Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Oj ochłodziło się u mnie i to bardzo, teraz jest zaledwie 7 stopni i wieje zimny wiatr.
Popracowałam sobie w ogrodzie i lepiej się czuję. Posadziłam róże, z największym szacunkiem przy sadzeniu potraktowałam Grahama T.Jakiś sentyment mam do tej róży, chociaż nigdy u mnie nie zakwitła, bo zamordowałam na wiosnę jej poprzedniczkę. Może teraz się uda.
Usunęłam też cynie, chociaż czułam się nieswojo podczas tej operacji, gdyż one jeszcze kwitły, ale potrzebuję miejsca pod tulipany.....
No i grabiłam liście, grabiłam, grabiłam i wygrabiłam i zrobiło się ciemno. :D

Tulapku - Na szczęście Zuza pochłonięta pakowaniem walizki, zapomniała o charakteryzacji matki :D

Grażynko - Jak będzie make up to pokażę, bo dzisiaj Zuza ma inne zajęcia, na szczęście dla swojej zmęczonej matki. ;:196

Jadziu - To mnie masz po drodze do Trójmiasta ;:108 I już wiesz co zrobić ;:196

Aguś - Nasza trampolina jeszcze stoi. Ale już niedługo.Czas zwijać. Takie smutne miejsca zostają po basenie i trampolinie na zimę. :(

Karolka - Te jesienne barwy mnie zachwycają, kontrasty niesamowite. A róże, wiesz , ich nigdy za wiele. Muszę jeszcze dwie panny różane przesadzić i dość z różami na sezon. ;:196

Dorotko DTJ- Zabawa musi być, bo jak inaczej żyć :D

Ivonko - Wiem, że nie wpadałaś bo miałaś powody. Rozumiem ;:196 Ale cieszę się, że wpadłaś.

Dorotko - Dmuchałam i dmuchałam, doleciały? Powiem Ci kochana, że jak dzisiaj wkopywałam róże, to zobaczyłam jaka sucha jest moja ziemia. Zanim się dobrze nawilży, minie długi czas deszczowych dni. :(

Mati - Nie przesadzaj, widocznie Gabrysia wpadła Ci w oko :wink:

Violka - Pokaż proszę, moja sobie zobaczy i będzie większa zabawa jak matkę ucharakteryzuje ;:196
Zuza używa takich farbek do skóry.

Marysiu - Kij zawsze w pogotowiu, ale fakt, wichry ucichły. Do następnego starcia. Ja teraz idę od poniedziałku na tydzień urlopu, więc zdążą nabroić do mojego powrotu ;:196
Czołówka ;:333 dzisiaj znów zatęskniłam do jej posiadania. Mogę wyjść do ogrodu po 16, a o 18 już ciemno, i jak tu żyć, jak żyć ;:224

Na dobranoc moje obrażone storczyki, które prawie rok nie kwitły a teraz pokazały na co je stać

Obrazek
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Ok sama chciałaś- moja córka używa do tego tylko to co napisałam .. może będzie kiedyś charakteryzatorką

rany

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:202

31 października też idę na taką imprezę urodzinowo -hallowenową ..
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Violka - Jesteśmy pod wrażeniem. Gratulacje dla córki ;:215 ;:63 ;:63 Zdolności ma fantastyczne. Niech nie zmarnuje.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie wiem dlaczego, ale skojarzyło mi się ...zupa była za słona :;230 :;230
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Fajnie wszystko ale później płacz i lament włosów się nie da rozczesać .. buzia nie do domycia Ola krzyczy ...a ja mam problem i

dodatkową robotę .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu chmurki nie doleciały. Deszczu jak nie było tak nie ma :( i na razie się nie zanosi.
Moje róże muszą poczekać do soboty. Te dwie noce mają być u nas mroźne, więc poczekam z sadzeniem.
Córcia ma talent ;:108
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Storczyk piękny... on się nie obraził- on czekał na właściwy moment ;:196
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale zwały lisci ma :shock:
A Wioli charakteryzacja ;:224
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Fakt, chmurki do mazowieckiego nie doleciały, dalej susza i to jaka ;:oj .
Ja zrezygnowałam w tym roku z róż; kupię wiosną.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu storczyk cudnie Ci zakwitł, one tak mają, że zbierają się do kwitnienia jesienią i bardzo dobrze, bo latem nawet bym ich nie zauważyła. :D
Bardzo współczuję Ci suszy, u nas porządny deszcz już nie pamiętam kiedy padał, aż tu w czwartek jak zaczęła się ulewa, to woda z oczka do bagienka zaczęła się przelewać. :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani znad słonecznego, aczkolwiek zimnego nadmorskiego miasteczka :wit Wybraliśmy się na mały, weekendowy wypoczynek. Od poniedziałku zaczynam tygodniowy urlop, ale w tygodniu chciałabym poszaleć w ogrodzie, bo znów mi się plany namnożyły. Czy zdążę?? Chciałabym :D

Marysiu - ;:196

Violka - Ja to w życiu bywa....chwila przyjemności, a potem dramat :D
Ale fajnie wyszły te zabawy w zdobienie ciała. Moja córcia buzię otworzyła i zdecydowanie odpowiedziała: "to ściema...sama tego nie zrobiła". Zazdrość przeplatała się z podziwem. ;:196

Dorotko - Dmuchałam dość mocno, w końcu dotrą do Ciebie. Jakie róże posadzisz?? Pochwal się. Chyba ze u Ciebie znajdę, zaraz polecę.

Karolko - Moje storczyki w pracy kwitną cały rok, jak tylko przekwita jeden pęd, tworzy się kolejny. Ja myślę, że on tak jak mówisz czekał na ten moment, ale też ....zmieniłam mu spojrzenie na świat. Przestawiłam na wschodni parapet :D

Tulapku - Bo ja nie nadążam....jakie zwały liści? Nie umiem tego odnieść :?:

Aniu - Ja wiosną też dokupię róże ;:224 Zima przed nami, będziemy planować.

Tereniu - Deszcze potrzebne są. W tym roku skąpiło mi niebo tego napoju, ale mój M twierdzi, że za to nieg nam wynagrodzi
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś kliknęłam i poszło ....nie zdążyłam dokończyć Tereni, że to chodziło o śnieg :D

I jeszcze kilka fotek z cudnego spacerku. Tego mi było trzeba, teraz jestem człowiekiem szczęśliwym i dopieszczonym. A wisienką na torcie była wycieczka do Dobrzycy.... :D Pięknie było, jesień ma wiele zalet. Całe ogrody były dla mnie :D . Puściutko. Potem wsiąkłam w sklepie....tam jest raj ;:23

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zauroczona pięknotką, kupiłam ją sobie w pobliskim sklepie. A niedawno lamentowałam, że tak mi się podoba i jej nie mogę nigdzie znaleźć. Ha! Udało się.

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Kalikarpa super! Gratuluję zakupu! Ja nie odważyłabym się, bo nie wiedziałabym, gdzie posadzić :;230
Ale ciesz się! To pięknie wygląda w ogrodzie!

Morza zazdroszczę, bo uwielbiam je. Po kilku latach byłam na poczatku października na 2 dni i nawet nie miałam czasu naprawdę się rozkoszować ;:173 Pogoda była piękne i byli nawet plażujący ;:3
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Storczyk :D
A to coś to meduza?
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu wpadłam się przywitać :wit :wit
Życzę udanego urlopu ;:108 i dużo słoneczka ;:3 ;:3
Pięknotki też nigdzie nie mogę kupić a bardzo mi się podoba. ;:108 a więc cieszę się że Tobie się udało.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”