Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Bosze mój pierogi ze szpinakiem i z czosnkiem. Moje ulubione żarełko..Się ciesz że tak daleko mieszkasz, bo już bym była u Ciebie :D
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Pierogi...Oh ;:167 Pepsi przyłączam się do twojej wypowiedzi :D
Ale że brzydka,taka mniej czerwona? Kurcze to ja wczoraj przytachałam z lasu trzmielinę zwyczajną i jestem z siebie dumna,tak jakbym co najmniej jakiś medal zdobyła :lol:
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu - jak u Ciebie nadal cudnie żurawkowo i na dokładkę dyniowo ;:167
Podziwiam Cię za zapał i masę energii, bo żeby ogarnąć taki ogród to trzeba być na najwyższych obrotach ;:63
Ja się jeszcze mojemu M opieram, że niby "nie chcę domu z ogródkiem" ;:224 bo nie jestem odludkiem :;230
Ale jak zaglądam do niektórych tutaj na FO, w tym do Twojego - to mowę mi odbiera, co mi się rzadko zdarza ;:306
A z tą hostą to miałaś rację - podobna jest do filodendrona żółto-zielonego, ale nie do tego mojego brazil, do innej odmiany.
Śliczna !!
Pozdrawiam i zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogólnie przyszedłem z re-wizyta,ale tytul wczesniej mnie korcił też.A teraz zobaczyłem żurawki piękne,błyszczace hosty,no i to bonsai ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zaglądam a tu cisza ;:oj ;:oj ;:131 Zamiast o roślinach tu o pierogach mowa :roll: ...i to jakich...nie wypowiedziałam się w temacie w przeciwieństwie do dyni , te owszem lubię i to każde...Dynię w zupie na ostro może bym i polubiła ale smaki z dzieciństwa dyni na słodko przyprawiają mnie o mdłości na samą myśl...i nawet nie próbuję się z nią zmierzyć... ;:131
No ale co tam ogrodowo u Ciebie? Działasz nadal czy już odpoczywasz bo już wszystko zrobiłaś? :)
Ja mam zamiar dzisiaj coś podziałać bo dzień zapowiada się piękny ...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Maryniu - Mam co robić, ale nie mam coś siły, a gorzej, bo i chęci ;:145 . Czekają cebule tulipanów, nawóz potasowy, doniczki do zadołowania i jeszcze koleżanka ma podesłać trochę host.
Czekam, aż mnie ktoś 'kopnie', to się wtedy wezmę do pracy ;:218 .
Co do dyni, to masz rację, tą z dziecieństwa wspominam, jak mi łzy do talerza leciały, ale moja wyszła taka, że jak przy oddychaniu zapalę zapałkę, to wybuchnie ;:306 .
Pogoda ma być słoneczna przez najbliższe 2 tygodnie, ale też i bez kropli deszczu. Wczoraj podlewałam ze 2 godziny, bo sporo jest 'ruszonych' roślin i więdną ;:174 . Dalej szukam, co by tu jeszcze wykopać, aby potem coś wkopać. Obłęd, nie? 'Drzeć' mojego bluszczu nie mam siły, bo on latami się układał w ziemi i jest przerośnięty na kilku poziomach. Może ktoś się trafi do takiej 'miłej' pracy :;230.
Dziękuję, że mnie tak naprawdę obudziłaś, to może się 'poskładam' ;:168 .
Miłego dnia i efektywnej pracy ;:196 .

Tulap - cieszę się, że Ci sie podoba, ale żurawki= lenistwo, bo nie trzeba pielić ;:306 , a ja z natury jestem praktyczna.

ewa321- wszystko ma swój czas, myślę jednak, że już 'zaraziłaś' się ogrodem i wcale tak mocno nie trzeba Cię będzie namawiać na dom. Teraz przemieszczanie się nie stanowi problemu, a odległość czasemj jest wręcz niezbędna :wink: .

PEPSI, obita- po pierogach śladu nie ma, ale jeśli macie ochotę, to zrobię, tylko napiszcie, kiedy u mnie będziecie ;:108 .

obita - posadź trzmielinę w pełnym słońcu, wtedy jest najładniejsza ;:172 . A u mnie świerk ją zasłania, a za wysoko, co bym mogła przyciąć gałęzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czemu nie ma więcej zdjęć?. Limit na ten miesiąc wyczerpany - tak napisał Fotosik ;:188. Więc do jutra :wit
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ale z Ciebie kłamczuszka ;:302 , gdyby leń w Tobie taki siedział, jak o tym opowiadasz, zamiast pięknego ogrodu miałabyś chaszcze po pas, a na obiad zamiast pierogów, zupkę chińską z Radomia ;:216
Udanego dnia ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A przecież z Fotosika można korzystać bez logowania jako nieznajomy :D i wtedy nie musisz nam limitować widoków z Twojego pięknego ogrodu ;:333
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu , :wit piękne zdjęcia ;:333 bardzo ładnie pokazałaś urodę kwiatów .Miłego ciepłego dnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Fakt, Marysiu, zupełnie wyszło mi to z głowy. Tak uczciwie się logowałam, aż mi przysłali 'upomnienie' , że chcą więcej pieniędzy ;:161 . I nie chodzi tu o te jabłka, tylko po coś tam wlazł, nie? :;230
Gdzieś czytałam, że mogą takie niepłatne pousuwać, prawdaż to?

Witaj kryzysowa29- coś za często znikasz na dłużej. Ładnie to?. Proszę, tylko nie chińskie zupki ;:134 . Co do mojej pracowitości, to musiałabyś zapytać moją Mamę, a może lepiej nie ;:306 . U niej, jak człowiek na chwilę usiądzie, a robota nieskończona - to leń.
Lubię pracować w ogrodzie, tylko od kilku dni coś mi nie 'pasi'. mam nadzieję, że to minie, bo samą mnie to męczy. A może to zmiana z lata na jesień? ;:131 .
Taka 'ruchoma' dekoracja w postaci tej trawy, to całkiem mi się podoba. Tylko nie wiem, czy spodoba się trawie :;230
Obrazek
jesiennie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ulubina paproć mojej koleżanki Marysi
Dryopteris 'Linearis Polydactyla'
Obrazek
rozwinie się - nie rozwinie ;:131
Obrazek

Obrazek

alicjad31- witaj o poranku :wit

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Jakie te zdjęcia są tajemnicze ;:138
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu, dziękuję za zdjęcie paproci. ;:196 Może moja też kiedyś taka będzie. ;:131
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pulpa222 pisze: Ulubina paproć mojej koleżanki Marysi
Dryopteris 'Linearis Polydactyla'
Obrazek

Moja też może być ;:306

rozwinie się - nie rozwinie ;:131
Obrazek
rozwinie , rozwinie ;:108

Aniu ja od dawna wstawiam bez logowania i nic nie usuwają, natomiast żaba po pewnym czasie usunęła.
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Cudnie .... jesiennie .... :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Taka 'ruchoma' dekoracja w postaci tej trawy, to całkiem mi się podoba. Tylko nie wiem, czy spodoba się trawie :;230
Obrazek

Aniu czy to trawa Rubrum?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”