U mnie mączniaka na szczęście nie ma, roślinki w niezłej kondycji.Jedynie ta straszna susza bardzo im dokucza...
Dorotko mamy takie samo zdanie na temat marcinków
 Ja też je bardzo lubię, wspanialale ubarwiają jesień
 Ja też je bardzo lubię, wspanialale ubarwiają jesień   
 Małgoś u mnie na szczęście mączniaka nie ma, astry zieloniutkie do samego dołu..... i całe szczęście, bo u mnie rosną na pierwszym planie na obrzeżu rabat

Ale faktycznie, jeśli mają problemy z zasychaniem nóżek, to wystarczy posadzić je głębiej, a nóżki osłonić

Margoś u mnie marcinki kwitną w najlepsze
 Powolutku zaczyna przekwitać biały, pojedynczymi kwiatuszkami, ale on jest najwcześniejszy ze wszystkich.
 Powolutku zaczyna przekwitać biały, pojedynczymi kwiatuszkami, ale on jest najwcześniejszy ze wszystkich.Chryzantemki rosnące w piękne kulki podobają mi się niesamowicie, jednak moje wszystkie to wielkie krzaczory

Aguś chryzantemy to cudne kwiaty, szkoda, że dla niektórych kojarzą się tylko ze smutną symboliką, a to przecież takie krzywdzące. Dla mnie to po prostu przepiękny kwiat

Moje wszystkie mają już po kilka lat i bez problemu zimują. Niczym ich nie okrywam.
Jeśli wiosną podasz adres, to chętnie podzielę się sadzonkami

Przymrozki były u nas, niestety..... kilka nocy po -3*, ale koleuski do tej pory piękne. Rosną ,,w zaciszku,, na tarasie, są osłonięte ścianą przed zimnymi wiatrami i ładnie przetrwały.
Oberwały jedynie te rosnące przy wejściu do domu.
Cieszę się, że wianuszek i leżanka przypadły Ci do gustu

Jolu, ależ się cieszę, że Ciebie widzę
 A cóż Ty o tej porze po forum śmigasz
 A cóż Ty o tej porze po forum śmigasz  ?
 ?Czytałam o Twoich kłopotach ze zdrowiem i mam nadzieję, że jest coraz lepiej. Dużo zdrówka Ci życzę. Bardzo brakuje mi Twojego wątku i rozmów

Faktycznie w ogrodzie wciąż jest niesamowicie bujnie i letnio wręcz
 Ale już coraz więcej roślin żółknie, do tej pory zielone i niewidoczne w gąszczu łodygi lilii coraz bardziej żółte, i hosty wyzłociły się..... uwielbiam je w tym stanie, szkoda, że to tak krótko trwa.....
  Ale już coraz więcej roślin żółknie, do tej pory zielone i niewidoczne w gąszczu łodygi lilii coraz bardziej żółte, i hosty wyzłociły się..... uwielbiam je w tym stanie, szkoda, że to tak krótko trwa.....Kolor czerwony bardzo lubię jak wiesz

ale nie mam go wiele, tak jakoś wyszło. Teraz faktycznie jesień czerwienią i złotem ogrody wymalowała
 ale nie mam go wiele, tak jakoś wyszło. Teraz faktycznie jesień czerwienią i złotem ogrody wymalowała   
 Pozdrawiam Cię serdecznie

Jesień....

Moje jesienne rośliny rozrzucone w różnych miejscach działki więc całokształt nie tak kolorowy u mnie ...
 Moje jesienne rośliny rozrzucone w różnych miejscach działki więc całokształt nie tak kolorowy u mnie ...     

Na fotografii z rozplenicą z drugiej strony na rabacie widać na biało kwitnące kwiatostany, czy to wrzosy
 Na fotografii z rozplenicą z drugiej strony na rabacie widać na biało kwitnące kwiatostany, czy to wrzosy 

masz piękny kolorowy ogród.
 masz piękny kolorowy ogród.   

, ślicznie przebarwiają Ci się hosty
 , ślicznie przebarwiają Ci się hosty