , jak bym miała tyle co Ty poddałaym się , jeszcze raz szacun Alu ;:196 ;:180 , zdrówko mi też szwankuje.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Geniu zamknęłaś swój wątek i wielka szkoda, bo normalnie oczy mi wyleciały z oczodołów na widok tych chryzantem ;:oj ooo mateńko moja jakie one są śliczne i nie masz ich w doniczkach tylko w gruncie posadzone??? ja też tak chcę, ale nie wiem gdzie takie zimujące kupić, może coś doradzisz mi ;:196 teraz mi kwitną w doniczkach kupione na wiosnę u Zibiego, ale mażą mi się właśnie takie kopce ukwiecone ;:oj
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogumiłko , gdybyś posadziła te od Zybiego zaraz do ziemi a na zimę je okopczykowała trocinami czy kompostem , to pewnie większość by Ci przezimowała , tak jak u mnie zeszłoroczne .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękna goryczka,moja jakoś we wrześniu kwitła.
Trzmielinki takie mami ja.
Geni chryzantemki są cudne.Ja dopiero w ubiegłym roku kupiłam 4 .
Ale jeszcze brakuje mi kilka kolorków,może na drugi rok to się zmieni . :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Betinko witam nowego gościa. Nie wiesz jak się cieszę,że przybędzie mi kamieni. ;:7 Czy wystarczy dla Janka?
A czemu to nie w niedzielę?. Oczywiście,że byłam w Twoim wątku i nawet ślad zostawiłam.

Gieniu ja już też z wiekiem nie daje rady wszystkiego ogarnąć. ;:222

Bogumiłko :wit

Aniu Twoje trzmielinki też jeszcze nie kwitły? Tak to prawda Gienia ma chryzantemy boskie,. Muszą o tej porze roku pięknie przyozdabiać ogród. Nie pozostaje nam nic innego jak na wiosnę je zakupić i posadzić.

Dziś i ja miałam przymrozek. Przeglądu jeszcze nie robiłam.
Doniczki były już przeniesione do domu a jak w ogrodzie to napiszę jutro.

Mnie się marzą już takie widoki,ale nowych tulipanów jeszcze nie posadziłam.

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow Alu ale piękne pole tulipanów ;:180
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Super wygląda ta wanna na środku pola.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu widok bardzo wiosenny ,od razu zatęskniłam , chociaż to tylko kilka miesiecy :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś,jesienny ogród też piękny,chryzantemy Gieni rzeczywiście oszałamiające ,,często jest tak ,że w pierwszym roku są niskie kopułki a następnych latach już rozczochrane ,a u niej wszystkie zwarte półkule ,chyba ,że uszczykuje wiosną ,może nam powie :uszy ,pozdrawiam i życzę dużo zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ale trzeba mieć pole aby posadzić tyle tulipanów.Faktycznie,w grupie to one ładnie wyglądają.Wiesz już dlaczego nie dostaniemy kamieni w niedzielę ?
No,zagwozdka duża.Nie potrafię odgadnąć.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Alu, to poletko tulipanków przepiękne, jejku ile Ty masz miejsca na nasadzenia, z jednej strony chciałoby się mieć go więcej, ale z drugiej strony nie zazdroszczę tej pracy, wypoczywaj kochana, zdrowie najważniejsze ;:108. Chryzantemy o tej porze roku są niezastąpione, po cichu też myślę o powiększeniu mojej skromnej kolekcji, tylko ten brak miejsca ;:223, ale jak znam siebie pewnie wiosną i tak coś wymyślę ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”