Madzik - moje storczyki

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a mi się niezbyt podoba - już wczoraj gdzieś pisałam, że nie lubię dziwacznych storczyków, wolę hybrydy. ale fotka jest ładna.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Madziu, ale cudeńko :shock:
Nigdy takiego nie widziałam, dobrze że M robi takie super fotki to można się dokładnie przyjrzeć :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Madzik, Twój mąż to już artysta, jeśli chodzi o uwiecznianie storczyków. Ujęcia maleństwa - urzekające.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Cieszę się, że spodobało się Wam moje maleństwo :D .
Tak naprawdę to wpadło już w oko mojemu M. we Wrocławiu i chociaż mnie też się podobało, to sama z siebie chyba bym go nie kupiła :oops:

Duśka - ja chociaż mam na tyle taktu, że jak coś mi się nie podoba (czy roślina, czy choćby jakość zdjęć - głównie ostrość) to chociaż tego nie komentuję.... A wierz mi - czasami naprawdę trudno się powstrzymać :roll:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Storczykowa pisze:a mi się niezbyt podoba - już wczoraj gdzieś pisałam, że nie lubię dziwacznych storczyków, wolę hybrydy.
:shock: Kurczę :!: Storczykowo i Ty chcesz w przyszłości zajmować się kwiatami :? :roll: Do tego trzeba umieć i chcieć dopatrzeć się piękna w roślinach, doceniać i uwielbiać bogactwo natury, cierpieć na niedosyt poznawania czegoś nowego :)
Storczykowo, póki czas, przemyśl swoją postawę :|
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Nie wiem, co bardziej podziwiać, czy urodę maleństwa, czy talent fotografa. :-)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

madzik pisze:Cieszę się, że spodobało się Wam moje maleństwo :D .
Tak naprawdę to wpadło już w oko mojemu M. we Wrocławiu i chociaż mnie też się podobało, to sama z siebie chyba bym go nie kupiła :oops:

Duśka - ja chociaż mam na tyle taktu, że jak coś mi się nie podoba (czy roślina, czy choćby jakość zdjęć - głównie ostrość) to chociaż tego nie komentuję.... A wierz mi - czasami naprawdę trudno się powstrzymać :roll:
tobie się podoba, ale nie każdemu się musi podobać. mi na przykład podobają się wielkokwiatowe Phalaenopsisy i Vandy, które znowu mogą się nie podobać komuś innemu. Ja po prostu nie jestem przyzwyczajona do "dziwnych" storczyków, bo skupiłam się przede wszystkim na hybrydach. ja zawsze wyrażam swoje zdanie na głos. nie napisałam, że twój storczyk jest brzydki, bo nie jest brzydki, ale ja akurat mam inny gust.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Duśka, przestaje sie dziwić, że nie masz znajomych w swoim wieku.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wanda pisze:Duśka, przestaje się dziwić, że nie masz znajomych w swoim wieku.
nie mam, bo jestem inna i zawsze wyrażam swoje zdanie, które zawsze różni się od ich zdania.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maleństwo naprawdę wspaniałe. :shock: O wspaniałości zdjęć nie będę się rozpisywać - wiadomo perfekcyjne. 8)
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję w imieniu maleństwa :D
Dwa kwiatki już uschły, ale rośnie pączek (nie zrzucił na szczęście), który mam nadzieję dotrwa, żeby się rozwinąć :D

No i coś się dzieje wreszcie w kwestii kwitnięcia - w ciągu ostatnich tygodni wypatrzyłam 4 wybijające pędy (w tym u jednej niespodzianki). Mam nadzieję, że reszta pójdzie za ich przykładem :roll:
I będzie mi kwitła cattleya :tan Pochewkę kwiatową miała praktycznie już chyba od lipca, ale dopiero niedawno, po przeniesieniu jej z balkonu do mieszkania, zaczęła się robić grubsza i pod światło było widać, że coś tam rośnie.
Ze 4 dni temu zaczął się wyłaniać pąk. Będzie chyba tylko jeden :( , ale dobre i to - szczerze mówiąc i tak nie liczyłam, że tak szybko zechce współpracować :wink:

Wczoraj pączek wyglądał tak:

Obrazek
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Wando ! tu odpowiadam na Twoje rozmyślania- chyba wszystko trzeba podziwiać- fascynacja i smakowanie tych widoków jest niesamowite.

I jak widać u Sz.PP* Madzików*rozpędza sie na całego.

TYLKO POGRATULOWAĆ ;:215

Potwierdzam ,wiele lat trwam ;:36 w tej pasji i TO nie nudzi , dalej porywa :heja i zaskakuje..

Jednakowo dostrzegam to , co ciekawe, intrygujące .
A może ? jeszcze wnikliwiej wszystko wypatruję , aby spostrzec to , czym zaskakują.
Oczywiście poszukuję takich wrażeń- jest to dopełnienie pasji

I dla wielu , to nie dostrzegalne, a szkoda .
-na szczęście już niektórzy łapią tego rzeczywistego bakcyla pasji. ;:215 (widzę i czytam z postów)
Ajajaja...te pąki tworzące się , wyłaniające strzępki falbany na warżce itp... są zjawiska nietuzinkowe.

Nie dziwię się,ze fotograf czai sie na takie :lol:

POGRATULUJĘ PASJI- oj....i wiem jak trudno ,gdy są dwie pasje w domu ;:23

pozdrawiam JOVANKA
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Madzik Ty masz piękne kwiaty a Twój mąż potrafi piękno tych kwiatów uchwycić ;:215
i cieszą mnie słowa Jovanki
Potwierdzam ,wiele lat trwam w tej pasji i TO nie nudzi , dalej porywa i zaskakuje..
i mam ten luksus, że w domu posiadam bardzo obstawne parapety ;:211 a do skarbonki wrzucam pieniądze zaoszczędzone na zakupie tych nieszczęsnych chipsów, którymi się jeszcze nie tak dawno objadałam ;:171

pozdrawiam :wit
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

piekna bedzie wiosna tej jesieni :D
juz chyba u wiekszosci z nas pokazuja sie pedy kwiatowe :)

sliczne malenstwo :)

Proszę stosować warunki Regulaminu Forum- piszemy wyłącznie w jęz.polskim i końcówki -ę,- ą ,-ś ,ć itp. nas obowiązują.
Stała zasada!
wpisano -moderator
JOVANKA /08.09.08r/

mea culpa :oops: obiecuję poprawę :)
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak to M. wczoraj określił - pączek cattlei wygląda tak, jakby wystawał rąbek haleczki i myślę, że to bardzo trafne porównanie :lol:

Dziękuję Joanno - miło usłyszeć (przeczytać) takie słowa od Ciebie :oops:
Z naszymi pasjami tak to jest, że właściwie to się uzupełniają, no i dodatkowo jedno drugiemu dzielnie kibicuje w jego hobby.
To prawda , smutna niestety, że wiele osób nie dostrzega piękna detali czy kwiatka, któremu trzeba się tylko przyjrzeć, żeby to zauważyć. Nie tylko to, co duże kolorowe i krzykliwe jest piękne... No, ale o tym o ostatnio była już mowa, więc nie będę się powtarzać :wink:
Soniu - zazdroszczę taakich parapetów, bo mi już miejsca zaczyna brakować. A co funduszy na naszych ulubieńców, to zawsze czegoś można sobie odmówić na ich rzecz (i pewnie ogromna większość z nas tak właśnie robi :D ).
koralino - czekam niecierpliwie aż ta jesień będzie jeszcze bardziej wiosenna :oops:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”