Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Nifredilku ;:196.
Wpadłam do Ciebie z rewizytą pogawędzić o roślinach, a tu takie wieści ;:174.
Utulam serdecznie, współczuję z całego serca, życzę spokoju i ukojenia.
O ogrodach porozmawiamy, kiedy będziesz gotowa.

;:4 - Jagi
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko żadne słowa nie oddają tego co czujemy a więc łącze się w bólu i ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko, ;:4 . Tego się nigdy nie dowiemy, czy zrobiliśmy wszystko. Miejmy nadzieję, że tak. ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Sabinko i ja łączę się w w bólu z Wami wszystkimi. ;:167
Kiedy odchodzi ktoś z najbliższych zawsze zastanawiamy się czy wszystko zrobiliśmy, by ją ratować. ;:108
Taka myśl po śmierci moich rodziców często i długo powracała, choć robiłam wszystko co było możliwe.
Trzymaj się. ;:168
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy ;:4 . Niby jesteśmy obcymi dla siebie ludźmi i wielu z was pewnie minęłabym na ulicy nawet nie wiedząc, że przecież się ZNAMY, a jednak w jakimś stopniu przeżywamy wzajemnie radości i smutki ;:196 Dziękuję Ann_30, Annes77, Tulapku, Merymg, Stasiu, Heliofitko, Bejka, Aneczko, Jagi, MariaWy, Nena, Biedronko, ściskam was gorąco i mocno ;:168
Dzisiejszego poranka obudził nas podstępnie wdzierający się do domu chłód. Niby w kominku było napalone, ale do rana został popiół, a za oknem uwaga -6..Niesamowite, pierwszy przymrozek i właściwie wycięło wszystkie rośliny za jednym zamachem. Nie wiem czy to taki znak żeby już kopczykować róże ;:218 ? Uwagi dotyczące nowej różanki w dalszym ciągu mile widziane..Nigdy nie wiadomo, która rada okaże się przydatna ;:108 tym bardziej że jestem zbyt roztrzepana żeby trzymać się planu..no tak..już wczoraj usiadłam przy tych różach i właściwie co by to było..gdybym zamiast Pilgrima dała Brother Codfael, pozbyć się Beroliny (w bliżej nieokreślone miejsce) i wepchnąć tam Chippendale, Uncle Walter zamienić na niesamowitą Astrid Graafin von Hardenberg (i żeby wreszcie nauczyć się to wymawiać bez łamania języka)A Eyes on me podmienić na przecudną i słodziutką francuzkę Laduree..Perspektywa zimy mówi mi coś że ten pierwotny plan może się jeszcze sto razy zmienić :roll:
Nena, dobił mnie ten wzrost Lincolna ponad przeciętną..Specjalnie patrzyłam na etykietę i napisali tam wymiary czarno na białym 0,9 -0,6 m :evil: Ale to widzę że tak samo jak z venrosą - w tej chwila moja ma 2,5 m ;:202
Stasiu, o powojniki będę się uśmiechała na wiosnę. Jakoś tak bezpieczniej będzie mi je wsadzać niż jesienią. Koniecznie Błekitnego Anioła i tego texańczyka i tak zastanawiam się nad Comtesse de Bouchaud i Dorothy Walton..jak tylko zaczynam się zastanawiać to nie potrafię wybrać odpowiednich..
Ewciu , jak miło że wpadłaś do mnie ;:168 Doktorka Jamain mam zamiar wsadzać pod murem, który bronił go będzie przed południowym ostrym słońcem ;:108 .

Poranek

Obrazek

woda w pojemnikach skuta lodem..to nie był pierwszy, łagodny przymrozek..to było pierwsze łubudu z grubej rury :shock:

Obrazek

werbena, póki zmrożona trzyma się całkiem fajnie

Obrazek

vanille fraise

Obrazek

szałwie po wyjątkowej suszy dopiero zaczęły się brać do życia..

Obrazek

Queen of Sweden..sam środek wydaje się być nietknięty ;:224

Obrazek

Nostalgie

Obrazek

Lady Emma..liczyłam na kolejną falę kwitnienia

Obrazek

Mamma Mia

Obrazek

Coconut Lime miała mnóstwo paków

Obrazek

Hot papaya..to samo

Obrazek

I pytanie za sto punktów..kto odważy się powyplątywać Kobeę z kratek ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Sabinko, na kopczykowanie róż jest jeszcze za wcześnie. Trzeba to zrobić przed nadejściem mrozów, a nie przy przymrozkach.
Teraz kopczykuję tylko nowo posadzone.
Wysokość róży sprawdzam na helpie i rosebook.
Wracając do Lincolna, on potrzebuje solidnego kopczyka, bo ma USDA 7b :(
Laduree właśnie posadziłam :tan
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Sabinko ja kobee zostawiam do wiosny. Wtedy już martwa szybko da się usunąć z krat. Choć wtedy sporo naśmieci.
Ślicznie wyglądają kwiaty oszronione. U mnie jeszcze nie było na minusie. Oby jeszcze jak najdłużej, bo kobea nadal mi kwitnie.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Wróciła córka marnotrawna ;:306
Piękne zmrożone ujęcia ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Sabinko, cudne ujęcia kwiatów w okowach mrozu, wyglądają bajkowo. ;:31
O powojnikach pogadamy wiosną, teraz już śpią pięknie zakopczykowane. ;:100
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jaki mróz :shock:
Ale ładny ;:108
A z kobeą powodzenia :;230
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to wygląda, że będziemy musieli przyzwyczaić się do mrozów ;:222 Całe szczęście, że w sobotę wykopałam powojnika sieboldiana i przeniosłam do domu..do końca wahałam się czy warto, bo cwaniaczek był padł na uwiąd i pociecha z niego była marna :? . Ale myślę sobie, a co tam, dam mu szansę. Przyszły rok ma mnie zachwycić, bo z doniczki to już bardzo łatwa droga na kompost :lol: I powiem wam w sekrecie, że chyba się wziął w garść bo nadal wypuszcza nowe listeczki i jak dalej tak pójdzie to zakwitnie w domu w doniczce ;:108
Aniu/Nena, a skąd człowiek ma wiedzieć że to już te właściwe mrozy? :lol: podobno (jak ja uwielbiam powtarzać te ploty zwane prognozami pogody :roll: ) cały listopad ma się utrzymywać na minusowych temperaturach nawet po -10..Lincolna mi niby bardzo nie szkoda, bo kupiłam go za 5 zeta, właściwie bez zastanowienia, patrząc tylko na etykietkę ;:131 niemniej wkurza coś takiego..skoro piszą takie brednie to niby jak ktoś nie mający większej wiedzy o różach ma wybierać coś do ogrodu..ech..zakopczykuję go i pewnie będę liczyła na łut szczęścia (u mnie strefa 6b), a jak padnie i będzie mnie wkurzał to na jego miejsce pójdzie Jalitah, której normalnie nie mam jak zmieścić ;:306 Aniu, Laduree to normalnie cukiereczek..w końcu nazwa na cześć Cukiernika. Mam nadzieję że ja zakupię wiosną, jak nie to będę wzdychała do twojej ;:224
Alu, ta kobea po przymrozkach to wygląda jak rozgotowany makaron i przechodząc obok niej ma człowiek odruch lekko wymiotny..z jednej strony aż boję się za to zabrać i faktycznie najlepszą opcją byłoby zostawienie tego do wiosny, z drugiej boję się, że kratki zaczną mi gnić od tego "makaronu" i usiąść obok tego też jakoś tak nieprzyjemnie ;:224 Zaczekam do soboty i spróbuję znaleźć niewolnika, który mi przy tym pomoże ;:183
Aguś, ano jestem :) szkoda tylko, że te zmrożone zdjęcia to równocześnie znak, że od teraz nie mam co pokazywać w swoim wątku i wszystko rychło zmierza do zamknięcia wątku w tym sezonie :roll:
Stasiu, ja już żyję wiosną i zakupowymi planami ;:131 mam nadzieję, że nie wypadnie mi nic nieoczekiwanego, co pochłonie moje finanse ;:204
Tulapku, ty to niezłe ziółko jesteś.. tak mi się coś wydaje po przeczytaniu twojego wątku..I doczytałam, że też masz konkretne plany zakupowe ;:183

czasem warto być coś ponad przeciętną..Venrosa, która ma lekko 2,5 m uchowała swoje pąki od niszczycielskiej mocy mrozu..Przynajmniej tak to z dołu wygląda :D

Obrazek

powojniczek, żebrający swym wzrostem o drugą szansę

Obrazek

tak to wygląda obecnie..żaaal

Obrazek

a tak było w kwietniu..ech..wiosno...

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ty mnie o zawał przyprawiłaś tymi tulipanami!!!
Bo mi moja paczka z tulipanami figla spłatała,i ze 120 chyba z 20 wsadziłem :roll:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co zrobiłeś z tą paczką?? Wiesz, 20 ze 120 szt to bilans straszny :shock:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poleciała do lasu :roll:
W każdym razie jakieś zwierzę się najadło...

A przez te Twoje tulipany przyśniła mi się nowa paczka ;:215
Daj więcej zdjęć,jak masz,to może wiosna się komuś przyśni ;:173
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Sabinko u mnie też przymroziło...chlip, chlip...chyba przyjdzie mi zamknąć wątek, bo nie ma co pokazywać :roll:
Nie chcę zimy, nie lubię zimy...ja chcę takie tulipany, jak twoje ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”