Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Aniu przyszłam nacieszyć oczy kolorami jesieni i się nie zawiodłam ;:138
Widzę niebieskiego marcinka i aż oniemiałam ;:oj ....boski ;:170
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Wiesz Aniu,ostatnio faktycznie ledwo się wyrabiam :roll: Jeszcze tyle chce przed zimą zrobić a coraz krótszy dzień nie ułatwia sprawy.Za to jak widno robię na podwórzu,a jak już ciemno nadrabiam w pracach domowych.I tak wkoło Macieju ;:219

Igła świerkowa uczepiona na nitce pająka ;:215 To musiała być świetna zabawa ;:306
A kopacze cudowni ;:167

Śliczne marcinki i chryzantemy ;:333 Aniu każda ta chryzantemowa kępka to jedna roślinka? One się tak rozrastają ?

U siebie też chce dużo śmiałych kolorów,ale ponieważ sadzę totalnie bez ładu i składu to trochę obawiam się efektu swojej pracy.Żeby aż nadto pstrokato nie wyszło :roll:
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Kwiaty jesieni cudowne, znasz nazwy tych chryzantem?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

pulpa oczywiscie masz rację ;:172 W tym roku to już zaciskam zęby i walę się młotkiem w głowę,żeby sobie wybić kolejne zakupy ;:124 I tak już musiałam dorobić 1 rabatę nadplanową,bo się obśliniłam na widok róż u Wioli ;:306 Miejsca to by tak szybko nie zabrakło,tylko kto to wszystko potem obrobi?... Nie wspominając o rozrastaniu się roślinek...Ale to tak strasznie trudno się powstrzymać ;:224 :wink: a te wszystkie cudne roślinki na wyciągnięcie klawiatury...
A zawilce oczywiście przykryję,dzięki ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

anym- toż u Ciebie więcej kolorów niż u mnie, ale dziękuję ;:168 . A niebieski lubimy obie, oj lubimy :D . Widać u Ciebie w ogrodzie. Ja muszę jeszcze podgapić trochę na niebiesko kwitnących roślin. Toż ja nawet niebieskiej ostróżki nie mam :oops: .

AmeliaL - ja Cię 'widzę' cały czas przy pracy , cały czas w ruchu i ... jestem pełna uznania ;:180 . Myślę, że lubisz pracować, ale też trzeba znaleźć chwilę dla siebie. Chociażby po to, żeby w spokoju pomyśleć ;:131 . Nie wiem, na ile ogród jest dla Ciebie odskocznią. Piszesz, że może być pstrokato. Nie szkodzi; czas na 'ułożony' ogródek też nadejdzie. Na razie sadź i ciesz się, że rośnie i kwitnie. Ja tak to odbieram. Cały 'dowcip' właśnie polega na tym, że stajemy nad rabatą i kombinujemy, gdzie, co poprzesadzać ;:306 .
Te chryzantemy, które pokazuję, w nazwie mają dodatkowo słowo 'samokrzewiące'. Sadzi się wiosną taką 12cm roślinkę, prawie, jak patyczek, a po kilku miesiącach wyrasta nam taka kula kwiatowa ;:oj . Poza podlewaniem, nie robiłam nic. W dołki przy sadzeniu nasypałam tylko dobrej ziemi i wszystko ;:173 . Trochę przerosły moje wyobrażenie, bo zasłoniły zupełnie żurawki, ale wiosną pomyślimy, gdzie część przenieść :;230 . A, dokąd pamiętam - nie wycina się ich na zimę, jak zakończą kwitnienie, dopiero wiosną, gdy pokażą się nowe odrosty. Pytałam 'u źródła' :) . Ja mam zamiar wokół nich posadzić tulipany. Zobaczymy, jak to skoreluje się czasowo ;:219 .

clem3- co z tego, że mam rację, jak sama chętnie poszłabym do sklepu i nakupowała nowych roślinek ;:223 . Czcze gadanie ;:14 . Jak czytam i słyszę o różach, to mi się płakać, chce, bo ja je uwielbiam, ale nie mogę mieć wszystkich ;:145 . I to by było na tyle o ograniczaniu zakupów ogrodowych ;:306 .

Obrazek
pokazywałam pojedyńczo; teraz razem
Obrazek
tegoroczna sadzonka jarzmianki
Obrazek
"niedobitek" :D
Obrazek
nawet dereń kousa 'złapał' kolor
Obrazek

-- 14 paź 2014, o 12:49 --

Margaret2014 - wybacz, że nie od razu odpowiadam :oops: - mam gdzieś nazwy tych chryzantem; w wolnym casie spróbuję to 'posklejać' :wink: .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale śliczny niedobitek ;:167 a dereń piękny ;:108 ile ma lat ?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Niebieski kolorek na kwiatach to i ja lubię. No niestety tak to już jest,że dobre rady najlepiej daje się innym,samemu niekoniecznie słuchając własnych ;:306 Na wiosnę siostra (to od niej zaraziłam się zielskomaniactwem :wink: ) wspomniała o różach,a ja jej na to "w róże to się już nie pchaj,bo będzie po nas" i co? Do września wytrzymałam z tą moją mądrością ;:306
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

niedobitka rozdobitkować trzeba ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dzisiaj doszłyśmy z moja sąsiadką działkową, która też lubi mieć wszystkie rośliny u siebie , że koniec, null wszelkich zakupów roślinnych...Boli nas to i owo i czas odpuścić i odpocząć...Ona trochę młodsza ode mnie... ;:224 Jeszcze młodsze sąsiadki polikwidowały znacznie swoje rośliny..Pracują wydajnie u siebie na działkach nadal...co one tam tyle robią...nie śmiem zaglądać ale jak zajrzę to widzę gołą glebę..chyba odchwaszczają... ;:7 Ja nareszcie wsadziłam w glebę wszystkie moje pojemniki z cebulami ...nie kupię ani jednej więcej...mam ich serdecznie dość!!! ;:124
Tyle cebul to głupota... ;:7 ale nazbierało się...miałam je wyrzucić?? Czekam na ich samozagładę...Będzie mi lżej!!!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Niebieski marcinek niesamowity ;:333 I podziwiam te chryzki samokrzewiące. I już wiem jaki błąd popełniłam w moich tych co w górę poszły i mają 2 kwiatki. Nie szczypałam im czubków ;:185 Jak przezimują to poprawię się w pielęgnacji. Gdzie kupowałaś te samokrzewiące?
A co do muru...chyba posadzę te jasne drobne , co zostawiają owoce.I czas pokaże jak się potoczy ....Ile ja już się naprzesadzałam roślin, które pierwotnie źle posadziłam. A ile jeszcze takich błędów przede mną..... :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

mati1999 -dereń kousa ma jakieś 15 lat ;:131 .

clem3 - myślę, że lepiej od razu się poddać i nie tracić energii na próby powstrzymywania się od zakupów :;230 .

Tulap- niedobitek sam się rozdobitkuje na wiosnę, jak zacznie rosnąć :lol: .

marpa - Maryniu - rozbawiłaś mnie tym tekstem - prawie Ci uwierzyłam ;:168 . Zgodzę się z jednym: w tym sezonie faktycznie możesz już nic nie kupić, bo nie wiadomo, jak szybko może się ochłodzić, ale w przyszłym? ;:185 .
Wiesz, ja przez długie lata nie wierzyłam, że ludzie potrafią świetnie 'markować' pracę ;:224 . A okazuje się , że potrafią i to przekonująco.

PEPSI- kiedy dla mnie takie 'przymierzanie' roślin do określonego miejsca lub później zmiana aranżacji, to cała radocha. Myślę, że właśnie o to chodzi. Założenia z drzew trzeba przemyśleć - reszta to pionki na szachownicy.
Chryzantemy te zwykłe, też mi poszły 'habaziowato', bo zapomniałam o tym podcinaniu, a do tego jeszcze w półcieniu ;:161 . Cóż, może w przyszłym roku będą ładniejsze ;:185 . Adres na samokrzewiące podeślę później ,bo muszę 'pogrzebać' w swoich notatkach, a ostatnie grzebanie, skończyło się tym, że cały 'misternie' :;230 ułożony tekst, poszedł w komin ;:192 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu ta kolorowa rabata na 44 str. ;:138 Też lubię kolory.
Z tyłu na tej rabacie rosną marcinki takie wysokie w ciemnoróżowym kolorze? Czy może coś pomyliłam?
Niebieskie też są ;:333
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit Przepiękny masz widok z okna ;:oj
Gazanie jak najbardziej przy słonecznym lecie spisują się super
Żelazna żurawka śliczna.Phlox Light Blue Flame piękniutki
Twoi kopacze fajni.Chryzantemy pięknie zaczęły kwitnąć :)
Różyczka Compassion pięknie zakwitła ;:210
Twoja stała rabata przepiękna i kolorowa
Floksy ślicznie się nie dają i pięknie kwitną :wink:
Kwiaty jesieni przepiękne. Jeżówka piękna i śliczna
Tegoroczna sadzonka jarzmianki piękna
Niedobitek jeżówka przepiękna :D Dereń kousa piękny złapał kolor
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu u Ciebie o każdej porze roku jest pięknie ;:333 .Miłego dnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak napisałaś, że masz gdzieś nazwy chryzantem, to zrozumiałam, że masz je "gdzieś" ;:306
I od razu pospieszyłam napisać, że ja tak mam "gdzieś" nazwy żurawek :;230
Jarzmianki gratuluję. Miałam ja mieć, ale zrezygnowałam, bo ... ja teraz już ze wszystkiego rezygnuję. Miejsca dawno brak! :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”