Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Błędy zdarzają się nawet w renomowanych szkółkach.Kilka roślin teraz kupiłem i dojść nie mogę co przyniosłem.Bardzo ładne zdjęcia jesienne.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Janku :wit fakt w szkółkach nie jest tak źle, większość roślin jest podpisanych...gorzej w sklepach ogrodniczych, każdy odstawia doniczki gdzie popadnie...które często nie są podpisane. Największy problem to identyfikacja Funkii i Żurawek, Rojników :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,jestem pod wrażeniem ;:63 Masz tak zadbany ogród,przy tylu obowiązkach a jeszcze zmieniasz.Zawstydzasz mnie :oops: Ognik rewelacyjny,ja doczekałam się żółtego,czerwony nie przeżył przeprowadzki ;:131 Zapisałam sobie roślinkę ze skalniaczka.W jakich kolorach masz marcinki?Mogę ci wysłać jakieś ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko ;:3 nie mam miejsca na astry, te też są tymczasowo posadzone...pomiędzy nimi rosną sosny, aronia, lilak, żywotniki. Co rok drzewka przyrastają, wypierają byliny. Dzisiaj zapełniłam nowy skalniak, roślinkami od Danusi tej od roślin skalnych ;:173 Oj, ciasno zaczyna się robić ;:224 W pustych miejscach są posadzone rośliny cebulkowe :roll: nornica zjadła mi korzenie u klemka wyhodowanego z nasiona, to już drugi w tym roku ;:174 Na miejsce po klemku, wskoczyła Brunera Variegata. W tym tygodniu przyszła jeszcze jedna paczka z roślinami :heja
Funkia , dwie odmiany Miodunki, Paproć Onoklea wrażliwa, Ziemniaczka sercowata-pnącze:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ! ja tych niechcianych grzybków też mam.One wyrastają zawsze w niewłaściwym miejscu.A fiołek jest fajny.U mnie kwitną goryczki i żle to widzę bo co wiosną
będą robić.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Aniu ładna brunera przymrozki jeszcze jej nie ścieły a może ich jeszcze nie było , czy na zimę ją okrywasz ?
Pozdrawiam Zenek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, z ogromną przyjemnością spacerowałam po Twoim ogrodzie. Skalniaczki, wspaniale zaaranżowane rabaty, z dodatkami które uwielbiam w ogrodzie, czyli kamień, pieńki, drewno ;:63 .Piesio i kotek ;:167 Pozwolę sobie zaglądać i podziwiać.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Śliczny, różowy fiołek. Pierwszy raz widzę w tym kolorze. Dotychczas były to barwy biało-niebieskie w różnych kombinacjach. Już coraz bardziej doceniamy rośliny zimozielone. Żurawki zdobią niezawodnie.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku :wit nie mam praktyki z goryczkami, zobaczymy jak będą rosły i kwitły. Posadzone są trzy kępki...kwitnąca ma zachwycający kolor kwiatuszka...no i do tego dosyć długo kwitnie :?: Grzyby pokazały się po raz pierwszy w tym roku, grzybnia była w drewnianych pniaczkach.

Zenku :) przymrozek oczywiście był Brunery jednak przetrwały...drzewa liściaste zgubiły tylko liście.
Brunery nigdy nie były okrywane, 'Jack Frost' rośnie w zacisznym miejscu, z każdej strony ma osłonę z drzew iglastych...pozostałe rosną w przewiewnych miejscach.
Obrazek
Brunnera macrophylla jest najstarsza...rośnie przy oczku, kępa z lewej strony żurawek.
Obrazek

Obrazek

Jest jeszcze Diane's Gold...w miejscu słonecznym słabo rosła, wybarwienie jednak było pełne.

Obrazek
Po przesadzeniu w większy cień wybarwienie jest słabe...

Obrazek

Ostatnia Brunnera macrophylla 'Variegata'-świeżynka od Danusi tej od skalniaczków ;:167

Obrazek
PEPSI ;:167 zapraszam zaglądaj...specjalnie dla Ciebie, zdobyczne nikt nie chciał...mi się takie rzeczy przydają ;:306 ;:215

Obrazek
Ciężko było przetoczyć na odpowiednie miejsce...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu ;:196 ten fiołek był wykopywany i likwidowany...wraca jak bumerang ;:306 nie widać go było trzy lata, wczoraj znowu zaskoczył...białego też nie mogę się pozbyć...nie wykopywany zajął by cały ogród w krótkim czasie.

Fiołek (Viola) 'Heartthrob' posadzony był ze względu na liście, kwiaty ma niepozorne...wcale ich nie widać, na tle listka widać jeden ;:131
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ładny ten fiołek ostatni Aniu :wit
A brunerki ja nigdy nie okrywałam , jakoś dawały sobie radę :D
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Diane's Gold chyba tak ma.U mnie też słabo rośnie a mam już ją parę lat.Pniaczki i konary ładnie urozmaicają ogród.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Właśnie trochę się obawiam sadzenia fiołków na działce, ponieważ też tępię (białe) poza jedną miejscówką. W pasiece rosną dzikie fiołki, więc może dosadzę im jakieś kolorowe towarzystwo. Wiosną wyglądają ślicznie i pasują do wszechobecnych mniszków ;:306 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U mnie fiołki straszliwie się rozprzestrzeniły i zaczynają być po prostu uciążliwe. Wiosną rzeczywiście ładnie wyglądają, ale po kwitnieniu się rozłażą we wszystkie strony.
Aniu, dzieliłaś już kiedyś swoje brunnery? Ja mam wielkie kępy i chciałabym zrobić kilka mniejszych, ale trochę się boję, czy przeżyją ten podział. A może są tak samo żywotne jak hosty?
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Aniu masz ładną kolekcję bruner, dwa lata temu wymarzła nam ich część i stąd moje pytanie .
Obecnie mamy już tylko jedną i zastanawiamy się nad dalszym ich dokupowaniem.
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”