Madzik - moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Madziu, ale cudeńko
Nigdy takiego nie widziałam, dobrze że M robi takie super fotki to można się dokładnie przyjrzeć

Nigdy takiego nie widziałam, dobrze że M robi takie super fotki to można się dokładnie przyjrzeć

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Cieszę się, że spodobało się Wam moje maleństwo
.
Tak naprawdę to wpadło już w oko mojemu M. we Wrocławiu i chociaż mnie też się podobało, to sama z siebie chyba bym go nie kupiła
Duśka - ja chociaż mam na tyle taktu, że jak coś mi się nie podoba (czy roślina, czy choćby jakość zdjęć - głównie ostrość) to chociaż tego nie komentuję.... A wierz mi - czasami naprawdę trudno się powstrzymać

Tak naprawdę to wpadło już w oko mojemu M. we Wrocławiu i chociaż mnie też się podobało, to sama z siebie chyba bym go nie kupiła

Duśka - ja chociaż mam na tyle taktu, że jak coś mi się nie podoba (czy roślina, czy choćby jakość zdjęć - głównie ostrość) to chociaż tego nie komentuję.... A wierz mi - czasami naprawdę trudno się powstrzymać

Storczykowa pisze:a mi się niezbyt podoba - już wczoraj gdzieś pisałam, że nie lubię dziwacznych storczyków, wolę hybrydy.

Storczykowo, póki czas, przemyśl swoją postawę

Pozdrawiam, Baśka
- Storczykowa
tobie się podoba, ale nie każdemu się musi podobać. mi na przykład podobają się wielkokwiatowe Phalaenopsisy i Vandy, które znowu mogą się nie podobać komuś innemu. Ja po prostu nie jestem przyzwyczajona do "dziwnych" storczyków, bo skupiłam się przede wszystkim na hybrydach. ja zawsze wyrażam swoje zdanie na głos. nie napisałam, że twój storczyk jest brzydki, bo nie jest brzydki, ale ja akurat mam inny gust.madzik pisze:Cieszę się, że spodobało się Wam moje maleństwo.
Tak naprawdę to wpadło już w oko mojemu M. we Wrocławiu i chociaż mnie też się podobało, to sama z siebie chyba bym go nie kupiła![]()
- Storczykowa
- madzik
Dziękuję w imieniu maleństwa
Dwa kwiatki już uschły, ale rośnie pączek (nie zrzucił na szczęście), który mam nadzieję dotrwa, żeby się rozwinąć
No i coś się dzieje wreszcie w kwestii kwitnięcia - w ciągu ostatnich tygodni wypatrzyłam 4 wybijające pędy (w tym u jednej niespodzianki). Mam nadzieję, że reszta pójdzie za ich przykładem
I będzie mi kwitła cattleya
Pochewkę kwiatową miała praktycznie już chyba od lipca, ale dopiero niedawno, po przeniesieniu jej z balkonu do mieszkania, zaczęła się robić grubsza i pod światło było widać, że coś tam rośnie.
Ze 4 dni temu zaczął się wyłaniać pąk. Będzie chyba tylko jeden
, ale dobre i to - szczerze mówiąc i tak nie liczyłam, że tak szybko zechce współpracować
Wczoraj pączek wyglądał tak:

Dwa kwiatki już uschły, ale rośnie pączek (nie zrzucił na szczęście), który mam nadzieję dotrwa, żeby się rozwinąć

No i coś się dzieje wreszcie w kwestii kwitnięcia - w ciągu ostatnich tygodni wypatrzyłam 4 wybijające pędy (w tym u jednej niespodzianki). Mam nadzieję, że reszta pójdzie za ich przykładem

I będzie mi kwitła cattleya

Ze 4 dni temu zaczął się wyłaniać pąk. Będzie chyba tylko jeden

Wczoraj pączek wyglądał tak:

Wando ! tu odpowiadam na Twoje rozmyślania- chyba wszystko trzeba podziwiać- fascynacja i smakowanie tych widoków jest niesamowite.
I jak widać u Sz.PP* Madzików*rozpędza sie na całego.
TYLKO POGRATULOWAĆ
Potwierdzam ,wiele lat trwam
w tej pasji i TO nie nudzi , dalej porywa
i zaskakuje..
Jednakowo dostrzegam to , co ciekawe, intrygujące .
A może ? jeszcze wnikliwiej wszystko wypatruję , aby spostrzec to , czym zaskakują.
Oczywiście poszukuję takich wrażeń- jest to dopełnienie pasji
I dla wielu , to nie dostrzegalne, a szkoda .
-na szczęście już niektórzy łapią tego rzeczywistego bakcyla pasji.
(widzę i czytam z postów)
Ajajaja...te pąki tworzące się , wyłaniające strzępki falbany na warżce itp... są zjawiska nietuzinkowe.
Nie dziwię się,ze fotograf czai sie na takie
POGRATULUJĘ PASJI- oj....i wiem jak trudno ,gdy są dwie pasje w domu
pozdrawiam JOVANKA
I jak widać u Sz.PP* Madzików*rozpędza sie na całego.
TYLKO POGRATULOWAĆ

Potwierdzam ,wiele lat trwam

Jednakowo dostrzegam to , co ciekawe, intrygujące .
A może ? jeszcze wnikliwiej wszystko wypatruję , aby spostrzec to , czym zaskakują.
Oczywiście poszukuję takich wrażeń- jest to dopełnienie pasji
I dla wielu , to nie dostrzegalne, a szkoda .
-na szczęście już niektórzy łapią tego rzeczywistego bakcyla pasji.

Ajajaja...te pąki tworzące się , wyłaniające strzępki falbany na warżce itp... są zjawiska nietuzinkowe.
Nie dziwię się,ze fotograf czai sie na takie

POGRATULUJĘ PASJI- oj....i wiem jak trudno ,gdy są dwie pasje w domu

pozdrawiam JOVANKA
Madzik Ty masz piękne kwiaty a Twój mąż potrafi piękno tych kwiatów uchwycić
i cieszą mnie słowa Jovanki
a do skarbonki wrzucam pieniądze zaoszczędzone na zakupie tych nieszczęsnych chipsów, którymi się jeszcze nie tak dawno objadałam
pozdrawiam

i cieszą mnie słowa Jovanki
i mam ten luksus, że w domu posiadam bardzo obstawne parapetyPotwierdzam ,wiele lat trwam w tej pasji i TO nie nudzi , dalej porywa i zaskakuje..

pozdrawiam

piekna bedzie wiosna tej jesieni 
juz chyba u wiekszosci z nas pokazuja sie pedy kwiatowe
sliczne malenstwo
Proszę stosować warunki Regulaminu Forum- piszemy wyłącznie w jęz.polskim i końcówki -ę,- ą ,-ś ,ć itp. nas obowiązują.
Stała zasada!
wpisano -moderator
JOVANKA /08.09.08r/
mea culpa
obiecuję poprawę 

juz chyba u wiekszosci z nas pokazuja sie pedy kwiatowe

sliczne malenstwo

Proszę stosować warunki Regulaminu Forum- piszemy wyłącznie w jęz.polskim i końcówki -ę,- ą ,-ś ,ć itp. nas obowiązują.
Stała zasada!
wpisano -moderator
JOVANKA /08.09.08r/
mea culpa

- madzik
Jak to M. wczoraj określił - pączek cattlei wygląda tak, jakby wystawał rąbek haleczki i myślę, że to bardzo trafne porównanie
Dziękuję Joanno - miło usłyszeć (przeczytać) takie słowa od Ciebie
Z naszymi pasjami tak to jest, że właściwie to się uzupełniają, no i dodatkowo jedno drugiemu dzielnie kibicuje w jego hobby.
To prawda , smutna niestety, że wiele osób nie dostrzega piękna detali czy kwiatka, któremu trzeba się tylko przyjrzeć, żeby to zauważyć. Nie tylko to, co duże kolorowe i krzykliwe jest piękne... No, ale o tym o ostatnio była już mowa, więc nie będę się powtarzać
Soniu - zazdroszczę taakich parapetów, bo mi już miejsca zaczyna brakować. A co funduszy na naszych ulubieńców, to zawsze czegoś można sobie odmówić na ich rzecz (i pewnie ogromna większość z nas tak właśnie robi
).
koralino - czekam niecierpliwie aż ta jesień będzie jeszcze bardziej wiosenna

Dziękuję Joanno - miło usłyszeć (przeczytać) takie słowa od Ciebie

Z naszymi pasjami tak to jest, że właściwie to się uzupełniają, no i dodatkowo jedno drugiemu dzielnie kibicuje w jego hobby.
To prawda , smutna niestety, że wiele osób nie dostrzega piękna detali czy kwiatka, któremu trzeba się tylko przyjrzeć, żeby to zauważyć. Nie tylko to, co duże kolorowe i krzykliwe jest piękne... No, ale o tym o ostatnio była już mowa, więc nie będę się powtarzać

Soniu - zazdroszczę taakich parapetów, bo mi już miejsca zaczyna brakować. A co funduszy na naszych ulubieńców, to zawsze czegoś można sobie odmówić na ich rzecz (i pewnie ogromna większość z nas tak właśnie robi

koralino - czekam niecierpliwie aż ta jesień będzie jeszcze bardziej wiosenna