Ogród Ignis05 część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ignis05 część 6

Post »

Krysiu przepięknie wygląda Twój ogród w jesiennej szacie, złociste brzozy królują nad wszystkim i wyglądają niesamowicie ;:167
Takie piękne cieplutkie, słoneczne dni, pozwalają nam się cieszyć tymi wspaniałymi widokami....oby pogoda utrzymała się jak najdłużej :D
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Newada mnie urzekła ,a że w ogródku kościołowym wylądowała nie tak dawno więc tym bardziej się cieszę :tan Jest śliczna ;:333
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Właśnie takich astrów szukałam i znalazłam :) śliczne Ale ty masz jeszcze piękne roże, no i przepięknie przebarwiają się drzewa, Ty masz sporą działkę to mogą być , ja mam głownie kwiaty. No ale kotek bije wszystko na głowę, uwielbiam takie zwierzaki ;:138 karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witam ;:7
Chyba powinnam częściej pisać o braku deszczu, bo już następnego dnia po moim ostatnim wpisie zaczęło siąpić. :;230
Dzisiaj to już nawet całkiem dobrze popadało. Nowych zdjęć nie mam , ale te poniżej robione były w ciągu kolejnych dni października. Widać , jak ogród stroi się w kolory jesieni. I chociaż jest pięknie, to .... szkoda lata ....
;:145 .

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorotko ;:196 mam nadzieję, że teraz też już masz wodę z chmurek. Pomyśl o założeniu sobie linii kroplującej do podlewania swoich róż. Nie jest to zbyt wysoki koszt i można zrobić to we własnym zakresie. Woda z takiej linii kapie pod korzenie roślin. Wystarczy puścić takie podlewanie na godzinę lub dwie przynajmniej co drugi dzień, kiedy jest susza.

Jagódko ;:196 śliczna słoneczna pogoda na chwilę , miejmy nadzieję, gdzieś znikła ale przynajmniej teraz deszcz podlewa nam ogródki. :tan My możemy spokojnie zająć się innymi przyjemnościami. :lol:
Wyobraź sobie, ze podczas porządkowania rabat oberwałam niechcący ostatni pęd mojej Avalon. ;:14 ;:145
Nie wiem, czy odbije od korzenia. Miejsce, gdzie rośnie zaznaczyłam okręgiem z kamyków, żeby tam przypadkiem czegoś nie posadzić. ;:223 Na dodatek w F teraz jej nie oferują. Może będzie na wiosnę ?

Iza :) Nevada, chociaż kwitnie na biało, bardzo pasuje mi do Twojego ogrodu.
To naprawdę wspaniała róża. Praktycznie kwitła u mnie cały sezon : na początku obficie, później wydawała pojedyncze
kwiaty a teraz znowu powtarza dość obficie ukwiecona. Dokupiłam sobie jeszcze Margaret Hilling, taką różowo kwitnącą wersję Nevady.

Agnieszko :) niestety , ta piękna słoneczna pogoda ustąpiła miejsca zachmurzonej i deszczowej aurze.
Jednak mnie to bardzo cieszy, bo już było naprawdę sucho. Na szczęście jest dość ciepło.

Asiu ;:196 Nevada , jak już się dobrze zadomowi to będziesz z niej naprawdę zadowolona.
To jest nie tylko piękna ale też i bezproblemowa róża.

Karolinko :) działka moja ma około 1000 metrów kwadratowych. Chyba przez te brzozy i trochę trawnika wygląda na zdjęciach na nieco większą. Ty masz za to róże obrastające stare jabłonie, co z kolei u mnie budzi wielki zachwyt.
Z większych drzew mam dwie czereśnie, ale nie wyobrażam sobie wybierania owoców spośród kolczastych gałęzi. :;230
Tylko na wiśni japońskiej Kanzan puściłam różę Paul's Himalyayan Musk. Jak wiśnia przekwita zaczyna kwitnąć róża. Ale na właściwy efekt pewnie jeszcze poczekam jakiś czas. :lol:

:wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Krysiu teraz wieczorem trochę pokropiło, ale to wszystko mało...może jutro trochę więcej spadnie deszczu. U mnie żeby dobrze podlało to musiałby padać co najmniej przez tydzień.
O linii kroplującej pomyślimy z eMem na wiosnę. To bardzo dobre rozwiązanie szczególnie, że u nas piaszczysta gleba i niedobór wody prawie zawsze :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękne kolory Krysiu. ;:215
W ogóle to u Ciebie jesień w najlepszym wydaniu.
Aż oczu nie można oderwać.
U mnie znowu lało. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A u mnie nadal straszliwa susza. Linia już nie wystarcza. Zamierzam jeszcze dokupić kilka metrów i dodać w niektórych miejscach, bo pozostają poza zasięgiem.
Mimo suszy masz Krysiu zieloniutki trawnik, a poza tym tak wysprzątany, że aż mi wstyd, jak na swój spoglądam.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aż sobie wspomniałam wizytę na targach i zrobiło mi się żal, że nie mogłam wybrać się z Wami po trawy. Może w maju się uda (już zaczęłam oszczędzać :D).
Kotka niesamowita :D Nie mam pojęcia, jak koty to robią, że każdy zawsze wygląda ozdobnie.
U mnie padało dwa dni temu, teraz siąpi. Sadziłam dziś cebulki-niby nie padało, ale polar na plecach mi przemókł :? W zasadzie się cieszę, bo susza okropna, ale niech już pada jak należy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

ewamaj66 pisze: jak koty to robią, że każdy zawsze wygląda ozdobnie.
Cudowne określenie!
Właśnie miałam zauważyć, jak wielką ozdobą Twojego ogrodu Krysiu jest kociczka Misia. Siedzi z niebywałym wdziękiem, jest po prostu piękna.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Jesień w Twoim ogródku musi wyglądać pięknie, masz już takie duże drzewa i krzewy, że ich konary z jesiennymi liścimi tworzą piękne plamy. U Ciebie zresztą o każdej porze roku jest pięknie.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Minął kolejny tydzień. :)
Po kilku dniach z niewielkimi opadami deszczu weekend przywitał nas znowu z piękną pogodą.
Wprawdzie w sobotę temperatura spadła poniżej 10-u stopni ale w niedzielę znowu - słońce i ciepło.

Obrazek

Niestety , już nie było co dłużej czekać - pompa i filtr z oczka powędrowały już z oczka do przechowalni.
Podobnie lampki solarne, które nocami już tylko migały zamiast świecić.
Rabaty poczyszczone z brzydkich liści i badyli i znowu kilka worków czeka na wywiezienie.
Mam tylko nadzieję , że moja firma od wywożenia śmieci nie zawiedzie. :roll:

Dorotko :) przez ten ostatni tydzień sytuacja wodna w ogrodzie nieco się poprawiła i nie musiałam
lać wody z kranu. Mam nadzieję , że u Ciebie było podobnie.

Obrazek

Grażko :) na pocieszenie pomyśl, że nowy sezon znowu zacznie się u Ciebie najszybciej w Polsce.
Teraz w ogrodzie już końcówka sezonu. Nawet jak coś kwitnie to tylko pojedyncze i wyblakłe kwiatki.
Liście drzew i bylin już żółkną i brzydną i nadają się tylko do zgrabienia.

Obrazek

Wandziu :D rzeczywiście na koniec sezonu mogę pokazywać zielony trawnik.
Ale wcześniej tak zielono nie było. :lol:

Obrazek

CDN.....
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia ;:196 miły , dawno nie widziany gościu, mam nadzieję, że otworzysz znowu swój wątek
i zaczniesz prezentować swoje róże i kotki. ;:138 ;:138 ;:138
W tym roku susza dała się nam mocno w kości.
Ten ostatni tydzień padało ale te deszcze też nie były zachwycające.
Tyle tylko, że już nie ma upałów i ta wilgoć pozostaje w ogrodzie.
Zbieraj kasę , zbieraj a w maju może znowu się spotkamy na zakupach. :tan

Obrazek

Lisico :) Misia, cała w skowronkach na tyle komplementów, nawet chętniej pozuje do zdjęć.
A te dedykuję Tobie. :uszy
Obrazek Obrazek

Alu ;:196 nie wiem dlaczego , ale Twoje słowa mają tę moc, ze popychają mnie do jeszcze większej dbałości o mój ogród. Zupełnie, jakbym chciała, by mój ogród zasługiwał na takie pochwały. Tym bardziej cieszy mnie fakt, że mogę Tobie zadedykować teraz kwitnące te róże. :D
Obrazek Obrazek

A przy okazji, udało mi się upolować na zdjęciach takiego ptaszka, czy ktoś wie, co to za jeden ?

Obrazek

Obrazek

e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Krysiu - wpadły mi w oko Twoje urocze alejki między rabatami ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jesienny ogród nadal wygląda bardzo atrakcyjnie :D mA kicia jak zawsze zajęła moje ulubione miejsce. Z fontanną wstrzymałam się do przyszłego tygodnia, ale wówczas już na bank muszę wylać z niej wodę. Choć za nic nie wiem, jak to zrobię ;:224 To będzie mój pierwszy raz :;230
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Cudny kot, piękne zdjęcia ptaków :!: pięknie i kolorowo. No i dobry pomysł z różą na wiśni, mam ich kilka i może pomałpuję . Tylko moje wiśnie mają cienki pień , ciekawe czy poradzą sobie--ale to jest pomysł :) pozdrawiam karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”