"Tygrysek","Kleksik"i in. MariiTeresy
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Od kwietnia dopiero uprawiam katleje, a kwitną max.ok. miesiąca,czyli w stosunku do falenopsisów krótko.Pierszą białą kupiłam na wystawie w kwietniu w Krakowie, a tę lila w LM późniejMamba pisze:Gratuluję:tan bezproblemowe kwitnienie od kwietnia to długo i to mnie przekonuje do zakupu tego cuda, jak tylko będzie okazja
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Jeszcze tak na marginesie dodam, że ten czerwony kolor czcionki zrobił na mnie niemiłe wrażenie .

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- MariaTeresa
Mambo, ciemnoczerwony tylko dlatego żeby się odróżniało od czarnego i niebieskiego (zielony jest zarezerwowany)i żeby nie było nieporozumień, bo widocznie niezbyt jasno się wyraziłam wcześniej, nie chciałam kolorem urazić
tylko żeby nie było przeoczone wyjaśnienie co do długości kwitnienia.Przepraszam

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- MariaTeresa
Rozumiem,że nie kwitną ale się rozrastają?Storczykowa pisze:Cattleya piękna. podobają mi się te storczyki, ale niestety nie chcą u mnie rosnąć. mam 3 (z podziału). kupiłam 1 już dawno temu i ani razu nie zakwitła, więc nie mam pojęcia, jaki ma kolor. teraz mam 3 bo tamtą podzieliłam.
Zobaczymy jak u mnie będzie, mam hybrydy,a nie gatunki czyste botanicznie, to chyba powinno być łatwiej...
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
też mam hybrydy, a przynajmniej tak myślę. nie mam pojęcia, jakie ma kwiaty, nigdy jej nie widziałam z kwiatami. kupiłam ją przekwitniętą. była w dobrym stanie, ładnie rozrośnięta, ale musiałam ją podzielić, bo już się nie mieściła w doniczce, a miała dość dużą. chyba będę musiała je (Cattleye) dać na wymianę za inne storczyki albo coś w tym stylu, bo szkoda, by się miały u mnie męczyć.MariaTeresa pisze:Rozumiem,że nie kwitną ale się rozrastają?Storczykowa pisze:Cattleya piękna. podobają mi się te storczyki, ale niestety nie chcą u mnie rosnąć. mam 3 (z podziału). kupiłam 1 już dawno temu i ani razu nie zakwitła, więc nie mam pojęcia, jaki ma kolor. teraz mam 3 bo tamtą podzieliłam.
Zobaczymy jak u mnie będzie, mam hybrydy,a nie gatunki czyste botanicznie, to chyba powinno być łatwiej...
- MariaTeresa
No cóż Dusiu pożyjemy zobaczymy jak z kwitniem katleji u mnie będzie w przyszłości
Beallara "Peggy Ruth Morning..
świeżo rozwinięty kwiat
colmanara "Masai red"

Miltoniopsis "Newton Falls"

Beallara "Peggy Ruth Morning..

świeżo rozwinięty kwiat

colmanara "Masai red"

Miltoniopsis "Newton Falls"

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mario Twereso ,same śliczności pokazujesz, aż kusi żeby poszerzyć swoją kolekcję ;:8
Wando, a kto powiedział, że musisz ograniczyć swoje marzenia
Nowe kwiatki można kupować wtedy gdy jest okazja i mozliwości, a jaśli wybór jest trudny można zrobić losowanie
Pomalutku, a dopniesz swego 
Wanda pisze:Pokazałaś takie śliczności, że już nie wiem, czy bardziej chcę Catleyę, czy Miltonopsis, czy białego Phalaenopsisa z malinową warżką. Co bym wybrała, gdy spotkała bym je w kwiaciarni w komplecie? Nie wiem. Jedno jest pewne, na 3 na raz emerytka nie może sobie pozwolić.
Wando, a kto powiedział, że musisz ograniczyć swoje marzenia