Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Piękne te skrętniki ja zawsze miałam dużo fiołków ale zaczęły mi ginąć i zrezygnowałam
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Asiu dwa skrętniki to może być...początek poważnej choroby :D zwłaszcza jak zagląda się do Kasi ,która mnie całkiem skutecznie nimi zaraziła . U mnie też pierwszy był zwykły biały...cudne zwiewne chmurki kwiatów na delikatnych łodyżkach ;:167 Z tych ,które mam teraz najbardziej podobają mi się takie z drapieżnym wzorkiem na dolnych płatkach ,jak pola właśnie
Obrazek
Beciu ,no staram się być cierpliwa,ale czasami mam wrażenie ,że te roślinki na których zależy mi najbardziej to stoją w miejscu i wcale się nie rozrastają :( W tym roku odpuściłam sobie nowe cebulki,poza starymi babciowymi tulipanami ,które dostałam od Janusza Drozda :D mam tyle bylin ,że wykopywanie tulipanów stało się nierealne i troszkę się martwię ,że z roku na rok będą rosły coraz słabsze.Muszę przemyśleć swoje nasadzenia,bo nie wyobrażam sobie wiosny bez cebulowych ;:219
Aniu parapety mam zapchane to fakt ,ale skrętniki bynajmniej u mnie nie dominują ,jeśli chodzi o doniczkowe to nie mam takiej jednej miłości .Teraz kiedy w ogrodzie coraz mniej kwitnie odczuwam ogromną potrzebę posiadania kwiatów w domu
Obrazek
Tego storczyka dostałam od dzieci na dzień matki w ubiegłym roku ,a potem pojawiły się następne ;:224 bardzo jestem ciekawa tych twoich karłowatych floksów...och jak ja lubię to czekanie na pierwszy kwiatek nowych nabytków ;:oj
Kasiu zawstydzasz mnie :oops: Ja też jestem bardzo ,bardzo zadowolona z naszej wymianki i cieszę się że ty się cieszysz ;:196 Trzymam kciuki za pawie ;:215
Obrazek Obrazek
Lawendy już co prawda nie tak obficie ,ale kwitną
Sabinko kochana ;:168 ze względu na podlewanie to storczyki są wysoko na liście moich ulubieńców ;:306 Jeśli chodzi o domowe to ja czasami stawiam wszystko na głowie ;:219 nakupiłam storczyków z przecenek ,po kwitnieniu,róznych nieboraków po przejściach i dopiero póżniej zaczełam szukać informacji jak to to hodować,żeby nie uśmiercić ;:131 tak ,że na razie to na parapetach mam głównie zieloną sałatę,ale pojawiają się pierwsze pędziki i nadzieja na troszkę kolorków w zimie :D
Marzenko ,a ja właśnie zaczełam moją przygodę z fiołeczkami dzięki sadzonkom od Renatki Gardenia,na kwitnienie muszę jeszcze trochę poczekać,ale jak zaglądam do dziewczyn ,które hodują fiołki to nie mogę się napatrzeć na te cuda falbaniaste i kolorowe ;:167 tak ,że trzymaj za mnie kciuki jak przetrwają zimę to pewni ich u mnie przybędzie ;:131 Porażki zawsze zniechęcają ,ja rok temu uśmierciłam kilka hoyek nadmiarem podlewania i chyba właśnie to powstrzymało u mnie hoyozę...ale i tak kilka nowych przybyło...ciężko jest być twardym ;:223
Obrazek
Troszkę błękitu z jesiennego już ogrodu i basenik ,którego Kuba nie pozwala sprzątnąć,cóż zrobić ...nie tylko mnie jest szkoda lata :roll:
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne ostróżki .ja fiołków miałam ok 40 i większość były odmianowe .Z tych co przetrwały sprzedałam na alle było dużo ciekawych odmian .Jedna osoba miała ok 400 odmian także jest w czym wybierać
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Beatko, przyszłam z rewizytą, ale nie mogłam się wpisać, bo zazdrosny dwulatek drze się, jak tylko dotykam palcami klawiatury. Uważa to za haniebne marnowanie czasu, w którym mogłabym narysować z pięć traktorów :roll: . Dobrze, że kombajnu sobie nie zażyczył, bo musiałabym się dokształcić :lol: .

Cudowne masz liliowce. Bardzo podobają mi się takie ciemne, ale w tym roku zaczęłam od różowych. Tade k śmiał się chyba z mojego kryterium, ale nie potrafiłam wybrać tylko 10. Jak to określasz pierwszy głód zaspokojony...

Przeszłam zaledwie 18 stron, więc lecę dalej...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Beatko, czytałam twoje wpisy na temat, fiołków, skrętników i storczyków. Też próbuję swoich sił w uprawie dwóch pierwszych. Masz rację, że jak się ogląda kolorki i falbanki fiołków, to od razu chce się je mieć. Dopiero się uczę "obslugiwać" fiołki i skrętniki. Twoja kwitnąca Pola jest cuuudowna a na kwitnienia fiołków będę czekała z niecierpliwością. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Beatko, na wiosnę mam w zamiarze podesłać Ci kilka kolejnych sadzonek skrętników, bo sporo listków mam nasadzonych.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko lawenda biała ;:333 kolekcje skrętniaków masz zarąbistą.Moje ostróżki bardzo kiepsko zakwitły ponownie .Susza ,chociaż pogoda jak na porę piękna ;:215 cieplutko ,az się chce ogród porządkować.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak ciężko się pisze gdy w ogrodzie coraz mniej kolorów :( Złapałam jesiennego doła i znów czuję się rozczarowana ,tym ,że nie udało mi się zrealizować wszystkich planów...praca i codzienne domowe obowiązki zajmują mi tyle czasu ,że na ogród zostaje go bardzo nie wiele :cry: Wędruję więc po waszych wątkach a swój omijam szerokim łukiem :?
Marzenko wiem ,że fiołeczki łatwe nie są ,mam dopiero kilka i dopiero czekam na pierwsze kwitnienia,ale wiem też ,że jak mi się z nimi uda ...to zaczną przybywać w lawinowym tempie :D
Aniu z wiem jak absorbujący potrafi być maluch,ale to takie słodziaki ;:167 i wierz mi rosną zdecydowanie za szybko :wink: Jak ja się uśmiałam z tego twojego określenia "sprawiedliwy jeździec Apokalipsy " :;230 Mój Kubuś co prawda głosi wszem i wobec ,że kwiatki mamy są śliczne i nie wolno ich niszczyć ,ale jakoś tak nie chcący ciągle stają mu na drodze :D no i uwielbia bawić się znacznikami ,a mama ma potem małą zagwozdkę czy aby na pewno to ta odmiana ,czy inna ;:219 Ja w tym roku wybierałam liliowce na zasadzie ,niech będą różne kolorki :D ...bo jakoś tak się zażółciłam :oops:
Kasia ;:167 ja też mam plany co do ciebie ...tylko czekam ,czy złapiesz bakcyla liliowcowego,a wtedy ....to już stałe źródło zaopatrzenia masz ;:306
Grażynko no to jest nas dwie początkujące :D Zyczę tobie i sobie samych sukcesów skrętnikowo fiołkowych ;:oj Jakoś trzeba tą zimę przeżyć!
Wiesiu u mnie też susza stulecia ,po raz pierwszy zdarzyło mi się podlewać rabaty w październiku :? ale już nie mogłam patrzeć jak te moje roślinki podsychają i to wcale nie jesiennie tylko z braku wody!Ja nie cierpię jesiennych porządków,wiem ,że są konieczne ,ale to nie to samo co wiosenny optymizm i szykowanie się na nowe kwitnienia ;:145
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
A teraz mówię sobie-mądra dziewczynka...posadziła chryzantemy...a w przyszłym roku ,będzie jeszcze mądrzejsza i dokupi ich więcej ;:306
Ostatnie zbiory pomidorków i klęska urodzaju,czyli chili :D
Obrazek Obrazek
I na pocieszenie Crystal Pinot -zdjęcie z 15 października
Obrazek
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beata, dlaczego narzekasz ? Kolorów masz jeszcze zupełnie sporo.
A z tym czasem, albo z jego brakiem masz sporo racji. I mnie się nie udało zrealizować tego co sobie zamierzyłam. Gorzej, że tak jest co roku ;:224 Tobie przeszkadza młodość, mnie starość ;:306 Cieszmy się tym co mamy, za chwilę wiosna :;230
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka jaka młodość :D te cyferki w nicku to rok mojego urodzenia :D ja tylko dziecko najmłodsze mam małe ;:306 najstarsza właśnie zaczęła studia a mój czternastoletni syn śmieje się ,że gdyby nie Kubuś to byłabym najniższa w domu :D Nie narzekam ,ale troszkę mniej już energii :?
Podziwiałam twoje Heptacodium,mój krzaczek to tegoroczny zakup więc kwiatków niet,ale jak patrzę u ciebie to cieszę się ,że go posadziłam ,mało jest krzewów kwitnących jesienią ;:333
Obrazek
Tojad praktycznie już bez liści ale nadal dzielnie trwa na posterunku :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Beatko, moje Młode to słodziaki, wiadomo ;:226 , ale ich temperamentu wystarczyłoby dla czwórki ;:7 , a gadulstwa dla szóstki dzieciaków ;:173 . Już widzę, po czteroletniej Helence, że dzieci szybko "dorośleją", zwłaszcza kiedy idą do przedszkola.
Faktycznie, chryzantemy całe lato może troszkę zawadzają, zajmują miejsce zwykłe zielone krzaczorki, ale jesienią nic się z nimi nie równa. Zerknij do mojego wątku, tam są zdjęcia chryzantem, które wiosną będę dzielić. Niektóre nowy dom uratuje przed kompostem, więc jeżeli któreś wpadną Ci w oko, to przypomnij się wiosną.
Twój liliowiec kwitnie w październiku ;:138 i to nie jakiś anemiczny, pojedynczy kwiatuszek, tylko cały pęd :!:
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Masz tych kolorków dużo , w przeciwieństwie do mnie . :lol:

Większość z nas nie ma czasu ale trzeba jakoś działać . :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Widzę ze też dopadły Cię skrętniki. ;:oj śliczne.Storczyk cudowny i widać dzieci dały go z wielkiego serduszka, cudnie kwitnie.Ogrodowe widoczki śliczne i jak kolorowo. ;:138
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, powinnaś zmienić nazwę wątku, trzy rabatki to zdecydowanie ogród i to jaki! ;:oj
Co do małych psotników w ogrodzie, "jeźdźców Apokalipsy" ;:306 i im podobnych..cóż..mój już nie taki mały, bo pełnoletni, a wykosił mi razem z trawą obsypaną pąkami kobeę, jeszcze był zdziwiony, że mamusia wyszła z siebie i stanęła obok ;:161 ;:198
Doskonale znam walkę z niedoczasem, gdyby tak dało się dobę rozciągnąć, a mnie sklonować.. chociaż ;:131 .. nie wiem, czy świat byłby w stanie udźwignąć więcej niż jeden taki egzemplarz ;:191
Wyczekuj listonosza kochana ;:168
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

A ja podziwiam papryczkę chili. Mi w tym roku nie udała się ani jedna. Za późno wysiałam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”