Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

Trójsklepka - żabia lilia ciągle kwitnie - Ona taka cudna jest w zbliżeniu ,prawda??
Prawda,że też ja jej nie mam.
Muszę to naprawić.

Właśnie czytam Ania Przybylska ;:167
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale pięknie uchwycona trójsklepka. ;:138
Hortensje bajeczne a i podjeść smacznie można ;:138
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a można zurawkowa sesję prosić? :lol:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Widocznie jabłuszka u Ciebie słodkie, skoro szerszeń przyleciał się posilić...łakomczuch jeden :;230
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Brr, tego pana, to bałabym się fotografować. Aż mnie dreszcz przeszedł.
U Ciebie faktycznie przymrozek by nieźle nabroił, bo też ma co niszczyć. Nie widać października na tych zdjęciach. Astry cudowne, a i kontrastowe zestawienie mi się podoba, nie tylko różne barwy, ale i faktury. Jeżówki cudne niezmiennie. Widzisz, u mnie te przesadzane wiosną kwitną na całego, a sadzone u mamy jesienią już całkowicie przekwitły. Róże prześliczne - moja Augusta Louisa czeka na posadzenie. Mam nadzieję, że nic jej nie będzie, bo jutro z dziećmi do lekarza, więc dopiero w środę trafi do gruntu. Oj, naprawdę na miejscu łatwiej się zorganizować, a takie wypady na działkę na pół dnia mnie męczą, bo nie zawsze można wtedy, kiedy trzeba :cry: .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu cudowny zachód słońca uchwyciłaś. ;:138
A ta woda, to jakiś zalew, czy jezioro? Fakt, że dzień nie ubłagalnie nam się skraca.
Zawsze sądziłam, że trójsklepka ma kilka nie pokaźnych kwiatów, schowanych wśród liści i nie warto ją sadzić, a ona jest naprawdę piękna. :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aneczka :wit fotografie świetne...Trójsklepka bardzo ozdobnie wygląda...mam coś podobnego, kwiaty były w żółtym kolorze. Winogron apetycznie wygląda, znasz może nazwę :?: posadziłam w 2012r ,Skarb Panonii' owoce po dojrzeniu mają złoty kolor z brązowym nalotem...odmiana chyba dosyć plenna...gronek jak na pierwszy raz było nawet sporo :D
Jaki w smaku jest ten winogron, chciała bym posadzić jeszcze jakiś bardzo słodki w smaku ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu jestem u Ciebie pierwszy raz, zaczęłam od początku i jak zobaczyłam Fionę to najpierw Ci odpowiem - przecudna kotka, a teraz idę dalej zwiedzać Twoje zielone królewstwo.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

beacia0088-Beatko,Dorotko350 ;ASK_anulla-Anuś Dziękuję za mile słowa ;:196
Z wielka ostrożnością podchodziłam do jabłonki,ale nie mogłam się powstrzymać,żeby zdjątka nie zrobić temu gościowi.Tak jabłuszka są pyszne winno- słodkie.Widać i szerszeniom smakują. :twisted:
Przymrozków jeszcze nie-chcę, bo potem już mało kolorków jest w ogrodzie,i jakoś tak smutno i nostalgicznie się robi.....
Aniu- Augusta Louisa jest cudna i cudnie pachnie, będziesz z niej bardzo zadowolona ;:108 A dzieci co chorują ???

juni-Betako ; Kasiulka17 Tak, Trójsklepka - ciągle kwitnie i jest bardzo urokliwa.
Hortensje czarują i fajnie.a owocowych drzewek mam chyba z 15 sztuk, to i pomału owocki są.
Każdego młodego życia jest mi bardzo szkoda, ani też, ale takie to już jest życie.

Tulap-Mateuszu Postaram się którego dnia, zrobić sesję żurawkom i je trochę zaprezentować. ;:108

Tajeczko Tak mam za aleją, za laskiem zalew- Dębowy Las, tak on się nazywa.A zachody słońca zawsze są cudne. ;:167
dzień się nam skraca niemiłosiernie,szkoda, bo tych długich wieczorów ciemnych to nie lubię ubłagalnie nam się skraca.
A trójsklepka jest śliczna a w szczególności w zbliżeniu .a widziałam różne trójsklepki,ale ta moja nakrapiana najlepiej mi się podoba. ;:173

Anna11-Aniu Jak już pisałam, trójsklepka to roślinka o wyjątkowo pięknych niedużych kwiatach.A winogron to chyba konkord rosyjski, na 100 % już nie pamiętam, etykiety juz dawno nie ma,ale jest własnie słodki, bardzo dobry.w tym roku mam go mnie niż w ubiegłym, chyba za słabo przycięłam, ciągle się tego uczę. ;:152

daysy Witam i zapraszam częstej .a Fionka to ulubienica rodzinki.A i łowna się okazała. ;:108
a jak wypadłam po podejrzeniu mojego królestwa ???

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
gazanie
Obrazek

Obrazek
Powojnik Sweet Summer Love
Obrazek
Powojnik Julka
Obrazek

Marcinki
Obrazek
Obrazek
[Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 wspaniałe fotki zachodzącego nad jeziorem słońca. ;:oj
To jabłuszko to chyba szerszeń drąży ?
Do mnie też przylatują szerszenie. Najpierw do kwiatków irgi a później do dojrzewających owoców.
Trzeba uważać, kiedy zrywamy czereśnie.
Śliczne masz te powojniki. ;:138 ;:138 ;:138
:wit
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

No cóż, jak może wypaść królowa w swoim królewstwie :?: No jak - no przepiękne masz to swoje królewstwo, cudownie u Ciebie.
Przeszłam dopiero połowę wątku, ale jestem zachwycona różnorodnością roslinek, a hortensje ... marzenie. Kiusju przecudna, chyba ją upoluję. W wolnej chwili przejrzę resztę wątku. Lilie i Liliowce i tak bym mogła wymieniać i wymieniać. Jestem oszołomiona widokami i Twoimi przepięknymi zdjęciami. A Fiona śliczniutka i jaka łowna ;:63 . Ja też jestem kociara. :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu nie doceniałam trójsklepki jest cudowna ;:215 koniecznie muszę ją zaprosić do swojego ogrodu ;:108
Zdjęcie z szerszeniem rewelacyjne ;:63
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu masz tyle pięknych roślinek ;:215 Trójsklepka dla mnie nowość,może i ja na wiosnę gdzieś ją upchnę?
Hortensje u Ciebie mają dużo miejsca i dzięki temu pięknie się prezentują ;:333
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aneczko, tak, dzieci chore. Po tygodniu kurowania lekami bez recepty dałam za wygraną i dzisiaj byliśmy u pediatry. Nic poważnego, tylko u nich jesienne przeziębienia ciągną się tygodniami. Za to cały sezon wiosenno-letni zdrowiusieńkie.
Trójsklepka jest śliczna, kiedy już się rozrośnie. Trochę żałuję, że z niej zrezygnowałam w ubiegłorocznym zamówieniu, ale jeszcze tych jesieni i wiosen trochę będzie, miejmy nadzieję. Nic straconego.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Wszystkie kwiaty na działce piękne, fotki także a zwłaszcza odbicie nieba w jeziorze o zachodzie słońca ;:333 trójsklepka też ale oczy ważki to miejsce na najwyższym podium ;:215
Szerszeń jakiś niedożywiony, nic nie dbałaś latem o jego wygląd ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”