Jesień to zdecydowanie moje kolory. Uwielbiam wszystkie odcienie pomarańczy, rudości, żółci, czerwieni. Codziennie staje przy oknie i oglądam spektakl jaki oferują mi zmieniające kolory się liści, mgły, poranne przymrozki i zmieniające się światło. To czas w którym niewiele robię w ogródku. Jest teraz zupełnie naturalny, wolny, piękny
W naszym kręgu basenowo-ogniskowo-karmnikowym M ustawił już karmnik. Oj, to przypomina już o nadchodzącej zimie.
Rankami i wieczorami nad naszą doliną unoszą się mgły tworząc klimat niczym z horroru.
No i poranne przymrozki to już u nas codzienność.
No ale czas zająć się miłymi gośćmi, moje odpowiedzi mocno spóźnione, ale lepiej późno niż wcale.
Maska No właśnie te jesienne kompozycje pełne przenikające się moich ulubionych kolorów bardzo mi się podobają.
elam Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Twoja piękna hortensja dębolistna i rabata-rzeka nie tylko mi wpadła w oko.
U mnie zachwycam się odmianą
krzewuszki variegata- nie zgubiła ona dotąd liści jak inne. Jest odmianą która dodaje uroku przez cały rok.
fiskomp O tak mama ma piękne kompozycję, mam to szczęście poznawać dzięki Niej urok wielu roślin "na żywo", jeśli któraś mi się spodoba następnym razem już podzielona czeka na mnie. Czasami muszę uważać, by za głośno się nie zachwycać
Madziagos Na Twoje pytanie mama już udzieliła odpowiedzi. Ja dopiero wiosną będę mogła napisać czy odszczepka od mamy dębolistnej u mnie przezimowała.
Boggi Witam, zapraszam rozglądaj się do woli.
Marzena77 Nie tylko maczek mi zakwitł tej jesieni, własnie zaczyna ponowne kwitnienie liliowiec no i kwitną cały czas róże.
Krysiu, Asma, Sweety Dzięki za odwiedziny już lecę z rewizytą, dawno TU nie zaglądałam czas nadrobić zaległości.
Edytko1 Moje hortensje już też brązowe, a że u mnie dużo później wszystko zaczyna kwitnąć to i najpóźniej przekwita. Dobre i to.
Izuniu Twoje astry dodają kolorku przy ogrodzeniu.

O wspólnej wycieczce rowerowe z Wami marzę, może po zimie kupimy w końcu 2 rower, a Wy stracicie trochę kondycji i nie będziemy tak bardzo od Was odstawać.
Ciemno - spektakl za oknem niemożliwy do podziwiania lecę więc do Waszych ogródków zobaczyć co jesień u Was zmalowała.