Idzie jesień - Liliowce, róże i reszta

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Idzie jesień - Liliowce, róże i reszta

Post »

Ja też dziękuje za link ;:196 ;:196 ;:196 wszystko tam było takie magiczne . ;:oj ...... nawet ślimaki jakoś były czarujące :;230
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Piękne migawki z ogrodu ;:167 najcudniejsza jest lilia wodna :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam miłych gości. :wit
Pogoda mnie dobija, zaniedbany ogród też ;:98 i nawet nie chce patrzeć się za okno. ;:222
To chyba najgorszy sezon od wielu lat, bo żeby od początku sierpnia z jednodniowymi przerwami raz w tygodniu lub dwa, padało aż do teraz, to nie pamiętam. ;:185
Sezon grzewczy już trzeba było zacząć, bo w domu zimno i wilgotno.
Niby ciągle ma się poprawić, ale to tylko na chwilę i znowu pada, więc gdzie ta poprawa pogody ?

Mati - no widzisz, mieszkasz niedaleko mnie to sam wiesz najlepiej jak to wygląda.
A u Ciebie jednak mimo wszystko więcej słonka było niż u mnie na podgórzu.
Fajny ten filmik, prawda, .....w sam raz na taką pogodę, żeby nie popaść w doła. :uszy

Jadziu - może radości trochę było, ale żeby tylko wiosną ?
Teraz boltonia też rozkwitła, ale pewno deszcze szybko ją zredukują do zera.
Kiedy chociaż jeden dzień ze słonkiem to od razu jest inaczej.
Na astrach pełno bzygów i motyli.
Ale o zdrowotności to lepiej nie wspominać. ;:222

Majeczko - miło, że wpadłaś. ;:168
U mnie też tylko z okien widzę, że jest jakaś plama koloru.
Jak wypadło sprzątanie ?
Ja tylko zdążyłam przyciąć chore floksy do zera i zebrać resztki plonów z warzywnika.
No i na tym koniec bo znowu lać zaczęło. ;:222
Gdzie ta złota jesień ? :roll:

Jacku - mnie też bardzo się spodobał, taki przyjazny dla wszystkich.
Czekam na następną część i jak tylko pokaże się w mediach, to wkleję link.
Film pewno nagrywano bardzo długo, ale warto było. ;:215
Jak twoje cudne dalie, oby jak najdłużej świeciło im słonko.

Nie za bardzo jest co pokazać, ale na przekór pogodzie i temu co za oknem ogrodowy miszmasz w promieniach słonka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ja mam dosyć tej pogody :evil: ;:145 dobrze że zachorowałem bo przynajmniej nie patrzę na to coś za oknem :cry:
Ale cudne masz różyczki ;:108 u mnie na razie tylko 3 jakoś kwitną ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Grażynko zauważyłam ,że patagonka bardzo długo kwitnie nie tak jak hastata .Cudna Versigny i to proso przy rozchodniku .U mnie astry zdrowiutkie tak jak floksy .Boltonia kwitnie u mnie na całego to samo astry .Nie wiem tylko czy chryzantemy zdążą zakwitnąć a mam ich mnóstwo żółtych .Mają rozweselać jesienny ogródek . Tylko na jednym miałam mączniaka .Brat mówił ,ze zauważył ,że jak oskubujesz liście na floksach te które są nad ziemią wtedy one nie łapią mączniaka, ale czy wiem czy to prawda ;:224 .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Piękny ten Twój zaniedbany ogród. :D Jednak masz się czym chwalić. ;:215 Piękne zdjęcia.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Grażynko
U mnie rzadko padało, raczej sucho było, trzeba było co raz podlewać.a od kilu dni, ba tydzień to cudna polska ,złota jesień, raz tylko pokropiło,podlało i dalej słonecznie,niebo niebieściuchne jak w lipcu, ;:173
Jaki tam zaniedbany ogród, ja takiego nic nie widzę piękne kwitnienia, dużo kolorków i ot ,,pięknie ;:108
A ta Róża Bright as a Button to cudna,zawsze pokażesz jakieś ciekawostki śliczne :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Grażynko u nas nie pada i jest bardzo ciepło jak na początek października, pracuję w ogrodzie w krótkim rękawku a i tak się pocę, bo jednak kopanie to ciężka praca i przydałoby się trochę chłodu, może krwiopijcy poszliby w niebyt bo chcą pożreć żywcem :twisted:
Astry zdrowe i kwitną w najlepsze, tylko jedna kępka dostała takich malutkich listeczków, muszę ją przesadzić w słoneczniejsze miejsce.
Fajne jeszcze pokazujesz obrazki z ogródka ;:215
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Grażynko mimo paskudnej pogody w lecie i nie najlepszej początkiem jesieni cieszmy się teraz promykami słońca i rozkwitającymi kwiatami :heja jeszcze kolorowo w ogrodach, cieszą trawy, dzielżany rudbekie no i niezawodne królowe ogrodów ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Pashmina ;:333 , widać deszcze jej nie straszne.
Na przekór tej paskudnej pogodzie u Ciebie dalej kolorowo...i dobrze, że nie wszystkim roślinkom przeszkadzają ciągłe opady.
Dużo ;:3 Ci życzę....może to już będzie koniec tych mokrych dni i jeszcze nacieszysz się ładną jesienną pogodą.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Wydaje mi się,że w ubiegłym roku o tej porze lilie wodne już nie kwitły :roll: Byłam dzisiaj u siebie nad stawem i widziałam kilkanaście kwiatów ;:oj Różowe i żółte w tym roku się nie popisały ;:185
Co robisz z liśćmi piwonii?Moje trzymają się nieźle,ale są kępy zaschniętych.Ściąć je przed zimą?Może narażę je na przemarznięcie?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

kogra pisze:Witam miłych gości. :wit
Pogoda mnie dobija, zaniedbany ogród też ;:98 i nawet nie chce patrzeć się za okno. ;:222
To chyba najgorszy sezon od wielu lat, bo żeby od początku sierpnia z jednodniowymi przerwami raz w tygodniu lub dwa, padało aż do teraz, to nie pamiętam. ;:185
Sezon grzewczy już trzeba było zacząć, bo w domu zimno i wilgotno.
Niby ciągle ma się poprawić, ale to tylko na chwilę i znowu pada, więc gdzie ta poprawa pogody ?
Witaj Grażynko a u mnie odwrotnie , dopiero teraz kilka razy popadało i w końcu w ziemi jest troszkę wilgoci , ogród gdyby nie codzienne podlewanie przez całe lato ,już by wysechł,w niedziele byłam w moich rodzinnych stronach , niecałe 100 km od Torunia , tam było tak samo jak u mnie , teraz już nie mają czego podziwiać bo wszystko zżółkło .

U mnie nadal ładnie zielono ale od jutra chyba będą u nas na ulicy kopać ,to pewnie po niedzieli w ogrodzie , nie chce mysleć jak ogród będzie wygladał po tych wykopkach .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Grażynko jak na porę deszczową to i tak pięknie wyglądają Twoje rośliny. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkie pokazujesz tylko te najładniejsze. Jest jednak czym oczy nacieszyć. Film z linku rewelacyjny - dzięki. W Twoim ogrodzie też mnóstwo żyjątek mieszka lub się stołuje. Ciekawa jestem co to za powojnik pokazałaś na str.16 w poście z niedzieli http://images70.fotosik.pl/224/a175775d07639aacmed.jpg
Życzę Ci by deszcze przeniosły się na północ - np. do mnie :wink: :wink:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Jak tam po deszczach toja lavaglut bo moja to prawie wszystkie liście z rzuciła :|
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja nie mogę narzekać. U nas zupełnie jak w maju. Ciepło i słonecznie.
PIszecie o ścinaniu liściu piwonii, a ja zapytam Grażynko, czy ścianasz liście liliowców. Ja nigdy tego jesienią nie robiłam, ale tak mi się teraz porozkładały te długie liściory, że ścięłam mniej więcej 2/3 długości. A ty?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”