Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Ognik przepiękny ;:63 . U mnie wymarza, więc musi mi wystarczyć oglądanie w innych rejonach kraju ;:174 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu mnie właśnie chyciło mam taki męski katar i nic nie pomaga musi się wykichać i wy......ć :;230
Ostróżki u mnie też cieszą oko :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak,ostróżki takie to cuda ;:108
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

To nieźle... ostróżki stwierdziły, że jednak zakwitną przed zimą :wink: iście energetyczne widoki- zgadzam się ognik cudny- ja się jakoś do niego nie mogę przekonać- mam może jakiś felerny egzemplarz- co 2 rok przemarza do ziemi, na następy odbija i to się cyklicznie powtarza- a mam go od kilku ładnych lat... a wygląda tak samo, jak tuż po posadzeniu ;:223
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - ostróżki masz cudowne. One należą do moich ulubionych :heja
Miłej soboty :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Tak szybko robi się ciemno, że nie zdążyłam z wszystkimi zaplanowanymi pracami. Połowa warzywnika przekopana, w truskawkach wyczyszczone, jedna rabata też oczyszczona z przekwitłych i brzydko już wyglądających kwiatków. Powoli robi się pusto, kolory znikają. A że dzisiaj brak słońca, to i ponuro było i nijako.

Mati - Moje ogniki nie zmarzły :lol: Jak były młode to okryłam je stroiszem na zimę, ale tylko w pierwszym roku po posadzeniu.

Ewka - Żartujesz, róż nie można przyćmić ;:196

Aniu - U mnie też srogie zimy bywają, ale ogniki dają radę, nie mam z nimi problemów. A i ptaszki mają co jeść zimą.Te czerwone chyba są wrażliwsze. :wit

Marysiu - Ostróżki mnie miło zaskoczyły. Myślałam, że to letni kwiatek, a one właściwie z przerwami kwitną od lata. Kuruj się kochana. Smarkata jesteś :wink: ;:196

Tulapku - O tej porze, jak kolory zanikają w ogrodzie, takie cudo w intensywnym kolorze niebieskim to naprawdę cudo jest. :wit

Karolka - Może faktycznie egzemplarz trafił Ci się wybrakowany, bo moje ogniki tylko podczas pierwszej zimy okryłam, potem już nie. Dają sobie świetnie radę. Nic z nimi nie robię. Bardzo je lubię, może dlatego się odwdzięczają. Latem są obsypane białym kwieciem, a jesienią ognistymi kuleczkami. Może spróbuj z innym ognikiem? :uszy

Jadziu - Ja też bardzo lubię ostróżki, zwłaszcza moje, które wyhodowałam od nasionka. Innych kolorów jeszcze muszę poszukać. ;:108

Zawsze muszę mieć kwiaty w domu i...w pracy. Nie wyobrażam sobie mojego najbliższego otoczenia bez kwiatów. Nawet zimą staram się, żeby wazon nie był pusty.

Obrazek

a te Marcinki dostałam jako bukiet, nie mam ich w ogrodzie, a są śliczne

Obrazek

Miłego wieczoru sobotniego dla wszystkich.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinki śliczne ;:108
Miłego,miłego ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To te marcinki do których była załączona nalewka :?: a róże Twoje? śliczne i w dobrej kondycji. Moje niestety mają zbrązowiałe pączki ;:222 smarkata, ale nie smarkula :heja
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Jakie ładne bukiety... w ogrodzie już u mnie pustki... coś tam jeszcze zostało, ale w porównaniu z tym co było... ;:219 wiec Cię rozumiem... tak smutno- jesień ;:222
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Małgosiu doskonale Cię rozumiem , ja też staram się zawsze mieć jakiś bukiet w domu i pracy , jeśli nie cięty to przynajmniej coś kwitnącego w doniczce , jest jednak ze mną duży kłopot w tej kwestii bo ja nigdy nie wycinam nic z ogrodu , no nie potrafię i koniec ;:223 Misio się złości że targam kwiaty ze sklepu kiedy można by wyciąć z ogrodu ale ja nie i już , ;:124 nic nie pomaga ;:185
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pięknie witam w piękną i słoneczną niedzielę :wit

Tulapku - Dziękuję :wit

Marysiu - Tak Marcinki były dołączonej do zielonej nalewki. Muszę koniecznie poprosić o kawałek z korzonkami, bo są naprawdę śliczne.Katar przeszedł? Róże moje.Od kiedy mam ogród, kwiaty kupuję tylko zimą. ;:196

Karolka - Jesień też kolorowa, tylko szkoda że nasze kwiatki poszły spać... ;:196

Monia - Ja właśnie robię bukiety do domu z kwiatów ogrodowych. Moich własnych. Lubię mieć wokoło kolor ;:108

Betinko - No nie wiem jak Ty to zrobiłaś, że przeoczyłaś. :D

Obudziło mnie dzisiaj słoneczko. Dosłownie, bo spałam sobie długo.Wychodzę na dwór a tu takie widoczki

Obrazek

a na tarasie spotkałam takie oto rudości wszelakie :D

Obrazek

i w pidżamce pospacerowałam i porobiłam kilka fotek ze skąpanego słońcem październikowego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oczywiście podczas spaceru towarzystwo miałam zapewnione, tutaj przerwa na małą pogawędkę

Obrazek

rzut oka na wczorajsze dzieło moich rąk, jeszcze została mi druga połowa do przekopania

Obrazek

i idziemy dalej

Obrazek

łuk czerwienieje coraz bardziej

Obrazek

a róże jak to róże ....kwitną i są coraz piękniejsze, nawet mszyce się pojawiły :evil:

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

U mnie też mszyce ;:14 twoje rudości cudne ;:138
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mszyc się nie pozbędziesz ;:145
Choinki super,jakbym przez moje okno patrzał ;:215
No ale kot :;230
Kochany ;:167
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - kocham takie rudości.Zreszta to moja ulubiona tonacja kolorów jesieni ;:138
Posiedziałabym trochę na tej ławeczce pod sosnami.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu przeszedł do następnego etapu :;230 katar oczywiście. A ja dzisiaj w ogrodzie większą część dnia ;:50
Szykuj miejsce pod milin i budleje ;:215 Rudzielec do wygłaskania ale strasznie urósł ...jak ta dyńka ;:306
Skopanych grządek zazdroszczę ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”